Οι πιο cool γειτονιές της Αθήνας

Ολοζώντανες, μποέμ, εναλλακτικές και πάντα ανήσυχες, αυτές οι γειτονιές εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την cool πλευρά της αστικής μας κουλτούρας.
Οι πιο cool γειτονιές της Αθήνας

Πώς ορίζεται το cool; Σε ελεύθερη απόδοση, κάτι το ωραίο. Κάτι που έχει έντονο ενδιαφέρον, είναι χαλαρό, είναι ωραίο, κάτι που αρέσει και εκπέμπει ζωντάνια.

Ε λοιπόν, οι παρακάτω γειτονιές της Αθήνας εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, η καθεμία μα τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά.

Εσείς, ποιες θα προσθέτατε στη λίστα;

Κυψέλη

the joint

Συγκαταλέγεται στις 50 πιο κουλ γειτονιές του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Time Out και ποιοι είμαστε εμείς για να αμφισβητήσουμε τη γοητεία της. Η Κυψέλη περνά δεύτερη νιότη (και πιο ωραία αν μας ρωτάτε) με την ανανεωμένη δημοτική της Αγορά, τον πολυπολιτισμικό πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη και τα ιδιαίτερα μπαρ και φαγάδικα που πλαισιώνουν τις πλατείες της.

Διαβάστε επίσης: Βολτάραμε ξανά στην Κυψέλη

Ψυρρή

November/Night mood/Downtown Athens

Ανέβηκε, έπεσε, επέστρεψε, και πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά πώς παραμένει ψηλά. Η πιάτσα του Ψυρρή με όλα τα μικρά και μεγάλα μαγαζάκια που τη συναποτελούν – από sk8 shops και γκαλερί μέχρι hip μπαρ, μοντέρνες πιτσαρίες και παραδοσιακά ρακομελάδικα – αποτελεί μια από τις πιο γνήσιες εκπροσώπους της urban κούλτουρας. Για να πειστεί κανείς, αρκεί να περάσει μια βόλτα από την Πρωτογένους.

Διαβάστε επίσης: Ωραία πράγματα που μπορείς να κάνεις στου Ψυρρή  

Παγκράτι

no one ever came

Είναι κέντρο αλλά και απόκεντρο, διαθέτει μερικά από τα καλύτερα μπαρ της πόλης και μπόλικες πλατείες για να βγαίνεις με τις ώρες και τις μέρες. Το Παγκράτι ανθεί συνεχώς με ψαγμένες μπαρο-αφίξεις αλλά και γευστικά spot, είναι πάντα ζωντανό, πάντα γοητευτικό και πλέον από τις περιζήτητες συνοικίες της Αθήνας τόσο για να μένεις, όσο και για να πίνεις και να τρως.

Διαβάστε επίσης: Τα αγαπημένα μας μπαρ στο Παγκράτι

Εξάρχεια

athens_exarchia_street

Είναι μποέμ και πολυσυλλεκτικά και γειτνιάζουν με το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο, κάτι που τα καθιστά την απόλυτη νεανική πιάτσα. Έχουν έντονο το street art αλλά και εν γένει καλλιτεχνικό στοιχείο και σφύζουν από ζωή χάρη στα δεκάδες δισκάδικα, εναλλακτικά βιβλιοπωλεία, cocktail bars με ψαγμένες μουσικές και τα μπαράκια όπου η εγχώρια μουσική σκηνή βρίσκει τόπο έκφρασης.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα καλύτερα μπαρ στα Εξάρχεια

Κουκάκι

Koukaki

Πιο χαμηλής κλίμακας, πιο «γειτονιά», λιγότερο φασαριόζικη αλλά πάντα παρεΐστικη και πολυσυλλεκτική, η γειτονιά που απαρτίζουν οι πεζόδρομοι της Δράκου και της Ολυμπίου, μαζί με την οδό Φαλήρου, είναι ο ιδανικός προορισμός για να βγεις, να τσιμπολογήσεις, να βολτάρεις, να τα πεις και να τα πιεις με την παρέα. Και φυσικά για να μείνεις, αν έχεις το μπάτζετ.

Χαλάνδρι

Άποψη Ρεματιάς στο Χαλάνδρι

Σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες για τους κατοίκους του βορά, άρχισε κάποια στιγμή να συγκεντρώνει τα πλήθη από κάθε γωνιά της Αθήνας. Πάντα κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει εδώ: από φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο σε πεζοδρόμους, μέχρι νέες αφίξεις ελκυστικών μπαρ, τα οποία στέκονται επάξια δίπλα σε παλιές, σταθερές αξίες της περιοχής.

Μεταξουργείο

Metaxourgeio-Athens

Προσβάσιμο με το Μετρό (μεγάλο συν), εναλλακτικό, χύμα αλλά και κυριλέ για όσους ξέρουν πού να ψάξουν, το Μεταξουργείο είναι από εκείνες τις γειτονιές με τόσο ιδιαίτερη ταυτότητα, με τόσα πολλά πράγματα να δεις, αλλά και άφθονα ποτά να πιεις σε καφενέδες, εναλλακτικά μπαράκια και πλατείες με χαρακτήρα.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v