Κρυμμένα ταβερνάκια σε αθηναϊκές γειτονιές

Πέντε ταβερνάκια καλά κρυμμένα στις πιο αναπάντεχες γωνιές στις συνοικίες της Αθήνας μας σερβίρουν νόστιμους μεζέδες και καλό κρασί σε λογικές τιμές.
 

Κρυμμένα ταβερνάκια σε αθηναϊκές γειτονιές

Λυχνίον
Λ. Ριανκούρ 17, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0699 0119

Μια μονοκατοικία σε μια ήσυχη γειτονιά των Αμπελοκήπων, όχι μακριά από την πιάτσα της Πανόρμου, αλλά μακριά από τη φασαρία της, απλώνει τραπέζια στις νοσταλγικές της σάλες αλλά και στην σπιτική αυλή της. Εδώ δοκιμάζουμε μερακλίδικα μπιφτέκια με κομμένες στο χέρι πατάτες τηγανητές, φοβερά παϊδάκια κοτόπουλου, καλοψημένες μπριζόλες, κλασικά ελληνικά ορεκτικά, αλλά και ένα-δύο μαγειρευτά ημέρας. Το γλυκάκι στο τέλος έρχεται κερασμένο και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο.

Βοσκοπούλα
Σιβόρων 87, Λαμπρινή, τηλ: 210 2933285

Σε μια νοσταλγική γειτονιά της Λαμπρινής, η Βοσκοπούλα είναι μια οικογενειακή ταβέρνα με μερακλίδικη κουζίνα. Τα καλοκαίρια δε, απλώνει τραπέζια και στην πλατεία απέναντι για περισσότερη δροσιά. Εδώ δοκιμάζουμε μυζηθροπιτάκια, τυρόπιτα της γιαγιάς ψημένη στα κάρβουνα, χειροποίητο τζατζίκι, λουκάνικο χωριάτικο, ψαρονέφρι, κοκορέτσι γάλακτος, κοντοσούβλι, κλασικά της ώρας, μέχρι και… γύρο στα κάρβουνα. Μαζί με βιολογικό κρασί Λήμνου, υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο.

Φάνη Μεζέ
Ασπασίας 91, Χολαργός, τηλ.: 210 6511124

Στη γλυκύτατη αυλή του Φάνη, με τα γιασεμιά, το πάτωμα με τα ψηφιδωτά και τα άνετα τραπεζάκια, το μενού έχει ελληνική κουζίνα, με μεζεδάκια από κάθε γωνιά της χώρας: Ταλαγάνι Μάνης με μαρμελάδα από ντοματίνια, τραγανές πίτες με παστουρμά από τον Αραπιάν, κεφτεδάκια με ούζο… σαν σαγανάκι και φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια είναι μερικά από τα αγαπημένα μας στο μενού, το οποίο έχει και θαλασσινές επιλογές, για να συνοδεύσουμε το ούζο μας. Το λημνιό κρασί είναι επίσης εξαιρετικό, ενώ ο λογαριασμός στο τέλος έρχεται περί τα 15€ το άτομο.

Κυβέλη
Επτανήσου 15, τηλ: 210 8219406

Ένας φωτεινός χώρος, μια όμορφη πλατεΐτσα, εξαιρετικοί ελληνικοί μεζέδες και δημιουργική διάθεση στις συνταγές είναι ο λόγος που καλοτρώμε σε αυτή τη γειτονιά της Κυψέλης. Στην Κυβέλη, ξεκινάμε με ορεκτικά όπως φάβα Σαντορίνης, γαύρο μαρινάτο, μανιτάρια με σος ροκφόρ, φρουτάλια Άνδρου, και συνεχίζουμε με κρεατικά (μεθυσμένο κοτόπουλο, τηγανιά, συκώτι σχάρας, παϊδάκια κοτόπουλο, κεμπαπάκια με γιαούρτι), ενώ δεν λείπουν και οι φουρνιστές επιλογές (ζυμαρικά και μαγειρευτά ημέρας). Επίσης, θα βρείτε θαλασσινούς μεζέδες να θέλετε να συνοδεύσετε το ουζάκι σας. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο με κρασί ή ούζο.

Σαντορινιός
Δωριέων 8, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 2103451629
Σχεδόν δεν πιάνει το μάτι σου την αυλόπορτα σε αυτή τη γειτονιά των Πετραλώνων, μια ανάσα από τον σταθμό του Ηλεκτρικού. Με την πρώτη ματιά, μοιάζει σαν άλλο ένα από τα σπίτια. Αλλά όσοι γνωρίζουν, μπαίνουν για να βρουν μια απόλυτα κυκλαδίτικη γωνιά: Η αυλή του Σαντορινιού μοιάζει να τηλεμεταφέρθηκε απ’ τα Φηρά – το ίδιο και η κουζίνα. Εδώ, στα τραπεζάκια με τα καρό τραπεζομάντηλα, προσγειώνονται ντοματοκεφτέδες, φάβα, σπιτικές πίτες αλλά και κλασικά κρεατικά σχάρας. Στο τέλος, απολαμβάνουμε κυκλαδίτικα γλυκά, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€ το άτομο με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v