Φάγαμε στον Σκούφια... και μας άρεσε!

Το φαγητό είναι καλό, το σέρβις ικανοποιητικό και οι τιμές χαμηλές. Φάγαμε στον πολυακουσμένο Σκούφια, την... ημι-κοσμική ταβέρνα των Πετραλώνων. Το σφάλμα που κατά τη γνώμη μας γίνεται με τον Σκούφια είναι ότι συχνά το φαγητό του κρίνεται με όρους... gourmet.
Φάγαμε στον Σκούφια... και μας άρεσε!

του Δημήτρη Γλύστρα

Δεν είναι ίσως η πρώτη φορά που ακούτε να γίνεται λόγος για την ταβέρνα των Πετραλώνων, καθώς το ”ημι-κοσμικό” στέκι έχει τον τελευταίο χρόνο προσελκύσει τα βλέμματα πολλών. Το σφάλμα που κατά τη γνώμη μας γίνεται με τον Σκούφια είναι ότι συχνά το φαγητό του κρίνεται με όρους... gourmet.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Σκούφιας -παρά το όνομά του- δεν είναι το restaurant που θα διεκδικήσει χρυσούς ή αργυρούς σκούφους. Είναι μια ταβέρνα με φαγητό πιο προσεγμένο από αυτό του ”μαγέρικου”, που όμως βασίζεται στις ίδιες γευστικές φόρμες.

Το περιβάλλον είναι ταιριαστό με την όλη ατμόσφαιρα της περιοχής Γκάζι- Πετράλωνα και τα επίτηδες γραφικά στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης είναι λίγα και όχι ενοχλητικά. Το καλοκαιράκι, μάλιστα, η γλυκιά πλατεία της απέναντι εκκλησίας του Μεγάλου Βασιλείου φιλοξενεί άνετα τα ”τραπεζάκια έξω”, παίζοντας ρόλο αυλής. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Σκούφια είναι οι τιμές του: Με 15-17 ευρώ το άτομο τρως υπεραρκετά.

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον θα ήταν κανείς διατεθειμένος να πληρώσει παραπάνω για το συγκεκριμένο φαγητό. Η απάντηση είναι πιθανότατα ναι, αλλά στην περίπτωση αυτή μάλλον δεν θα συνιστούσαμε τον Σκούφια ως ”έξυπνη έξοδο”.

Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού το ”μελωμένο κότσι” (υπερμεγέθες τεμάχιο χοιρινού κρέατος άριστα ψημένο) και το επιδόρπιο της σφακιανής πίτας. Ωστόσο, μη διστάσετε να πειραματιστείτε με τα άλλα περιεχόμενα του καταλόγου σε συνεργασία και με το ανεπιτήδευτο και φιλικό σέρβις. Κατά την ταπεινή μας άποψη στα ”αρνητικά” του μαγαζιού πρέπει πλέον να συμπεριλαμβάνεται η προτίμηση που του δείχνουν οι Αθηναίοι ”κουλτουριάρηδες”, αν και για άλλους αυτό μπορεί να είναι θετικό.

Ο Σκούφιας είναι στη διασταύρωση των οδών Μ. Βασιλείου (ξεκινά από την Πειραιώς μετά το Γκάζι) και Τρώων 63, ενώ το τηλέφωνό του είναι 210-3412210.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v