Υπέροχα all day εστιατόρια για κάθε γούστο

Ανοίγουν από νωρίς για καφεδάκι και brunch, αλλά σερβίρουν και εκλεκτά μενού για μεσημεριανό ή δείπνο.
Υπέροχα all day εστιατόρια για κάθε γούστο

Μεσημεράκι με μεσογειακή κουζίνα βασισμένη σε βιολογικές πρώτες ύλες, ή δείπνο σε όμορφες αυλές και χαλαρό περιβάλλον; Εξωτισμός ή deli επιλογές από κάθε γωνιά της Ελλάδας;

Όποια και αν είναι η γευστική σου προτίμηση, τα παρακάτω all day στέκια έχουν  αυτό που θες, όποτε το θες. Από καφεδάκι και brunch αν είσαι πρωινός τύπος, μέχρι ωραιότατο μενού για τις μεσημεριανές ή βραδινές γευστικές εξορμήσεις στην πόλη.

The Gardenista
Παπανικολή 18, Χαλάνδρι, τηλ. 2106855123

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gardenista (@thegardenistagr) on

Στην πολύβουη Παπανικολή, άνοιξε πέρσι ένα all day café bar το οποίο δεν άργησε να γίνει στέκι. Φιλόξενο και χαλαρό, το Gardenista έκανε το πρώτο «μπαμ» με το λαχταριστό του brunch και συνέχισε ενισχύοντας την κουζίνα του με ενδιαφέρουσες γεύσεις παντρεύοντας τη Μεσόγειο με το έθνικ. Στα άνετα τραπέζια του δοκιμάζουμε φιλέτο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής μαριναρισμένο με φρέσκο ginger, σησαμέλαιο, λιναρόσπορο και sauce teriyaki, ριζότο με καραβίδες, ζωμό οστρακοειδών, σαλικόρνια (σπαράγγι της θάλασσας), πέρλες yuzu, φρέσκο chives, tapioca με μελάνι σουπιάς και ξύσμα μοσχολέμονο και μια ιδιαίτερη καρμπονάρα με guanciale (χοιρινό μάγουλο καπνιστό), κρόκο αυγού, pecorino grand prix tartufo και flakes φρέσκιας τρούφας. Συνοδεία signature cocktail ο λογαριασμός στα 30-35€/ άτομο.

Nice 'n' Easy

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nice n easy (@niceneasy) on

Σε δύο περιοχές – Κηφισιά και Κολωνάκι – το αγαπημένο βιολογικό, all day healthy bistrot συνεχίζει να ετοιμάζει με εκλεκτές πρώτες ύλες πιάτα μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας τα οποία σερβίρει από το μεσημέρι, αλλά και πρωινό/brunch με αρκετές vegan επιλογές. Στο all day μενού δοκιμάζουμε πιάτα όπως το Diana Ross με φρέσκο τόνο ταρτάρ, μίνι χωριάτικη, φράουλες και ντρέσινγκ μαντζουράνας, to Clark Cable με σιγοψημένη μπριζόλα μαύρου χοίρου με καπνιστό πουρέ πατάτας και σάλτσα σύκου και το Marvin Gaye με κεφτεδάκια μόσχου σχάρας, χούμους πικάντικης γλυκοπατάτας και σάλτσα φέτας. Ναι, καλά το καταλάβατε, όλα τα ονόματα των πιάτων έχουν σινεφίλ αναφορές. Η λίστα κρασιών είναι πληθωρική με αρκετές επιλογές για wine nights, ενώ ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί έρχεται στα 25-30€/άτομο.

Amadeus Athens
Λεωφόρος Μεσογείων 176, Χολαργός, τηλ: 21 0653 7080

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Amadeus Athens (@amadeus_athens) on

Το ντελικατέσσεν του Χολαργού απέκτησε εδώ και αρκετούς μήνες μια όμορφη αυλή και all day χαρακτήρα για να μπορεί να μας υποδέχεται για χαλαρό καφεδάκι και brunch από το πρωί, και να συνεχίζει για lunch break με εξαιρετικές σαλάτες, σούπες, pasta και pizza και κάποιες επιλογές σε burger για πιο μετά. Εδώ δοκιμάζουμε σπαγγέτι cacio e pepe με πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, δροσερό κριθαρώτο λαχανικών με καρότο, μανιτάρια, κολοκύθι και πιπεριές, και χορταστικό burger με τραγανό φιλέτο κοτόπουλου και σπιτική σαλάτα coleslaw. Όσο περνά η ώρα, ένα κρασί σε ποτήρι ή κάποιο άπερολ φαντάζουν ως ιδανική συνέχεια. Ο λογαριασμός στα 20€ κατ’ άτομο, με κρασί.

Apika Slow Cook
Αγίου Ιωάννου 100, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 0600 0035

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Apika Slow Cook (@apika_slow_cook) on

Σε μια από τις ωραιότερες αυλές της Αγίας Παρασκευής, μια νόστιμη «αποικία» μας καλεί να δοκιμάσουμε το ιδιαίτερο μενού της και εστιάζει στη slow cook ελληνική μαγειρική σε γάστρα. Κάτω από πεύκα, φυστικιές, μπουκαμβίλιες, στα τραπέζια καταφθάνουν νόστιμες προτάσεις όπως αργοψημένη πανσέτα 36 ώρες σε πορτοκάλι και μυρωδικά, χεράκι αρνί σιγομαγειρεμένο 24 ώρες από την φάρμα τους, μοσχαράκι γιουβέτσι στη γάστρα, οσομπούκο, και νοστιμότατα ορεκτικά όπως μπουγιουρντί, φρέσκα λευκά μανιτάρια, πατατοκεφτέδες και φάβα. Ανοίγει νωρίς για χαλαρό καφεδάκι και κουβεντούλα, ενώ το βράδυ φέρνει άρωμα Καραϊβικής με house cocktails φτιαγμένα με φρέσκα φρούτα εποχής. Ο λογαριασμός περίπου στα 25€ κατ’ άτομο, με κρασί ή κοκτέιλ.

Big Spoon
Αγίου Ιωάννου 65, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 0601 9405

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by bigspoon (@bigspoon_ath) on

Το μεγάλο αδερφάκι του επίσης all day και αγαπημένου White Spoon ένα εξίσου δραστήριο all day bar με ενδιαφέρουσες προτάσεις για κάθε διάθεση και κάθε στιγμή της ημέρας. Πρωινό με αφράτες pancakes και specialty καφέδες για κουβέντα με τις ώρες, αλλά και κλασικές επιλογές σε pizza και pasta ή τορτίγιες για ένα ωραιότατο γεύμα με διεθνές πρόσημο. Πίτσα με κρέμα τρούφας και μελιτζάνα, πίτσα ελληνική με φέτα, πιπεριά, ντομάτα και ρίγανη, πέννες με κοτόπουλο και κόκκινη πιπεριά, μεξικάνικη τορτίγια με κοτόπουλο και κρέμα τυριού με πιπεριά Φλωρίνης και Hoi Sin Burger με κρεμμύδι, ρόκα, crispy bacon και hoi sin sauce είναι μερικές μόνο από τις επιλογές του μενού. Το βράδυ ετοιμάζει και ωραιότατα κοκτέιλ και παίζει εξίσου ωραίες μουσικές. Ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Ella Greek Cooking
Μητροπόλεως 26, Αθήνα, τηλ: 21 0331 5547



Η διάσημη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου δημιουργεί πιάτα ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, σε αυτό το νέο all day concept με θέα στην Ερμού και τη Μητροπόλεως, το οποίο ανοίγει από το πρωί με ελληνικό brunch και συνεχίζει με μεσογειακή κουζίνα για μεσημεριανό και δείπνο. Εδώ δοκιμάζουμε σαλάτα λάχανο με ξινόμηλο, κολοκύθα, φουντούκι και ρόδι, κεφτεδάκια γαλοπούλας με γιαούρτι δυόσμου και τηγανιτές πατάτες, σαγανάκι «καλούδι» με μαστιχωτό τυρί, κεμπάπ γιαουρτλού, μπιφτεκάκια μοσχαρίσια με σάλτσα γραβιέρας, λαυράκι φιλέτο με σάλτσα κακαβιάς και κρόκο Κοζάνης και κοτόπουλο «χουνκιάρ» με πέστο βασιλικού, λαδολέμονο ντομάτας και πουρέ μελιτζάνας. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί παντοπωλείο με ελληνικά προϊόντα. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα στα 20-25€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

El Jiron
Δημητρίου Βασιλείου & Γλαύκου 14, Ψυχικό, τηλ.: 210 6717461



Στεγασμένο σε μια παλιά μονοκατοικία με όμορφο κήπο, το El Jiron σερβίρει καφεδάκι από το πρωί μαζί με brunch και συνεχίζει μέχρι το βράδυ, με την κουζίνα του να βγάζει, πέρα από εκλεκτά αλλαντικά και τυριά για να συνοδεύσουμε το κρασί μας, γεύσεις όπως ριζότο με ποικιλία άγριων μανιταριών τυρί μαντζένγκο και κονφί μανιτάρι, σολωμό Asado με κρέμα παντζαριού και τρίχρωμη κινόα, σιγομαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής με crispy jamon, spare ribs ιβηρικού χοίρου σιγομαγειρεμένα με παλαιωμένο ρούμι σε βαρέλι, και φιλέτο μόσχου arroz με πουρέ και flakes λαγόχορτου, συνοδεία πιπεράτης σάλτσα από παλαιωμένη αργεντίνικη rioja. Club Sandwich και burgers συμπληρώνουν το μενού, ενώ το μπαρ βγάζει ωραιότατα κοκτέιλ και παλαιωμένα ρούμια. Ο λογαριασμός στα 30-40€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v