Σουβλάκια έξω λοιπόν!

Καλαμάκια και πιτόγυρα ποιότητας, σε ψητοπωλεία και σουβλατζίδικια με τραπεζάκια στον ήλιο.
Σουβλάκια έξω λοιπόν!

Τραπεζάκια με θέα περατζάδες και βαρκούλες, τυλιχτά με γύρο απ’ όλα και καυτερή σάλτσα, τεμάχια ζουμερά και μαριναρισμένα.

Άλλος για την πίτα μας;

Το σουβλάκι της Χαροκόπου

Χαροκόπου 46, Καλλιθέα, τηλ: 210 9596569

 



Δεκαετίες στο… κουρμπέτι του ψησίματος, αυτό το στέκι της Χαροκόπου μαζεύει τους απανταχού σουβλακολάτρεις στην λιτή εσωτερική του αυλή σε ένα παλιό σπίτι στην Καλλιθέα και σερβίρει εξαιρετικά καλαμάκια χοιρινά σε γενναία μερίδα, και τεράστια ζουμερά καλαμάκια κοτόπουλο. Αμφότερα παίζουν σε χορταστικές τυλιχτές βερσιόν, ενώ, αν δεν γνωρίζουν σύνορα οι γευστικοί σας κάλυκες, η ψησταριά του καταστήματος, φημίζεται και για τα μπιφτέκια, το κεμπάπ και τις σεφταλιές της. Ενίοτε βγάζουν και ωραιότατο φρυγαδέλι, το οποίο αξίζει μια δοκιμή αν το πετύχετε. Ο λογαριασμός στα 7-10€ κατ’ άτομο με μπύρα.

Σουβλάκι 1925

Ακτή Μουτσοπούλου 11, Πειραιάς, τηλ: 21 0422 3997

 



Τι καλύτερο από το να απολαμβάνεις ένα πιτόγυρο με θέα θάλασσα; Το «Σουβλάκι 1925» έχει ξύλινα τραπεζάκια έξω για να δείτε τις βαρκούλες που αρμενίζουν ενώ τσακίζετε τα εξαιρετικά τυλιχτά και τεμάχιά του. Δεν υπάρχει κρεατικό που να είναι μέτριο, όμως αναμφίβολα ξεχωρίζουν το μπιφτέκι και το μοσχαρίσιο κεμπάπ του, καθώς και το χοιρινό χωριάτικο λουκάνικο σε μερίδα και το μαριναρισμένο σε επτά μπαχαρικά συκώτι. Κατά τα λοιπά, τη σουβλακο-κρεατοφαγία συνοδεύουν χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα, φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές, χαλούμι σχάρας και μπουρεκάκια με τυρί και δυόσμο. Για ένα γεύμα με μπύρα, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10€ κατ’ άτομο.

Αρλεκίνος

Καραΐσκου 104, Πειραιάς, τηλ: 21 0413 2555

 



Παραμένουμε Λιμάνι για να πιάσουμε θέση στα τραπεζάκια αυτού του εκλεκτού κρεατοφαγείου για να παραγγείλουμε εξαιρετικά καλαμάκια χοιρινό, ζουμερότατα, κοτόπουλο μπούτι και μερακλίδικο λουκάνικο γεμιστό με φέτα. Δεν σερβίρει τυλιχτά, αλλά μεταξύ μας τι να τα κάνουμε όταν έχουμε να διαλέξουμε μέσα από μερίδα σουβλάκι σις αρνίσιο, σασλίκ, μοσχάρι γάλακτος και κοτόπουλο «Αρλεκίνος» με μαριναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου περασμένες σε σούβλα; Χαλάλι. Στα ορεκτικά βρίσκουμε νοστιμότατο σαγανάκι σχάρας, χοιρινές τηγανιές και πανσετάκια με τσιπς φρέσκιας πατάτας και τριμμένο τυρί. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με μπύρα στα 10-12 κατ’ άτομο.

Zeibekiko

Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά, τηλ: 210 8076680

 



Σε μια όμορφη αυλή που θυμίζει παραδοσιακή ταβέρνα με κάποιες σύγχρονες πινελιές, αυτό το μοντέρνο σουβλακο-ψητοπωλείο σερβίρει κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, ελληνικό αρνάκι και ελληνικό πρόβατο σε καλαμάκι, τυλιχτά με γύρο κοτόπουλο Μεσογειακό συνοδεία σάλτσας ροκφόρ, με λουκάνικο Agnus Greco και γίδινη μυζήθρα και σούπερ γύρο μοσχαρίσιο με βασιλικό και ελαιόλαδο. Οι γεύσεις είναι τελείως διαφορετικές από τις «παραδοσιακές» γεύσεις ενός σουβλατζίδικου, ενώ το μενού συμπληρώνουν ορεκτικά όπως πεϊνιρλί με παστουρμά, καβουρμάς και λαχματζούν. Για ένα πλήρες σουβλακογεύμα με σαλάτα υπολογίστε περί τα 12€ κατ’ άτομο με μπύρα. Δείτε το μενού εδώ.

My Plate

Περσεφόνης 43, Γκάζι, τηλ: 21 0345 1606

 



Βγάζει τραπεζάκια έξω στην περατζάδα της Περσεφόνης και σερβίρει 24 ώρες κορυφαία εδέσματα τα οποία άνετα συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κέντρου της Αθήνας. Πεντανόστιμος γύρος χοιρινός σε πίτα, χωρίς πολύ λίπος, χειροποίητο τζατζίκι, μπιφτεκάκια γαλοπούλας σε τυλιχτό και τραγανές τηγανιτές πατάτες με αλάτι και ρίγανη. Από τα συνοδευτικά, αξίζουν δοκιμής η γυροσαλάτα με γύρο κοτόπουλο και η σαλάτα με πλιγούρι. Αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια την καλύτερη επιλογή για να γεμίσετε το στομάχι σας ποιοτικά, μετά από την κραιπάλη στα μπαράκια του Κεραμεικού.

Στου Λαδόκωστα

Λ. Ποσειδώνος 4, Ν. Μάκρη, τηλ: 22940 91812

 



Επιστρέφουμε στην σουβλακοφαγία με θέα θάλασσα και πιάνουμε τραπεζάκι σε αυτό το κρεατοφαγικό στέκι με όμορφη θέα στο μικρολίμανο της Νέας Μάκρης. Εδώ η φάση είναι σελφ σέρβις: διαλέγουμε αριθμημένο τραπέζι, πάμε ταμείο, παραγγέλνουμε, πληρώνουμε και παραλαμβάνουμε τα νόστιμα καλούδια. Το μενού περιορισμένο, όμως νοστιμότατο: Περιλαμβάνει χοιρινά καλαμάκια ζουμερά με κρεμμυδοπάπρικα, μερίδα μπιφτέκια κανονικά ή «του μερακλή» με σκέτο κιμά, νοστιμότατες πιτούλες κομμένες για να τα συνοδεύσετε, αφράτες και καλοψημένες, και ντομάτα γεμιστή με τυρί για σαλάτα.

Kalamaki Bar

Δημητρακοπούλου και Δράκου 15, Κουκάκι, τηλ: 21 1017 1862

 



Μοντέρνο σουβλατζίδικο στον πεζόδρομο της Δράκου το οποίο εξειδικεύεται όπως αναφέρει και το όνομά του στα καλαμάκια. Εδώ το μενού περιλαμβάνει λίγα και καλά: χοιρινό, κοτόπουλο μπούτι, κεμπάπ, μοσχάρι και αρνάκι γάλακτος για τους μερακλήδες, όλα μαριναρισμένα και εγχώρια. Το μενού συμπληρώνουν χορταστικές μερίδες με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, γαλοπούλας, κοτόπουλο φιλέτο και κεμπάπ συνοδεία φρεσκοκομμένων πατατών, ενώ στην «κάβα» του θα βρείτε ικανοποιητική ποικιλία από ελληνικές μπύρες και κρασιά. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα εδώ στα 10-12€ κατ’ άτομο, με μπυρίτσα.

N. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v