Ανώτερη κουζίνα στις”Γεύσεις” της Κηφισιάς!

Η μοναδική μας επιθυμία ήταν να περάσουμε καλά το Σαββατόβραδο και όχι να γράψουμε ένα καλό σχόλιο για τις ”Γεύσεις”, το εστιατόριο της Κηφισιάς. Φεύγοντας, η ικανοποίησή μας ήταν πλήρης. πρόκειται για ένα καταπληκτικό φαγάδικο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί. Ελπίζουμε να μην το χαλάσουμε με τη δημοσιότητα...
Ανώτερη κουζίνα στις”Γεύσεις” της Κηφισιάς!

του Θανάση Μαυρίδη

Οι καλές κριτικές για τα εστιατόρια είναι ”θεσμός” στην ελληνική πραγματικότητα. Πολύ δύσκολα θα συναντήσει κανείς μία ”κακή κριτική”.

Στην πραγματικότητα, ένα καλό εστιατόριο είναι το ζητούμενο! Συμβαίνει, δηλαδή, το εντελώς αντίστροφο σε σχέση με εκείνα που διαβάζετε σε όλες τις ειδικές και μη ειδικές εκδόσεις.

Επισκεφτήκαμε τις ”Γεύσεις” ως πελάτες και όχι ως δημοσιογράφοι. Δεν μας περίμεναν στην πόρτα με κόκκινα χαλιά. Πληρώσαμε τον λογαριασμό μας όπως όλοι οι άλλοι πελάτες και γενικώς δεν πήγαμε εκεί για να ασκήσουμε κανενός είδους ”κριτική”. Η μοναδική μας επιθυμία ήταν να περάσουμε καλά το Σαββατόβραδο κι όχι να γράψουμε ένα καλό σχόλιο για τις ”Γεύσεις”.

Από λόγους επαγγελματικής διαστροφής και πολύ περισσότερο ευγνωμοσύνης για το τελικό αποτέλεσμα πιάσαμε χαρτί και μολύβι. Διότι τα ωραία πράγματα θα πρέπει να τα μαθαίνουν κι άλλοι...

Ξεκινάμε με το φαγητό, κάτι που ενδιαφέρει κάθε άνθρωπο των δικών ”κυβικών”. Μην ακούτε αυτά που σας λένε, ότι δήθεν οι χοντροί παχαίνουν με τον αέρα! Το φαγητό, λοιπόν, ήταν πολύ καλό. Αντιπροσώπευε αυτό που λέει το όνομα του μαγαζιού: ”Γεύσεις”.

Περί αυτού πρόκειται. Γεύσεις. Κάθε πιάτο και μία διαφορετική ιδιαίτερη γεύση. Γεύση ιδιαίτερη, όσο ιδιαίτερο είναι το άρωμα του κάθε κρασιού!

Η κάβα; Καλή! Όχι πάρα πολύ πλούσια και εξεζητημένη, αλλά σε 300 ετικέτες μπορεί κανείς να βρει εκείνο που ταιριάζει στο φαγητό του.

Τις τιμές θα τις χαρακτηρίζαμε λογικές για το status του. Πενήντα ευρώ το άτομο (δίχως το κρασί). Μας έκανε εντύπωση ότι οι τιμές του κρασιού ήταν σχετικά χαμηλές (22-30 ευρώ η φιάλη), μέχρι που μάθαμε ότι κάποιος εκ των συνιδιοκτητών έχει ιδιαίτερο πάθος με το κρασί και δεν θα ήθελε ειδικά το κρασί να αποτελεί είδος πολυτελείας. Όχι ότι τα 30 ευρώ είναι μία χαμηλή τιμή, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και υψηλή, όταν στην κάβα πωλείται προς 12 ή 14 ευρώ.

Το περιβάλλον ήταν καλό. Ήρεμο, ήσυχο, δίχως υπερβολές. Ο κόσμος; Είδαμε αρκετούς επώνυμους του επιχειρηματικού κόσμου και έτσι επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά ότι τα καλά νέα ”ταξιδεύουν” γρήγορα.

Το service ήταν ικανοποιητικό και δεν νιώσαμε ούτε μία φορά την οποιαδήποτε πίεση. Υπήρχε τάξη και εγρήγορση. Προφανώς το προσωπικό θα πρέπει να αφιερώνει αρκετό χρόνο στην επιμόρφωσή του!

Αν κάτι μας λύπησε είναι ότι το μενού αλλάζει μόνο τέσσερις φορές τον χρόνο!

Αρνητικό; Αν πρέπει να βρούμε κάτι αρνητικό είναι το έλλειμμα στις υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων: Αφού... ”παρακαλέσαμε” για την αποστολή φωτογραφιών παρουσίασης, λάβαμε το φτωχό αποτέλεσμα που βλέπετε και που ελπίζουμε να μην χαλάσει την εντύπωσή σας για την πολύ καλή πρόταση...

Οι ”Γεύσεις” βρίσκονται στο 317 της Λεωφόρου Κηφισίας, στην Κηφισιά. Το τηλέφωνο είναι το 210 8001402 και το email το [email protected].

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v