El Bandoneon: Το αργεντίνικο στολίδι της Αθήνας

Βγαλμένο από την εποχή του Μεσοπολέμου, το αργεντίνικο El Bandoneon δικαιώνει απόλυτα την άριστη φήμη του. Η αργεντίνικη κουζίνα στα καλύτερά της, η διακόσμηση και η ατμόσφαιρα για... oscar και οι επαγγελματίες χορευτές μαγεύουν και μας... κομπλάρουν!
El Bandoneon: Το αργεντίνικο στολίδι της Αθήνας

του Πάτροκλου Κουδούνη

Oι φήμες που κυκλοφορούσαν για το στολίδι αυτό της νυχτερινής Αθήνας επαληθεύτηκαν πλήρως. Το αργεντίνικο εστιατόριο της Αθήνας μας μεταφέρει επιτυχώς στην εποχή του Μεσοπολέμου παίρνοντας ”άριστα” στη διακόσμηση, τη μουσική και την εν γένει ατμόσφαιρα.

Ο ρυθμός του tango δεν χαϊδεύει μόνο τ’ αυτιά, αλλά και τα μάτια των καλεσμένων, που ”παίζουν” μεταξύ του εξαιρετικού ντεκόρ (στους τοίχους του εστιατορίου) και της κεντρικής πίστας, που αρκετές φορές γίνεται το πεδίο θαυμασμού κάποιου ζεύγους επαγγελματιών χορευτών. Ομολογουμένως την παράσταση κλέβουν συνήθως οι ντάμες, των οποίων τα χορευτικά προσόντα γίνονται ευκολότερα... ορατά και λόγω ενδυμασίας! Σημειώνεται ότι οι χορευτές (και οι χορεύτριες) προσφέρουν μαθήματα tango στην πίστα του Bandoneon κάθε μέρα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Αν είστε vegetarian, δεν έχετε κανένα λόγο να δειπνήσετε στο υπό εξέταση εστιατόριο. Ο σεφ, ακολουθώντας τους αυστηρούς κανόνες της θρυλικής αργεντίνικης κουζίνας, μαρινάρει, ψήνει και προσφέρει στην εντέλεια πιάτα που ξεχειλίζουν από τεράστια, fatless, κομμάτια μοσχαριού (που φτάνουν μέχρι και το μισό κιλό χωρίς το κόκαλο), σε διάφορες παραλλαγές. Εντυπωσιακά ευμεγέθεις είναι οι ευφάνταστες σαλάτες, καθώς και τα νοστιμότατα ορεκτικά. Δεν ξεχωρίζουμε κανένα, ήταν όλα ιδιαιτέρως εύγεστα.

Στο ίδιο μήκος γεύσης κινούνται και τα επιδόρπια, ενώ εντύπωση μας έκανε κατ’ αρχάς το αλκοολούχο ”καλωσόρισμα” του σεφ (ένα απίθανο λικέρ αχλάδι) και εν συνεχεία ο αφρώδης οίνος που προσφέρθηκε στο τέλος του δείπνου. Και τα δύο πέτυχαν απόλυτα το σκοπό τους, καθώς αντιμετωπίζεις χωρίς πρόβλημα τον τελικό λογαριασμό (50-60 ευρώ κατ’ άτομο).

Μόνο ένα στοιχείο λείπει από το Bandoneon έτσι ώστε να χαρακτηριστεί άριστο. Και δυστυχώς είναι βασικό... Απουσιάζει το κίνητρο για να σηκωθείς να χορέψεις! Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, είναι αληθές. Όταν η βραδιά ξεκινά με επαγγελματίες χορευτές (οι οποίοι μετά δεν σηκώνουν, έστω και με τη ”βία”, τους πελάτες να χορέψουν), τότε σου κόβονται τα πόδια. Δεν τολμάς να αποτελέσεις τη συνέχεια του... προηγούμενου θεάματος. Αποτέλεσμα τούτου; Όταν οι επαγγελματίες τελειώσουν τη δουλειά τους, η πίστα μένει άδεια και μόνο το στομάχι παραμένει γεμάτο...

(El Bandoneon, Βιργινίας Μπενάκη 7 Πλ. Μεταξουργείου, τηλ. 210 5224346).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v