Μεζεδάκια με… άποψη στην Αθήνα

Το ψάχνουν με τις παραδοσιακές γεύσεις και τις εκμοντερνίζουν νοστιμότατα. Αυτά τα μοντέρνα μεζεδοπωλεία αξίζουν τη προσοχή σου.
Μεζεδάκια με… άποψη στην Αθήνα

Μεζεδοπωλεία, ταβέρνες και νέο-καφενεία στην Αθήνα πειράζουν την ελληνική μεζεδο-κουζίνα, σερβίρουν πιάτα πρωτότυπα και πεντανόστιμα και αξίζουν μια (ή και παραπάνω) επισκέψεις. Για περάστε!

Άστερ
Τρώων 48, Πετράλωνα, τηλ: 21 0341 6668



Ένα μικρό υπόγειο στα Πετράλωνα αναδίδει γεύσεις και αρώματα γνήσιας αλλά και μοντέρνας κρητικής κουζίνας και μας «σπάει» τη μύτη. Πιάνουμε θέση στο ρετρό εσωτερικό του και δοκιμάζουμε νοστιμότατα μεζεδάκια όπως ντάκο με αβοκάντο, παντζάρια με ξύγαλο, καρύδια και ντρέσινγκ ξυδιού, φακές με σολομό και αγγουράκι τουρσί, χωριάτικη με ξύγαλο Σητείας, αστεροπιτάκια ήτοι καλτσούνια, αρνάκι φούρνου με δενδρολίβανο, μυρωδάτα κεφτεδάκια, κόκκινη φακή, σιουφιχτά, τηγανιτή φέτα με μέλι, αλλά και πικάντικο κοτόπουλο με λάιμ και αβοκάντο και μπριζόλα με φυστικοβούτυρο. Με κερασμένο γλυκάκι – συνήθως σοκολατένιο fuge – ο λογαριασμός στα 18-20€ κατ’ άτομο.

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café
Αρριανού 31-33, Παγκράτι και Σωκράτους & Ζαΐμη 2, Μελίσσια

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by To Mavro Provato (@tomavroprovato) on

Ξεκίνησε στην παγκρατιώτικη Πλατεία Προσκόπων, και συνέχισε στα Μελίσσια. Τα δύο Μαύρα Πρόβατα προτείνουν πολλούς και διαφορετικούς μεζέδες με ελληνομεσογειακό χρώμα και σύγχρονη διάθεση. Εδώ δοκιμάζουμε Χουνκιάρ Μπεγιεντί, συκώτι μοσχαρίσιο, κριθαρότο λαχανικών, αρνάκι με γαμοπίλαφο, χοιρινή τηγανιά, χαλούμι σχάρας με δυόσμο, φωλιές απο κανταίφι με τυρί Μετσοβόνε, μελιτζάνα, καρύδι και μαρμελάδα ντομάτας, πιτάκια καισαρείας και μιλφέιγ μήλου με σάλτσα καραμέλας. Σημειώστε πως ο κατάλογος διανθίζεται σταθερά με πολλά πιάτα ημέρας, εξίσου ιδιαίτερα σε γεύση. Ο λογαριασμός στα 20€ κατ’ άτομο, για τσιμπολόγημα με κρασάκι.

Σερσέ λα Φαμ
Μητροπόλεως 46, τηλ: 210 3222029

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Σερσέ λα Φαμ (@kafenion_cherchezlafemme) on

Γλυκύτατο «αστικό καφενείο» βγαλμένο από την παλιά Αθήνα, το Σερσέ Λα Φαμ απλώνει μαρμάρινα τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Πετράκη και στο ρετρό διακοσμημένο εσωτερικό του σερβίροντας καφεδάκι στη χόβολη με λουκούμι, όπως παλιά, αλλά και αρκετά ενδιαφέροντα μεζεδάκια. Ο κατάλογος ανανεώνεται συχνά και περιλαμβάνει επιλογές όπως σαλάτα με κουνουπίδι, μπρόκολο, πιπεριά, καρότο και μαυροσούσαμο, λεμονάτη ρεβυθάδα με ψητό καλαμάρι και ταραμά, γαρίδες σαγανάκι με τσίλι, φέτα και πάστα ντομάτας, μελωμένο χτένι με πουρέ πατάτας, και λαβράκι λαδολέμονο με μαριναρισμένο φινόκιο. Με ωραιότατο τσιπουράκι ή ρακή, θα υπολογίσετε περί τα 20€ το άτομο για ένα τιμιότατο τσιμπολόγημα.

ERGON House
Μητροπόλεως 23, τηλ: 2100109090

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ERGON House (@ergonhouse) on

Σε ένα εντυπωσιακό κτίριο της Μητροπόλεως, το δημοφιλές μεζεδοπωλείο/deli σερβίρει μοντέρνα ελληνικά μεζεδάκια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως γλυκοπικάντικες πιπεριές γεμιστές με τυρί, πάπρικα με πιπεριές Φέτα Μυτιλήνης, διάφορα αλίπαστα όπως καπνιστές σαρδέλες και πολίτικη λακέρδα, χούμους από ρεβίθια Λάρισας και γύρο καπνιστής σαρδέλας σε ροδίτικη λαδόπιτα. Κατευθείαν από το κρεοπωλείο του έρχονται νοστιμιές όπως χοιρινά μπριζολάκια, χοιρινή τηγανιά με κοτόπουλο και λουκάνικα, μοσχαρίσιο μπιφτέκι και black angus burger με bacon Δράμας και μαγιονέζα τρούφας. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 25€ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Δούκισσα
Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1415 0070

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Doukissa (@__doukissa__) on

Αρχοντικούς μεζέδες σε μια όμορφη αυλή στο Χαλάνδρι σερβίρει η νεοαφιχθείσα Δούκισσα, παντρεύοντας την παράδοση με μοντέρνες πινελιές σε νοστιμότατες παραλλαγές. Αλανιάρης κόκκορας παστιτσάδα, σουτζουκάκια προβατίνας με σάλτσα ντομάτας, γραβιέρα σαγανάκι με μαρμελάδα ντομάτας, χοιρινή πανσέτα με αυγά μάτια και ντοματίνια, ντολμαδάκια με κιμά και αυγολέμονο, τσουχτή μακαρονάδα Μάνης, αλμυρίκια με γαύρο μαρινάτο και καλαμαράκια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας είναι μερικά από τα νόστιμα καλούδια της. Με ωραία δική τους ρακή, ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο.

Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ
Καλαμιώτου 10, τηλ: 2103318778   

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ (@kafeneionsitisi) on

Ακόμα μια νέα νόστιμη άφιξη, στον χώρο που παλαιότερα υπήρξε το Senios, αυτό το μοντέρνο καφενείο σερβίρει ψαγμένους μεζέδες σε τραπεζάκια έξω στον Πεζόδρομο στην Καλαμιώτου και στο ατμοσφαιρικό του εσωτερικό. Το μενού εδώ περιλαμβάνει σαλάτα αμπελοφάσουλα με σύκα και ξύγαλο Σητείας, φέτα πανακότα στο αλουμινόχαρτο, κουνέλι στιφάδο σουβλάκι με τηγανητό κρεμμύδι και προζυμένια πίτα, μουσακά σε κροκέτες, σαλάτα κουνουπίδι με σταφύλι, καρίκι Τήνου και ρόκα και σαρδέλες μαρινάτες με noodles ρυζιού. Ελληνικά αποστάγματα και signature cocktails συμπληρώνουν την ελκυστική γαστριμαργική εικόνα – ο λογαριασμός για τσιμπολόγημα μετά ποτού στα 25€/ άτομο.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v