Τρώμε οικονομικά σε τραπεζάκια έξω

Οι συνθήκες μας επέβαλλαν να κάνουμε λίγο καλύτερη διαχείριση των χρημάτων μας, γι’ αυτό εδώ σας προτείνουμε οικονομικά ταβερνάκια για χορτάσετε ήλιο και φαΐ.
Τρώμε οικονομικά σε τραπεζάκια έξω

Στο κέντρο και στο Χαλάνδρι, στο Μεταξουργείο και στα Εξάρχεια, υπάρχουν κάτι ωραία ταβερνάκια που βγάζουν τραπεζάκια έξω και δε σε χρεώνουν περισσότερα από 15 ευρώ. 

Bread and Roses


Πανεπιστημίου 64, Ομόνοια, τηλ: 2103802898

Σε μία ταράτσα στο βαθύ κέντρο της Αθήνας βρίσκεται μία γλυκύτατη ταρατσούλα που ακούει στο όνομα Bread and Roses. Είναι μαγειρείο; Είναι γκουρμέ εστιατόριο; Είναι κάτι ενδιάμεσα. Στο μενού θα βρεις και τις σταθερές επιλογές του μάγειρα, αλλά και τα πιάτα ημέρας τα οποία εναλλάσσονται καθημερινά. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε τους ιταλικούς κεφτέδες με ντομάτα γραβιέρα και βασιλικό που θα τους βρεις στα 6,2 ευρώ, την τάρτα Mojito με κοτόπουλο, λάιμ, δυόσμος, ρακή, γραβιέρα στα 5,20. Με σαλάτα, κυρίως πιάτο και μπιρίτσα θα πληρώσεις περί τα 10 ευρώ το άοτομο.

Καμπεθόν


Κεραμεικού 110, Κεραμεικός, τηλ: 2155506414

Το Καμπεθόν τα κάνει όλα και συμφέρει. Ίσως εσύ να είσαι παιδί της νύχτας και να μη λογίζεις το Καμπεθόν ως ένα μέρος που θα πας για να χορτάσεις, αλλά το Καμπεθόν έχει κουζίνα, και πολύ καλή μάλιστα. Αν δεν πεινάς και πολύ μπορείς να ζητήσεις «Μεζέ» και να σου έρθει ένα τίμιο πιάτο με λαχανικά τουρσί, τυροκαυτερή, χοιρινό καπνιστό, γραβιέρα και πιτάκια. Αν πάλι όλη μέρα «έχεις φάει ένα κουλούρι» σου προτείνουμε τις ανθοτυρόμπαλες με κόκκινη σάλτσα και το σνίτσελ με ρύζι και σάλτσα κάρυ. Για κυρίως, σαλάτα και μπιρίτσα, ο λογαριασμός δε θα έρθει περισσότερα από 12 ευρώ το άτομο.

ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ (στης Νεφέλης) 


Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ: 2103845978

Είναι πρακτικά ακατόρθωτο να μην αγαπήσεις το ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ με τις πρωτότυπες συνταγές του και τη βγαλμένη από ελληνική ταινία αυλή που σου δίνει την αίσθηση ότι θα σου πάρει παραγγελία η Μάρθα Καραγιάννη. Στο ΆΜΑ ΛΑΧΕΙ θα βρεις ποικιλία ελληνικών τυριών όπως Βολάκι Άνδρου και Τσαλαφούτι Καρπενησίου, αλλά και θεματικά πιάτα όπως τις νέες του αφίξεις με παντζάρι, ρέβα, σπιτική λακέρδα εμπνευσμένα από Το άρωμα του Ονείρου, βιβλίου του Τομ Ρόμπινς. Με κρασάκι θα πληρώσετε περίπου 15 ευρώ το άτομο.

Αρλεκίνος


Καραΐσκου 104, Πειραιάς, τηλ.: 210 4132555

Στον πεζόδρομο της Καραΐσκου θα βρεις ένα μικρό στο μάτι, αλλά μεγάλο στη μερίδα μεζεδοπωλείο ονομάτει Αρλεκίνος. Στα γλυκύτατα ξύλινα τραπεζάκια που απλώνει έξω, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τους μερακλίδικους μεζέδες του, όπως τα φημισμένα κεφτεδάκια δια χειρός κυρίας Ευλαμπίας, τη σαλάτα ντάκο με παξιμάδι χαρουπιού, ντοματίνια, ελαιόλαδο και ξύγαλο, αλλά και μοσχαράκι σιγοψημένο στη γάστρα για 4 ώρες σε ψωμάκι  με καρότο και τηγανιτές πατάτες. Σκούπισε τα σάλια σου και βάλε πλώρη για Αρλεκίνο. Σημείωσε ότι για ένα χορταστικό γεύμα θα δώσεις περί τα 14 ευρώ/άτομο.

Σεϋχέλλες


Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, τηλ: 211 1834789

Τι θα έλεγες να πάμε για παπαρδέλες στις Σεϋχέλλες; Στο κομψότατο αυτό ρεστοράν, θα βρεις απλωμένα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, κι αν δε βρεις να κάτσεις, μην απογοητευτείς, ίσως να έχει στο απέναντι πεζοδρόμιο. Από πιάτα, οι Σεϋχέλλες σε υποδέχονται με πληθώρα επιλογών όπως καλτσούνια γαρνιρισμένα με σχοινόπρασο, μία υπέροχη σαλάτα με πράσινα φύλλα, φασολάκια, καπνιστό τόνο Καλύμνου, ραπανάκια περιλουσμένα με μία βινεγκρέτ που ακούμε πρώτη φορά, τη βινεγκρέτ αντζούγιας. Συνοδεία κρασιού, τσίπουρου ή ουζακίου, υπολόγισε γύρω στα 14 ευρώ το άτομο.

Παλιό Ταχυδρομείο


Σοφοκλή Βενιζέλου 9, Χαλάνδρι, 2111 838890

Σε στέλνουμε πακέτο στο Παλιό Ταχυδρομείο του Χαλανδρίου, γιατί εκτός από υπέροχους μεζέδες και καλές τιμές, το ταβερνείο αυτό διαθέτει και μία πανέμορφη αυλή με τον ξυλόφουρνό της, τα λουλουδάκια της. Aν και βρίσκεται πρακτικά στην καρδιά του Χαλανδρίου, νιώθεις ότι είσαι σε ένα απόμερο σημείο του πολυσύχναστου δήμου. Πιάσε θέση και δοκίμασε ανθότυρο Κρήτης φουρνιστό με πιπερόμελο, ρεβυθάδα γάστρας κι αν το επιτρέπει η θερμοκρασία, τραχανά με καπνιστό λουκάνικο. Συνόδεψε με τσιπουράκι και δε θα πληρώσεις περισσότερα από 12 ευρώ το άτομο.

Ρακούν


Ασκληπιού 158, Νεάπολη, τηλ: 210 6410057

Στη γωνιά μεταξύ Ασκληπιού με Αλεξάνδρας θα δεις ζωγραφισμένο στον τοίχο ένα τεράστιο ρακούν να φοράει ένα καπέλο σεφ και θα νιώσεις ένα αέναο κάλεσμα. Στον καθαρόαιμο αυτόν μεζεδοκαφενέ (όπως αυτοαποκαλείται) η ρακή ρέει κυριολεκτικά άφθονη και οι μεζέδες πηγαινοέρχονται πάνω από το κεφάλι σου σαν αστραπή. Στα οπωσδήποτε είναι η πίτα σφακιανή με μέλι, το λουκάνικο με σως μουστάρδας και τα γεμιστά με τυρί και μπέικον μανιτάρια. Συνοδεία ρακής, θα πληρώσεις περί τα 10 ευρώ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v