Πάμε για φαγητό και ποτάκι σε Ζωγράφου, Ιλίσια, Αμπελόκηπους

Σαν βγεις στον πηγαιμό για Ζωγράφου, Ιλίσια και Αμπελόκηπους να εύχεσαι να έχεις χρόνο για να επισκεφθείς όλες τις μαγαζάρες τους.
Πάμε για φαγητό  και ποτάκι σε Ζωγράφου, Ιλίσια, Αμπελόκηπους

Κάποιες από τις πλέον πολυσύχναστες γειτονιές της Αθήνας, είναι αυτές του Ζωγράφου, των Ιλισίων και των Αμπελοκήπων. Λογικό κι επόμενο, αφού βρίσκονται πολύ κοντά στο κέντροα, και γιατί έχουν πολλές επιλογές για να βγεις να πιείς αλλά και να φας σαν άνθρωπος. Σεργιανίσαμε λοιπόν τις γειτονιές τους και ξετρυπώσαμε τα καλύτερα μαγαζιά τους, που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο ξινοπερίεργο που έχει η παρέα σου. Μεζεκλίκια, γκουρμέ καταστάσεις, ψαγμένες κάβες κι ευφάνταστα κοκτέιλ θα έχει αυτή η βόλτα, στην οποία θα σε έχουμε συνοδοιπόρο.

Πάμε πρώτα για φαΐ και τα βρίσκουμε τα υπόλοιπα

Το Διχτάκι

Χλόης 35, Ζωγράφου, τηλ: 21 0779 0766

Καλό το κρεατικό και τα μεζεκλίκι,α αλλά ειδικά τώρα που καλοκαίριασε τραβιέται το ψαράκι ακόμη περισσότερο. Πόσο μάλλον άμα είναι από το Διχτάκι με το όνομα και την υπέροχη αυλίτσα με τα ξύλινα τραπεζάκια που περιμένουν κάποιον από τους πολλούς θαμώνες του μαγαζιού. Τιμώντας την παράδοση της κλασικής ψαροταβέρνας οι επιλογές εδώ είναι λίγες και πεντανόστιμες. Προφανώς από τον κατάλογο θα επιλέξεις τα μύδια αχνιστά με ζουμάκι για να πάει η βούτα σύννεφο. Ακόμη μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα ψαράκια στο τηγάνι (γαύρο, μαριδάκι, αθερίνα), πατατοσαλάτα, τηγανητά μπακαλιαράκια, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι ψητό, παραδοσιακή φάβα και καλαμαράκια τηγανητά. Για ένα πλήρες γεύμα με ουζάκια υπολόγισε στα 17-20€ ανά άτομο.

Ο Κίτρινος Σκίουρος

Δημητρέσσα 21, Ιλίσια, τηλ.: 210 7211586

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kitrinos Skiouros (@kitrinos.skiouros)



Έθνικ γιατί έτσι μας αρέσει σου απαντούν όσοι συχνάζουν στον Κίτρινο Σκίουρο, ένα λατρεμένο bistrot με έντονο το άρωμα της Βραζιλίας, των χρωμάτων και της κουζίνας της. Ο χώρος είναι πολύ ζεστός, όμως βγάζει και τραπεζάκια έξω τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει και προς καύσωνα τραβά. Ο κατάλογος του είναι εκλεκτός, μα ξεχωρίζουν δύο πιάτα: η φεσουάδα – κλασσικό βραζιλιάνικο πιάτο που– σερβίρεται με 4 είδη κρέατος, μαύρα φασόλια, πορτοκάλι, σπανάκι- και η φαρόφα (τηγανιτό αλεύρι), ενώ το Μπιφίνιο σαν φας θα βγάλεις αλαλαγμούς χαράς. Πρόκειται για βραζιλιάνικο πιάτο με μοσχάρι με καρότο, μπέικον και sauce πορτοκάλι μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με κρεμμύδια και λευκό κρασί.

Μαζί με ποτό υπολόγιζε περί τα 25-30 ευρώ το άτομο.

Ρελαντί

Ν. Γεννηματά 17, Αμπελόκηποι τηλ: 2155351091

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ρελαντί (@relanti.panormou)



Μερακλήδικο κι αλανιάρικο ποτoμεζεδοπωλείο το Ρελαντί, εδώ και 7 χρόνια συνοδεύει μπόλικα από τα τσιμπούσια και τα μεθύσια μας. Παραδοσιακό, χωρίς περιττά φρου φρου κι αρώματα μοιάζει ο κατάλληλος παρεΐστικος προορισμός για την ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων. Στον κατάλογό του θα βρεις τιμιότατους ντάκους, νόστιμη φάβα, λαχταριστά κεφτεδάκια, τηγανιά, πατάτες baby με πικάντικο κιμά, τσένταρ και αυγό, τσιγαριαστά χόρτα με αυγό κι απάκι, ριζότο με καπνιστό λουκάνικο τυρόψωμο και ωραίες, φρέσκες τηγανητές πατάτες. Μαζί με μπύρα ή κρασάκι δεν θα ξοδέψεις περισσότερα από 12-15€ το άτομο.

Το Λυχνίον

Λουίζης Ριανκούρ 17, τηλ: 210 699119



Ξακουστό και παραδοσιακό το Λυχνίον είναι μια από τις παλαιότερες και πιο ποιοτικές ταβέρνες της Αθήνας. Το εσωτερικό του έχει 3 χωριστές σάλες, αλλά μη σκιάζεσαι που καλοκαίριασε- μια όμορφη αυλίτσα σε περιμένει, ενώ και τα μπαλκονάκια του προσφέρονται για φαγητομαχία και ρομαντζάδα συγχρόνως. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού παραμένει χρόνια τώρα το επονομαζόμενο μπιφτέκι σπέσιαλ, που σερβίρεται σκεπασμένο (κυριολεκτικά) από ψιλοκομμένη τομάτα και πιπεριά και όχι μόνο, ενώ οι κοψιδολάγνοι θα απολαύσουν τα παϊδάκια κοτόπουλο και τις τιμημένες μπριζόλες του. Για πλήρες γεύμα με μπυρίτσα ή κρασί υπολόγισε στα 15€ το άτομο.

Πάμε τώρα και για ποτάρες!

Lalupa

Δημοκρατίας 7, Ζωγράφου, τηλ.: 21 0770 6222

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lalupa Terrace Lounge (@lalupa.athens)



Πριν από λίγο καιρό χρόνισε το Lalupa το οποίο χάρη στα υπέροχα brunch του και το υπεροχότερο rooftop του κέρδισε το Ζωγραφιώτικο κοινό κι όχι μόνο. Κι ενώ, όπως προαναφέραμε, σε γλυκό κι αλμυρό branch παίζει μεγάλη μπαλίτσα, εμείς το έχουμε συνδέσει περισσότερο με μια δροσερή απόδραση για ποτάκι, ή κάποιο από τα signature κοκτέιλ που μας έχουν ενθουσιάσει. Ιδανικό και για ζευγαροκατάσταση μιας και η ατάκα πάμε ένα ραντεβού κάτω από τα αστέρια, στο Lalupa μπορεί να συμβεί. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

LOT 51

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, τηλ: 693 733 7066

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lot 51 🌴 (@lot.51)



Δεν γίνεται να βρεθείς στα Ιλίσια και κάποιος/α να μη σου σπικάρει να πάτε στο LOT 51 για ποτάρες. Όχι δεν πρόκειται για κάποιον/α ενοχλητικό stalker, αλλά για τους πολυάριθμους θαμώνες αυτού του ultra sexy café- bar που βρίσκεται στην Πλατεία Βραζιλίας. H κάβα του κι οι ετικέτες με τις μπύρες του θα σε εκπλήξουν ευχάριστα την ώρα που ο χώρος με τα τραπέζια και τις κερκίδες με τα μαξιλάρια θα σε κερδίσει χάρη στο αθεράπευτο coolness του.

Το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα κοκτέιλ από 8€.

Balthazar

Τσόχα 27 και Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106441215

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Balthazar (@balthazar_athens)



Πριν ξεκινήσεις να πας προς το Balthazar φρόντισε να έχεις κάνει κράτηση, γιατί είναι σχεδόν απίθανο να βρεις ελεύθερο τραπέζι ειδικά αν κινηθείς προς τα εκεί ΠΣΚ. Το ιστορικό νεοκλασικό επί της οδού Τσόχα είναι ένα από τα ωραιότατα café-bars των Αθηνών με έναν αριστουργηματικό κήπο, που δεν γίνεται να μην ερωτευτείς με την πρώτη ματιά. Το μοντέρνο συναντά το στυλ στη διακόσμηση, προσφέροντας τον ιδανικό χώρο για να μαζέψεις υλικό για το Instagram σου. Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο να του προτείνεις να πάτε για φαγητό στο Balthazar και να πει όχι. 

Το απλό ποτό στα 9€, τα signature κοκτέιλ από 11€

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v