Αυτά τα νέα μπαράκια της Αθήνας σου ξέφυγαν

Στον οργασμό των νέων ποτο-αφίξεων είναι λογικό να έχεις χάσει τη... μπάρα. Είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε πέντε νέες και πολύ ωραίες αφίξεις.
Αυτά τα νέα μπαράκια της Αθήνας σου ξέφυγαν

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η Αθήνα είναι μακράν από τις πρωτεύουσες με τα περισσότερα μπαρ ανά τετραγωνικό μέτρο και αν δεν μας πιστεύεις, τότε μια βόλτα μετά την καραντίνα θα σε πείσει.

Τόσες νέες αφίξεις, τόσα νέα μαγαζάκια διεκδικούν μια θέση στην καρδιά και τα νυχτοπερπατήματά σου.

Μερικά θα βρεις εδώ, όμως έχει κι άλλα.

Κράτα σημειώσεις.

Πλάι

Ζαν Μωρεάς 15, Κουκάκι, τηλ: δεν έχει

Στη γωνία… πλάι από το Morning Bar, οι δημιουργοί του έστησαν ένα χειροποίητο, μοντέρνο καφενείο (ή μήπως μπαρ;), στο οποίο θα βρεθείς με φίλους από το μεσημέρι για ουζάκια, τσιμπολογώντας μεζέδες, και θα παραμείνεις αν θες ως το βράδυ για να το γυρίσεις σε καθαρά ποτά συνοδεία ψαγμένων μουσικών που αγαπούν την εγχώρια indie σκηνή. Μην απορήσεις με τα λουλούδια στον χώρο, συνεργάζονται με την εξαρχειώτικη Kopria και πουλάνε ανθοδέσμες, γιατί κανείς δεν λέει όχι σε ένα ωραίο μπουκέτο λουλουδιών. Άσε που αποτελεί και ωραιότατη κίνηση κοινωνικοποίησης. Στον κατάλογο θα βρεις επίσης κάποιες ετικέτες σε κρασί, craft μπίρα από το κοντινό Blame the Sun, και τίμιες επιλογές σε spirits. Το απλό ποτό στα 7€.

Το Kοπερτί

Τριών Ιεραρχών 188, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 21 1750 3084



Παιδικό παιχνίδι, αλλά και τραγούδι της τεράστιας Λένας Πλάτωνος και της Μαριαννίνας Κριεζή, το νέο wine bar των Πετραλώνων είναι κουκλίστικο και σαγηνευτικό, σαν το κρασί. Πίσω του η Βούλα Δασακλή της κάβας «Αμελοφιλοσοφίες», επιμελείται την ενδιαφέρουσα wine list, στην οποία θα βρεις μεταξύ εγχώριων και διεθνών ετικετών και δικό της κρασί, από τα κτήματά της στη Νεμέα. Ο εσωτερικός χώρος είναι όμορφα διακοσμημένος, ενώ τα τραπεζάκια έξω γίνονται ανάρπαστα. Το wine pairing το σωστό πραγματοποιείται με επιλογές από ένα νοστιμότατο κατάλογο που περιλαμβάνει ελληνικά tapas, μπρουσκέτες και ποικιλίες εγχώριων τυριών και αλλαντικών, και η ζωή κυλά ωραία στα Πετράλωνα. Η μουσική στην κατάλληλη ένταση για κουβεντούλα, οι τιμές από 3€ για ένα ποτήρι κρασί.

The Coal Mine

Αγίου Κηρύκου 2, Περιστέρι, τηλ: 210 5780460

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Coal Mine (@the_coal_mine_est.2021)



Αν είσαι λάτρης του ουίσκι, τότε η νέα άφιξη του Περιστερίου θα σε αφήσει απολύτως ικανοποιημένο. Σε αυτό το κεφάτο «καρβουνάδικο», θα βρεις με περισσότερες από διακόσιες ετικέτες ουίσκι από Σκωτία, Ιρλανδία, Αμερική, Καναδά, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Ιταλία, Βέλγιο, Σουηδία και Ινδία για να εμπλουτίσεις τις γευστικές σου… γνώσεις. Ακόμα και αν δεν είσαι όμως, θα βρεις και άλλα spirits (ρούμι, τζιν) σε ικανοποιητική ποικιλία, αλλά και signature cocktails συνοδεία ήχων από soul, funk και rap, τους οποίους επιμελούνται διάφοροι Djs που κάνουν πέρασμα από τα decks του. Δοκίμασε οπωσδήποτε την δική τους εκδοχή του Old Fashioned που αποκαλούν Revolution και περιλαμβάνει ένα μπλεντ από δυο ουίσκι Αμερικής, σιρόπι καραμελωμένων φουντουκιών, σιρόπι από μπισκότα cookies, και αρωματικά μπίτερς. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Finos Audiophile Bar

Αγίου Ιωαννου 63, & Ελευθερίας 1, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 6993000272



Όπως ίσως κατάλαβες από το όνομά του, αυτό το μπαρ είναι στημένο γύρω από την απέραντη αγάπη του bartender Βασίλη Τσομπανίδη για την αυθεντική μουσική. Και όταν λέμε αυθεντική, εννοούμε αυτή που βγαίνει από το πικάπ. Οι μουσικές που θα ακούσεις σε αυτό το νέο στέκι της Αγίας Παρασκευής είναι 100% από βινύλια, ο ήχος κρυστάλλινος και η ατμόσφαιρα άκρως σινεφίλ, με τους τοίχους να κοσμούν αφίσες του θρυλικού ζωγράφου του «Αθήναιον», και παππού του ιδιοκτήτη Βασίλη Δημητρίου. https://www.in2life.gr/features/faces/face/268474/vasilhs-dhmhtrioy-o-monadikos-mpoxer-ths-kinhmatografikhs-afisas.html Η λίστα των cocktails απαρτίζεται από κλασικές επιλογές, ελαφρώς πειραγμένες, όπως το Lolita με τεκίλα, falernum και triple sec ή το Moonlight με λευκό γαλλικό βερμούτ και βιολέτα. Τα απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Grasshoppers

Ευρυδάμαντος 6, Νέος Κόσμος, 210 9340708



Άνοιξε πίσω από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, σε μια αναπτυσσόμενη πιάτσα που ξεκίνησε με το Naif και ήδη κάνει τα πρώτα χοροπηδήματα ακρίδας, όπως δηλώνει το όνομά του στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Το Grasshoppers είναι λιτό, με απλές γραμμές και έντονα μπλε χρώματα ολούθε, παίζει ωραίες μουσικές, ενώ σερβίρει λίγα και μετρημένα ποτά και 8 siganture cocktails σε κατάλληλα ποτήρια. Σημείωσε τα Fervid με βάση το μεσκάλ, με raspberry, τζίντζερ, λάιμ, ντοματίνι, bitters και αλάτι και το τροπικό Sappy με ρούμι, μπανάνα, ανανά και bitters. Συνοδεύονται με ένα εκλεκτό μενού bar food με ιδιαίτερες γεύσεις όπως vitello tonnato με φύλλα μουστάρδας και καπνιστό χέλι. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€. Σύντομα θα ανοίξει και αυλή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v