Τα ωραιότερα wine bar στα νότια προάστια

Στη Γλυφάδα, τη Νέα Σμύρνη, την Ηλιούπολη και το Παλαιό Φάληρο ξέρουν από καλά κρασιά. Έξι υπέροχα wine bars για να το διαπιστώσετε κι εσείς.
Τα ωραιότερα wine bar στα νότια προάστια

Τα καλά κρασιά δεν πίνονται μόνο στο κέντρο. Έξι εξαιρετικά «νότια» wine bars μας κακομαθαίνουν με ψαγμένες προτάσεις, γευσιγνωσίες, οινικές δοκιμές, ντέλι νοστιμιές που συνοδεύουν τα κρασιά μας, και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9812080

Σας το έχουμε ξανασυστήσει για το aperitivo του, αλλά και για το brunch του. Καιρός να μιλήσουμε και για την εντυπωσιακή λίστα κρασιών του, που συναγωνίζεται επάξια εκείνη ενός αμιγώς wine bar, με επιλογές από τον ελληνικό, τον ιταλικό και τον διεθνή αμπελώνα. Τα απολαμβάνουμε κουλουριασμένοι στις αφράτες πολυθρόνες του μέσα, αλλά και σε φερ φορζέ καρεκλίτσες έξω, σε μια αυλή πνιγμένη στο πράσινο, ό,τι πρέπει για τα φθινοπωρινά απογεύματα. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 3€.

Vinarte

Μαραγκού 18, Γλυφάδα τηλ: 2108941511


Wine bar ή wine restaurant; Το Vinarte είναι και τα δύο, και ακόμα περισσότερα –συχνά φιλοξενεί βραδιές με ζωντανή μουσική, και άλλες πολλές εκπλήξεις, για τις οποίες θα βρείτε λεπτομέρειες εδώ. https://www.vinarte.gr/ Η λίστα κρασιών εστιάζει στον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα, με πολλές επιλογές σε ποτήρι, ενώ στις γεύσεις που τις συνοδεύουν περιλαμβάνονται φρέσκες παπαρδέλες al ragu με μοσχαράκι σε κρασί Valpolicella superior, γαρίδες black tiger με λαχανικά στη σχάρα. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 5€.

Διαβάστε αναλυτικά τις εντυπώσεις μας από το μενού του - Vinarte: Βραδιές τέρψης

Classic Nouveau


Ελευθερίου Βενιζέλου 25, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0931 6535

Μας συστήνεται ως jazz café και wine bar, κι αυτός είναι ένας συνδυασμός που μας αρέσει πολύ. Ανοίγει από τις 9.00 το πρωί για μυρωδάτο καφεδάκι στον ατμοσφαιρικό του χώρο, και διαθέτει μια εντυπωσιακή λίστα κρασιών που αγαπά πολύ τον ελληνικό αμπελώνα, και δη τους μικροπαραγωγούς του. Πολλές από τις ετικέτες του σερβίρονται και σε ποτήρι (από 4€) ενώ για γευστική συνοδεία παίζουν τραγανές τάρτες, σάντουιτς, μπρουσκέτες με μήλο και πέστροφα, αλλά και κλασσικές ποικιλίες ελληνικών τυριών και αλλαντικών.

8 Le Bistro


Φρύνης 8, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9755607

Ατμοσφαιρικό και παρεΐστικο, το μικρό μυστικό της Ηλιούπολης που έχει αρχίσει τελευταία να διαρρέει, αγαπά πολύ τις τζαζ μουσικές και τον ελληνικό αμπελώνα. Από τη μικρή αλλά θαυματουργή του λίστα πολλές ετικέτες σερβίρονται και σε ποτήρι –οι τιμές του οποίου ξεκινούν από 3€. Οι δε γευστικές επιλογές του μενού περιλαμβάνουν καβουρμά με κρούστα μυρωδικών, γιαούρτι και πορτοκάλι, σκαλοπίνια με κόλιανδρο, σάλτσα γιαουρτιού και μέλι, τραγανή πίτσα και άλλα ενδιαφέροντα, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ. Συχνά διοργανώνονται γευσιγνωσίες και οινικές δοκιμές, με φιλοξενούμενα κτήματα –μείνετε συντονισμένοι, εδώ  

 

Cava Vegera Bistro

Λεωφόρος Α. Παπανδρέου 130, Γλυφάδα, τηλ:  210 9646635

και Ποσειδώνος 11  και Βασ. Παύλου 61, Βούλα, τηλ: 211 0125700

Κάβα και wine bar… δύο σε ένα, με δύο ατμοσφαιρικούς χώρους σε Βούλα και Γλυφάδα, για να δοκιμάσετε και να πάρετε αν θέλετε και για το σπίτι περί τις 25 ετικέτες κρασιού σε ποτήρι, και πολύ περισσότερες σε μπουκάλι. Δυνατά παίζει εδώ ο διεθνής αμπελώνας (και μια αδυναμία στις γαλλικές ετικέτες είναι εμφανής) χωρίς να λείπουν και οι επιλογές από τον ελληνικό. Τα κρασιά μας συνοδεύουν νόστιμες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτες και ζυμαρικά. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 3,50€, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνονται οινογευσιγνωσίες –μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα τους στο Facebook. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η συλλογή από ντελικατέσεν προϊόντα, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε για το σπίτι.

 

Faidon Delicatessen

Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα, τηλ: 215 51 09 975

Είναι κάβα, wine bar και ντελικατέσεν με ψαγμένες νοστιμιές. Αριθμεί περισσότερες από 600 ετικέτες του διεθνούς (κυρίως ευρωπαϊκού) αμπελώνα στην κάβα του, από τις οποίες 10 λευκά, 10 κόκκινα και 5 ροζέ διαφορετικά κάθε φορά, σερβίρονται και σε ποτήρι (από 4€). Στον μινιόν χώρο του wine bar, πιάνουμε θέση στα δρύινα βαρέλια ή στην ξύλινη μπάρα, χαζεύουμε το καταπράσινο αλσάκι της Αγ. Ιωάννου απέναντι και απολαμβάνουμε το κρασί μας συνοδεία πλατό τυριών και αλλαντικών που κόβονται εκείνη την ώρα από το ντέλι και χαλαρωτικών jazz/swing μουσικών.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v