Avalon: Old time classic...

Μπορεί τα μύδια να είναι το φόρτε του, και γι’ αυτό να είναι ευρύτερα γνωστό. Το Avalon, όμως, (ανανεωμένο με τη μεγάλη στρογγυλή ξύλινη μπάρα να βρίσκεται πλέον στο κέντρο) έχει κι άλλα ”δυνατά” σημεία. Από τη σχέση ποιότητας/ τιμής, την καλή μουσική του, μέχρι και τη Live Jazz ορχήστρα που θα συνοδεύει πλέον τα βράδια της Τρίτης.
Avalon: Old time classic...

της Μαρίσης Μπαλιούση

Η περιοχή του Ψυρρή έχει κατακλυστεί από εστιατόρια, μπαρ και γενικότερα κάθε είδους ξενυχτάδικα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι η περιοχή έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς και βέβαια άσπονδους... εχθρούς.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα ”στέκια” τα οποία κάνουν τη διαφορά. Ένα από αυτά είναι το Avalon. Από τα πρώτα μαγαζιά της περιοχής (λειτουργεί από το 1999) το Avalon έχει καταφέρει να ξεχωρίσει.

Ανανεωμένο και ανακαινισμένο (μην ψάξετε για δυο μπαρ, πλέον στον χώρο κυριαρχεί ένα κεντρικό) διατηρεί το ίδιο ”μεσαιωνικό” στυλ. Σε ένα περιβάλλον όπου επικρατούν το ξύλο, η πέτρα, το σίδερο, συνδυασμένα με τα μοναστηριακά τραπέζια, τον διακριτικό φωτισμό και τα κεριά, επιλέξτε μεταξύ φαγητού ή ποτού ή συνδυάστε και τα δύο.

Στις μουσικές επιλογές κυριαρχούν το lounge, ethnic, jazz, Cuban, κλασσικό ροκ (σε ένταση τέτοια που να επιτρέπει τη συζήτηση), ενώ εφεξής, κάθε Τρίτη η Live Jazz πρόταση (από τις 10.30 περίπου το βράδυ) θα δώσει άλλο χαρακτήρα στα ηχητικά χρώματα του Avalon.

Εάν πρόκειται για ποτό (πενήντα διαφορετικές ετικέτες από whiskey βρίσκονται πίσω από το μπαρ) ιδανική είναι η μεγάλη στρογγυλή ξύλινη μπάρα (υπάρχουν πάντα και τα τραπέζια, τα χαμηλά, αλλά και τα ψηλά με τα εντυπωσιακά δερμάτινα σκαμπό). Για στιγμές... ελαφριάς πείνας το ποτό μπορεί να συνοδευτεί από πολύ γευστικά πλατό.

Αν η πείνα είναι... μεγαλύτερη, θυμηθείτε ότι το Avalon φημίζεται για τα μύδια του. Δοκιμάστε μια από τις 13 διαφορετικές ποικιλίες σε μύδια (φρέσκα εννοείται). Ξεχωρίσαμε τα αχνιστά μύδια με θυμάρι, βούτυρο και κρασί, αλλά και τα μύδια με κρέμα σαφράν.

Στην περίπτωση που τα οστρακοειδή δεν είναι το φόρτε σας, το μενού είναι εμπλουτισμένο και με άλλα πιάτα: κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, πάστα... Ο σεφ Γιώργος Παπαστάθης σίγουρα θα καταφέρει να σας ικανοποιήσει. Από σαλάτες εμείς προτείνουμε την Avalon (με λαχανικά, σολομό καπνιστό, αβοκάντο και μπρικ).

Αρκετά ικανοποιητική είναι και η κάβα κρασιών του Avalon με 60 ετικέτες από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, κρατήστε... χώρο για το γλυκό. Σουφλέ με παγωτό, cheesecake, μηλόπιτα. Τολμήστε...

Αυτό που μας άρεσε στο Avalon, μεταξύ των άλλων, είναι η ζεστασιά που προσφέρει ο χώρος, το ιδιαίτερα ευγενικό προσωπικό του και βέβαια οι πολύ καλές τιμές του (γύρω στα 35 ευρώ το άτομο για φαγητό, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού).

Επίσης, μας άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο Avalon μπορέσαμε να φάμε μετά από θεατρική παράσταση στη 01.00’, αφού η κουζίνα του λειτουργεί τις καθημερινές μέχρι τις 01.30 και τα Σαββατοκύριακα έως τις 2.00.

Διεύθυνση: Λεωκορίου 20 και Σαρρή – Ψυρρή

Τηλ. 210. 33.10.572

Κρατήσεις a must (κυρίως για Παρασκευή και Σάββατο, αν και το Avalon μπορεί να φιλοξενήσει περί τα 145 άτομα για φαγητό και περί τα 100 άτομα στο μπαρ).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v