Φύγαμε για τσιπουράκια και μεζέδες στα προάστια

Στη Γλυφάδα, το Αιγάλεω, την Άνοιξη, τη Μεταμόρφωση και το Περιστέρι, τα τσιπουράκια μας συνοδεύουν λαχταριστοί μεζέδες σε καλές τιμές.
Φύγαμε για τσιπουράκια και μεζέδες στα προάστια

Άνοιξη παρά τέταρτο
Αθηνών Χαλκίδος 17, Άνοιξη, τηλ: 2108145588

Στην αμιγώς βολιώτικη λογική, εσείς διαλέγετε τι θα πιείτε, και τα ποτά σας συνοδεύονται από γύρες μεζέδων, διαφορετικές κάθε φορά –από τηγανιτό γαριδάκι και γαύρο, καβούρι, κουτσομούρα, σαρδέλες μέχρι ντοματοκεφτέδες, αυγά με παστουρμά και ψητό ταλαγάνι.



Το πενηνταράκι τσίπουρο Τυρνάβου ξεκινά από μόλις 1€, ενώ οι επιλογές σε εμφιαλωμένο ξεπερνούν τις δέκα. Αντίστοιχη ποικιλία βρίσκουμε και στα ούζα και τα εμφιαλωμένα κρασιά (από μόλις 9€ το μπουκάλι). Κάθε Παρασκευή βράδυ και Κυριακή μεσημέρι η μουσική είναι ζωντανή. Οι μη παροικούντες τον βορρά, σημειώστε ότι πρόσφατα απέκτησε και αδερφάκι στο Γκάζι.

Αγροτικόν
Καρπενησίου 52, Περιστέρι, τηλ: 2105729629

Έξι χρόνια μετρά στις επάλξεις της αθηναϊκής Δύσης αυτό το μεζεδοτσιπουράδικο που μας θυμίζει παραδοσιακό καφενείο χωριού –και γι’ αυτό το αγαπάμε πολύ. Εδώ παραγγέλνουμε τσίπουρο, ουζάκια ή ρακές μαζί με οικονομικότατους μεζέδες, που ξεκινούν από 2€ και φτάνουν το πολύ μέχρι 7€ −αναλυτικός κατάλογος εδώ.



Επιλέγουμε από φάβα, ταμπουλέ, ντάκο, σαγανάκι, σύγκλινο, ομελέτες και κρεατικά ή θαλασσινά για τσιμπολόγημα, ενώ συχνά-πυκνά απολαμβάνουμε και ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός στο τέλος δύσκολα ξεπερνά τα 10€ το άτομο.

Ιωλκός
Ζέππου 15, Γλυφάδα, τηλ: 2114111819



Ακροβατεί ανάμεσα στη φιλοσοφία του αμιγώς βολιώτικου τσιπουράδικου και της μοντέρνας ψαροφαγίας, για να διαλέξετε προσανατολισμό αναλόγως πόσο πεινασμένοι θα έρθετε. Για αρχή, επιλέγουμε ανάμεσα σε τσίρο, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι, καλαμάρι στο τηγάνι, φάβα, σαρδελίτσες και μυδοπίλαφο, και εν συνεχεία οι πιο πεινασμένοι επιλέγουν ποικιλίες θαλασσινών και μεγάλα φρεσκότατα ψάρια. Αν μείνετε στο τσίπουρο μετά μικρών μεζέδων, θα υπολογίσετε περί τα 15€-20€ το άτομο.

Τσιπουρομανία
Τατοΐου 129, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2820045



Χτίζει τον δικό της μύθο στη Μεταμόρφωση, εδώ και οκτώ συναπτά έτη, με πολλές διαφορετικές και ενδιαφέρουσες ετικέτες τσίπουρου, αλλά και ούζου, κρασιού και μπύρας. Εδώ, σε ένα χαλαρό και ανεπιτήδευτο περιβάλλον, πρωταγωνιστεί η ελληνική κουζίνα με τα χειροποίητα ορεκτικά, τα κρεατικά της ώρας και τους ψαρομεζέδες, με ένα μενού που αριθμεί πάνω από 50 πιάτα, κατά τα βολιώτικα ήθη και έθιμα. Αν ακολουθήσετε την μέθοδο «τσιπουράκι και μεζές» θα πληρώσετε περί τα 12-15€, για πλήρες γεύμα μετά τσίπουρου ή κρασιού, θα υπολογίσετε γύρω στα 20-25€.

Ρακαδημία
Αγίας Λαύρας 9, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5909809

Ακόμα και αν δε ζεις στα δυτικά, τη Ρακαδημία πιθανότατα την έχεις ακουστά: Είναι αυτό το σούπερ ατμοσφαιρικό και παρεΐστικο μεζεδο-αποσταγματο-πωλείο που πατά γερά στην κρητική κουζίνα και παράδοση, την οποία παντρεύει –εκτός από τις αναμενόμενες ρακές− και με ποικιλία τσίπουρου (από 7,50€ το καραφάκι) και ούζου απ’ όλη την Ελλάδα.



Όσο για το τι τρώμε εδώ; Πολύ καλό απάκι, λαχταριστούς λουκουμάδες τυριών, κολοκυθανθούς γεμιστούς με φέτα, μπουρεκάκια με παστουρμά και τυρί, σουτζουκάκια σμυρναίικα και αρνάκι κλέφτικο. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο, αλκοόλης συμπεριλαμβανομένης. Αναλυτικά το μενού μπορείτε να το δείτε εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v