Τα αγαπημένα μας μπαρ στο Παγκράτι

Βγαίνουμε στην γειτονιά που κάθε βράδυ μαζεύει όλο τον καλό και κουλ κόσμο, και διαλέγουμε τα πιο αγαπημένα μας στέκια.
Τα αγαπημένα μας μπαρ στο Παγκράτι
Superfly

Εμπεδοκλέους 28

To βάζουμε πρώτο επειδή… Επειδή απλά το αγαπάμε τόσο πολύ, εντάξει; Το Superfly είναι τόσο χαριτωμένο, και τόσο ιδιαίτερο και “το ζει τόσο μόνο του”, που δεν μπορείς να μην το λατρέψεις. Οι μουσικές του είναι φοβερές, η διακόσμηση περιλαμβάνει από ποδοσφαιράκι μέχρι Μίκυ Μάους και (μια χορωδία αγγέλων ακούγεται τώρα) έχει κοκτέιλ που ξεκινούν από τα 6€. Και γι’ αυτό το Superfly το βάζουμε πρώτο.
 

Chelsea Hotel

Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου

Τι γίνεται στο Chelsea; Της τρελής. Τόσο της τρελής, που θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις ορθάδικο. Και φαίνεται ότι εδώ όλοι αγαπούν το όρθιο, επειδή ο κόσμος εξακολουθεί να το εμπιστεύεται και να το γεμίζει ασφυκτικά, απολαμβάνοντας τα ωραιότατα κοκτέιλ του και ακούγοντας εναλλακτικές μουσικές. Τα ποτά ξεκινούν από 6€.
 

ΠαΡοΤ Bar

Τιμόθεου 7

Και αν το Chelsea είναι λαϊκό προσκύνημα, το ΠαΡοΤ είναι σ’ έναν πεζόδρομο που ξεφεύγει από πολλά ραντάρ… και αυτό είναι τέλειο, επειδή όταν μπαίνεις και το βλέπεις, θα το νιώσεις λίγο σαν το μικρό σου μυστικό. Ή θα αράξεις στα φωτεινά τραπεζάκια που απλώνει έξω. Είναι πολύχρωμο, έχει πολύ ιδιαίτερο soundtrack και τα ποτά του ξεκινούν από 5€ (7€ για τα κοκτέιλ). Και όταν λέμε για ιδιαίτερο soundtrack, το εννοούμε. Έχουμε ακούσει από Αρλέτα μέχρι Tom Waits, και ό,τι υπάρχει στο ενδιάμεσο.

 
Αρbarόριζα

Πλατεία Πλαστήρα 10

Πάμε για κοκτέιλ με βάση τα ελληνικά αποστάγματα; Ακόμα καλύτερα, πάμε να πιούμε αυτά τα υπέροχα δημιουργικά κοκτέιλ σε τιμές που ξεκινούν από 4,50€ και φτάνουν μέχρι 7€; Εδώ, που λες, πίνουμε ούζα και τσίπουρα που τα συνδυάζουμε με τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα (όπως στο Bubblestar, που το λατρέψαμε). Μπόνους πόντοι για το πόσο πολύχρωμο και κεφάτο είναι το μαγαζί.

 
Το Κρυφtό

Εμπεδοκλέους 9-13

Ανεπιτήδευτο, παρεΐστικο και χαλαρό όσο δε πάει, το Κρυφtό είναι μια μυστική λατρεία. Έχει φανατικούς θαμώνες που ορκίζονται στα νόστιμα κοκτέιλ του, αλλά και στον φιλόξενο χώρο και στην άψογη εξυπηρέτηση. Το μαγαζί είναι τόσο χαριτωμένο, που θα θέλεις να το κάνεις στέκι σου, και επίσης ειδική μνεία αξίζουν τα λαχταριστά του pancakes. Ναι, θα σπάσουμε την καλοκαιρινή δίαιτα, δεν φοβόμαστε τίποτα.

 
Ακροβάτης

Αρχελάου 19

Ακόμα ένα στέκι που λατρεύουν οι ντόπιοι, και μας παίζει φάνκι τζαζ μουσική αλλά και πολύ ωραία ηλεκτρονική. Εδώ έρχεσαι επειδή ξέρεις τι θες: να πιείς. Και ο Ακροβάτης φροντίζει να πιείς καλά, αλλά και φτηνά, χωρίς ιδιαίτερες φανφάρες στο μενού. Λίγα, αλλά πολύ προσεγμένα, κλασικά κοκτέιλ και τα απαραίτητα ποτά, χώρος λιτός και μια μεγάλη μπάρα—τι άλλο να ζητήσεις για να είσαι χαρούμενος; Το ποτό βρίσκεται στα 6€, ενώ τα κοκτέιλ στα 7€.
 

Hippy 3

Σπύρου Μερκούρη 22Α & Στράβωνος

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην περιοχή, και ανεβαίνει συνεχώς. Έχει αποκτήσει φανατικό κοινό για τον υπέροχα απλό χώρο του, την φιλόξενη αύρα του αλλά και τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ του. Βέβαια, εδώ τρώμε και εκπληκτικό brunch, με ένα μενού που περιλαμβάνει την πολύ ωραία επιλογή του πεϊνιρλί με κιμά. Αράζουμε και στα σκαμπό στην εξωτερική μπάρα, να μας χτυπάει το αεράκι, και όλα καλά.
 

See You

Φρύνης 25

Προχωράμε ακόμα πιο βαθιά, σε ένα μπαράκι που έχει κλείσει πολλάαα χρόνια στο ίδιο σημείο, να περιποιείται ξενύχτηδες, μποέμ τυπάκια, ζευγάρια παράνομα και μη. Το See You έχει μια ατμόσφαιρα πηχτή, σέξι, ίσως λίγο βρώμικη με την πιο καλή έννοια—θυμίζει λιγάκι αμερικάνικο μπαρ που θα έβλεπες σε ταινία. Και αν είσαι τύπος που του αρέσει να νιώθει σαν χαρακτήρας από ταινία, ξέρεις πού να πας. Το ποτό ξεκινάει από 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v