Τα ωραιότερα wine bars της Αθήνας

Βολτάραμε στην πόλη και βρήκαμε τα καλύτερα wine bars, για να απολαύσεις ξεχωριστές ετικέτες και γλυκόπιοτα κρασιά.
Τα ωραιότερα wine bars της Αθήνας

Αν είσαι φαν της κρασοκατάνυξης, τότε θα ξέρεις ότι δεν θα δυσκολευτείς να βρεις αυτόν τον περίφημο “οίνο που ευφραίνει την καρδία”, σε κάθε σου έξοδο.

Ωστόσο, αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που προτιμούν εμφιαλωμένες επιλογές και ψαγμένες ετικέτες, τότε καλό είναι να πας συστημένος στο κατάλληλο μέρος, όπου θα απολαύσεις ιδιαίτερα μπουκάλια κρασί συνοδεία των απαραίτητων ποικιλιών που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο τηn οινική γεύση τους . Πάρε χαρτί λοιπόν και σημείωσε τα καλύτερα wine bars που υπάρχουν στην πόλη.

Fabrica de Vino (Φ. Νέγρη 57, Κυψέλη, τηλ: 2108668775)

Η Fabrica ξεκίνησε δειλά-δειλά κάπου στο 2011 να σερβίρει αλλά και να πουλά κρασιά, γλυκά και αφρώδη όπως και σαμπάνιες, τσίπουρα και αποστάγματα, καθώς και εκλεκτά μεζεδάκια για την συνοδεία του κρασιού. Παλαιωμένα ελληνικά τυριά και αλλαντικά από όλες τις περιοχές της ελληνικής επικράτειας μαζεύονται στο πιάτο μας, αναδεικνύοντας ελληνικές και ξένες ετικέτες. Χρόνο να έχεις να διαλέγεις μόνο, μιας και στον κατάλογο θα βρεις περισσότερες από 350. Αν θες να πας στην πιο safe επιλογή του ποτηριού, τότε μπορείς αντίστοιχα να διαλέξεις μία από τις 20 διαθέσιμες που υπάρχουν. To ποτήρι κρασί από 5€.

Gigifioggos (Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι τηλ, 21 0574 5985)

Ο Gigifioggos εκτός από το βραβείο του καλύτερου ονόματος που υπάρχει σε Wine Bar έχει κερδίσει και την εκτίμηση των πελατών του, που το έχουν κάνει στέκι τους εδώ κι αρκετό καιρό. Περισσότερες από 50 ετικέτες ελληνικών αλλά και ξένων κρασιών, θα ξυπνήσουν το σομελιέ μέσα σου, ενώ τα εκλεκτά πιάτα του, θα συνοδέψουν την οινοποσία σου, με γαστριμαργικές εκπλήξεις για τον ουρανίσκο σου. Τα μπουκάλια που μπορείς να δοκιμάσεις ξεκινούν από 18-20€.

Cinque (Αγαθάρχου 15, Αθήνα, τηλ 21 5501 7853)



Ένα από τα πιο γνωστά wine bars της πόλης, το οποίο θα βρεις στη γειτονιά του Ψυρρή, είναι το Cinque. Δεν είναι τυχαίο ότι πάμπολλοι οινόφιλοι συρρέουν στον χώρο προκειμένου να δοκιμάσουν κάποια από τις ψαγμένες ετικέτες του, οι οποίες θα ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό. Όντας σε κεντρικότατο σημείο, μοιάζει ιδανική επιλογή για ραντεβού, ενώ δεν χρειάζεται να ξεπενταριαστείς μιας και τα μπουκάλια του καταλόγου του ξεκινούν από τα 18€.

Warehouse CO2 (Υπερίδου 1, Αθήνα, 2103247048)



Κάπου ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Πλάκα το 2017 άνοιξε το Warehouse CO2 για τους λάτρεις του εμφιαλωμένου κρασιού, οι οποίοι, όπως ήταν αναμενόμενο, θαμπώθηκαν από το κελάρι του.

Στο Warehouse CO2 μπορείς να επιλέξεις από μεγάλη ποικιλία σε αφρώδη by the glass και σε μπουκάλι από τον παγκόσμιο αμπελώνα. Στον κατάλογό του θα βρεις αφρώδη και ημι-αφρώδη κρασιά από την Ελλάδα, prosecco, Moscato d'Asti και Franciacorta από την Ιταλία, Cava από την Ισπανία, σαμπάνιες από τη Γαλλία, αλλά και αφρώδη με λιγότερο αναμενόμενη προέλευση, από την Αγγλία ή την Ταζμανία. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες εξαιρετικές οινικές προτάσεις, όπως και κρύα πιάτα αλλά και ντελικατέσεν. Τα μπουκάλια ξεκινούν από 20-25€.

Heteroclito Φωκίωνος 2 και Πετράκη, Aθήνα, τηλ.: 210 3239406



Το 2019, η ομάδα των ανθρώπων πίσω από το Ηeteroclito, άνοιξε ένα νέο χώρο στο πρώτο ονομαστό μαγαζί του κέντρου. Φέρνοντας στο νου ένα γαλλικού τύπου bistro το μινιόν wine bar έχει έναν πλήρως ενημερωμένο κατάλογο αποκλειστικά με κρασιά ήπιας, φυσικής οινοποίησης. Περισσότερες από 150 ετικέτες οι οποίες ανανεώνονται και εμπλουτίζονται τακτικά, στηρίζοντας παράλληλα πρωτοεμφανιζόμενα brands. Εκτός από τα όμορφα τραπεζάκια στο εξωτερικό του Heteroclito μπορείς να αγοράσεις κάποιο από τα κρασιά σε τιμές κάβας. Οι τιμές ποτηριού ξεκινούν από τα 4€.

Vintage (Μητροπόλεως 66-68, Αθήνα 213 0296570)

Σε τοποθεσία πιο-αθηναϊκό-κέντρο-δεν-γίνεται, το Vintage είναι ένα από τα πιο στυλάτα wine bars της πόλης, με τον χώρο του να κερδίζει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά κι έπειτα με την πρώτη γουλιά. Η διάφανη κάβα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Vintage, στον κατάλογο του οποίου θα βρεις περισσότερες από 600 ετικέτες, αρκετές εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα συλλεκτικές και δύσκολα θα τις βρεις κάπου αλλού στην Ελλάδα. Αν πεινάσεις, θα βρεις εκλεκτά πιάτα στην κουζίνα του μαγαζιού για να συνοδεύσεις το κρασί σου.

Tazza (Πετράκη 5 και Πεντέλης 9, Αθήνα 2103311999)



Το πολύχρωμο Tazza μοιάζει κυριολεκτικά και μεταφορικά ένας κρυμμένος θησαυρός στο κέντρο της Αθήνας, με ατμόσφαιρα και ντεκόρ που παραπέμπει σε ταινία εποχής. Την ίδια ώρα που οι μπουκαμβίλιες του χώρου θα σου δώσουν το κατάλληλο φόντο για την επόμενη φωτογραφία, την οποία θα ανεβάσεις στον λογαριασμό σου στο Instagram, ενώ ο κατάλογος του Tazza θα σε ανταμείψει. Στα ράφια του θα βρεις δεκάδες ετικέτες κρασιών που καλύπτουν όλες τις οινικές γεύσεις, ενώ στην κουζίνα του θα βρεις μερακλήδικα μεζεδάκια και λαχταριστά γλυκά. Τα μπουκάλια κρασιού ξεκινούν από τα 20€.

Wine with Eleni (Μισαραλιώτου 20, Αθήνα 693 412 5839)



Πολύ κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης, υπάρχει μια καταπράσινη αυλή, με έναν πανέμορφο κήπο που θα ικανοποιήσει όλους τους οινολάτρες της περιοχής, μιας και εκεί μπορούν να δοκιμάσουν εξαιρετικές ετικέτες του ελληνικού αλλά και παγκόσμιου αμπελώνα. Μαζί με πεντανόστιμες ποικιλίες τυριών κι αλλαντικών από την Ελλάδα και τον κόσμο, το Wine with Eleni, είναι ένα κρυμμένο διαμαντάκι, λίγα μέτρα μακριά από τον λατρεμένο πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου. Τα μπουκάλια ξεκινούν από τα 20€

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v