Τα καλύτερα ταβερνάκια για να φας μετά τις βουτιές

Θέα θάλασσα, ψαρομεζέδες, ουζάκια και η ζωή είναι ωραία σε ταβερνάκια εντός Αττικής ταμάμ για μάσα μετά τις βουτιές.
Τα καλύτερα ταβερνάκια για να φας μετά τις βουτιές


Καιιιιι φτάνει η στιγμή που βγαίνεις από τη θάλασσα από την τελευταία σου βουτιά και αράζεις στον ήλιο με πρόθεση να στεγνώσεις και να φύγεις. Πού θα πας μετά; Μα, εννοείται για τσιμπούσι, δεν τίθεται ζήτημα.

Δες παρακάτω τις πιο νόστιμες στάσεις…

Μετά από βουτιές σε: Νέα Μάκρη, Μαραθώνα, Σχοινιά

 



Τρώμε στον Χοντρό στη Νέα Μάκρη ο οποίος σερβίρει νοστιμότατα πιάτα ελληνικής κουζίνας και μεζεδάκια θαλάσσια όπως ψαροποικιλίες, χταποδάκι, σαλάτες, σαγανάκι, μύδια αχνιστά και γαρίδες ψητές (20€/ άτομο με κρασί) και στον Φάρο στον Μαραθώνα, μια ψαροταβέρνα ό,τι πρέπει για οικογένειες αλλά και για ρομαντικά τετ α τετ δίπλα στο κύμα όσο παίρνει και βραδιάζει – δοκιμάστε την αυθεντική μελιτζανοσαλάτα και τα φρεσκότατα ψάρια του (από 30€/ άτομο, με κρασί).

Διαβάστε επίσης: Πού να πάμε για φαγητό στον Μαραθώνα;

Μετά από βουτιές σε: Λούτσα, Ραφήνα

 



Τσακίζουμε ψαρομεζέδες στα Καβούρια του Ασημάκη στο Λιμάνι της Ραφήνας είτε στην Άγονη Γραμμή, είτε στην Γαλήνη ή στο Αγνάντι. Αμφότερα σερβίρουν ικανοποιητικές μερίδες, φρέσκο ψάρι και… ωραία θέα σε λογικές τιμές – περί τα 25€ ανά άτομο, με κρασί. Λίγο πιο πέρα, ο Ξυπόλητος στην Αρτέμιδα έχει από τις καλύτερες τοποθεσίες ψαροταβέρνας, σερβίρει ωραίο φρέσκο ψάρι και νοστιμότατα μεζεδάκια όπως χταποδάκι ξιδάτο, συμιακό γαριδάκι, χειροποίητη τυροκαυτερή κ.α. (25€/ άτομο με ουζάκι).

Μετά από βουτιές σε: Κάλαμο, Αγίους Αποστόλους, Σέσι

 



Βουτάμε στα παϊδάκια του Μπαρμπα Βασίλη στο Μικροχώρι Καπανδριτίου, ο οποίος θρέφει γενιές ολόκληρες με σούπερ κρέατα στα παραδοσιακά ξύλινα τραπεζάκια του με τα καρώ τραπεζομάντηλα (15€/ άτομο με κρασί). Αν ψηνόμαστε για ψαράκι, τότε ακριβώς πάνω στην παραλία στο Σέσι, η ομώνυμη ταβέρνα έχει ντεκ πάνω στο κύμα και σερβίρει φρεσκότατο ψάρι και νόστιμα μεζεδάκια – καλαμαράκια, χταποδάκι, γαύρος μαρινάτος κ.α. (20€/ άτομο για ψαρομεζεδέδες και ουζάκι).

Μετά από βουτιές σε: ΚΑΠΕ, Λεγραινά, Σούνιο, Κερατέα, Κορωπί, Μαρκόπουλο

 



Αν η παρέα γουστάρει κρεατικά, τότε βουρ για Καλύβια, εκεί που Χριστόφορος, Τρίγωνο και Μουρούζης συνθέτουν την Αγία Τριάδα της κρεατοφαγίας με τεράστια μπιφτέκια, αρνάκι σούβλας, σπαλομπριζόλες, τζατζικάκι, πατάτες τηγανιτές και άλλα τέτοια ωραία (περί τα 25€/άτομο με κρασί). Αν ψήνεστε για ψαράκι, τότε δυο βήματα από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το λαοφιλές Συρτάκι αγναντεύει την θάλασσα από τα πάντα γεμάτα τραπεζάκια του, τα οποία φιλοξενούν πεντανόστιμους θαλασσινούς μεζέδες (25€ κατ’ άτομο με ουζάκι).

Διαβάστε επίσης: Πού να πάμε για φαγητό κοντά στο Σούνιο;

Μετά από βουτιές σε: Άλιμο, Άγιο Κοσμά, Φάληρο, Καλαμάκι

 



Στα τραπεζάκια του Πεζούλα στις Τζιτζιφιές η παλιά Αθήνα ζει, ενώ το μενού του περιλαμβάνει σταθερές εδώ και δεκαετίες αξίες όπως η καραβιδόψιχα, οι ψητές γαρίδες Πλαταμώνα, το καραμελωμένο χταποδάκι με μαυρομάτικα φασόλια και τα τηγανιτά καλαμαράκια, η κακκαβιά και η ωραιότατη πέστροφα με κους κους (από 20€/ άτομο με ουζάκι). Επίσης στις Τζιτζιφιές, η Αντωνία είναι μια οικογενειακή ψαροταβέρνα με τα όλα της: γαριδάκι σε ικανοποιητική ποσότητα, γαύρο μαρινάτο, εξαιρετική ψητή σαρδέλα, χειροποίητη τυροκαυτερή, μαριδάκι τηγανιτό και άλλα τέτοια ωραία ψαρικά θα βρείτε εδώ σε νορμάλ τιμές από 15€/ άτομο με κρασί.

Διαβάστε επίσης: Στα Νότια ξέρουν από καλούς ψαρομεζέδες

Μετά από βουτιές σε: Βάρκιζα, Βούλα, Λιμανάκια

 



Τα Ψαράκια και Θαλασσινά στη Βάρκιζα έχουν μια ωραιότατη ταρατσούλα για να χαζέψετε απέραντο γαλάζιο και να τσακίσετε εξαιρετικούς ψαρομεζέδες σε καλές τιμές (από 15€/άτομο για τσιμπολόγημα με ουζάκι), ενώ το Απέραντο Γαλάζιο δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο Βάρκιζας βγάζει τραπεζάκια πάνω στην άμμο, δίπλα στο κύμα, και μας τηλεμεταφέρει σε νησάκι με γεύσεις και αρώματα θαλασσινά- αθερίνα τηγανιτή, σαρδέλα ψητή, καλαμαράκια και σούπερ γαριδομακαρονάδα (από 20€/ άτομο με κρασί). Σε δύο διευθύνσεις (Γλυφάδα και Βουλιαγμένη), το Σαρδελάκι ενδείκνυται για θαλασσινό τσιμπούσι με παϊδάκια καβουριού, ποικιλία με όστρακα, καλαμαράκια, τονοσαλάτα, φιλέτο λαυράκι και σαρδέλες παντρεμένες (από 20€/ άτομο, με κρασί).

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v