Τα brunch της Αθήνας είναι και πάλι εδώ!

Στο κέντρο, τον βορρά και την άγρια Δύση, το δίλημμα κάθε Σαββατοκύριακο είναι pancakes ή αυγά Benedict;
Τα brunch της Αθήνας είναι και πάλι εδώ!

της Ηρώς Κουνάδη

Ένα από τα λίγα πράγματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση όταν ο καιρός ψυχραίνει και οι μέρες μικραίνουν, είναι η επιστροφή των σαββατοκυριακάτικων brunch ανά την Αθήνα, που μας είχαν λείψει όλο το καλοκαίρι. Ιδού τα νέα της brunch-o-σαιζόν που μόλις ξεκίνησε.

Ο αγαπημένος Κύριος Χου των Πετραλώνων (Υπερίωνος 1) σερβίρει τα Σαββατοκύριακα από τις 11.00 ως τις 16.00 τις νοστιμιές του, που περιλαμβάνουν αλμυρές τάρτες, κολασμένα pancakes, κροκ μαντάμ και σκοτσέζικα αυγά, στην πανέμορφη αυλή όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός, και στο ατμοσφαιρικό εσωτερικό του για τους κρυουλιάρηδες. Μαζί με καφεδάκι, υπολογίστε γύρω στα 12€ το άτομο.

Το Saint George Lycabettus σερβίρει έναν λαχταριστό μπουφέ brunch στον 6ο όροφό του με την καταπληκτική θέα στην πόλη. Κοστίζει 25€ το άτομο, σερβίρεται από τις 12.00 ως τις 16.00 και περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση από παιδαγωγούς για τα πιτσιρίκια, όσο εσείς τρώτε.

Το Momo της Καλλιθέας (Σαπφούς 95) σερβίρει κάθε Κυριακή 12.00-17.00 brunch σε μια από τις ομορφότερες αυλές της Αθήνας. Στο μενού του πρωταγωνιστούν αυγά Benedict, pancakes βγαλμένα από τα γαστρονομικά μας όνειρα, burger και σάντουιτς σε ένα σωρό ευφάνταστους συνδυασμούς. Υπολογίστε γύρω στα 10€ το άτομο, με καφεδάκι.



Το Μπελ Ρέϋ στο Κουκάκι (Φαλήρου 88) συνεχίζει ακάθεκτο να σερβίρει brunch-ο-νοστιμιές όλη μέρα, κάθε μέρα, ως τις 11.00 το βράδυ. Αυγά scrambled με αβοκάντο και καπνιστό σολομό, σάντουιτς με black angus και burger μοσχαριού με τηγανητό αυγό κλέβουν την παράσταση, ενώ υπάρχουν και επιλογές για vegans, όπως τα tacos με αβοκάντο, κιμά σόγιας, τσίλι και τόφου. Λογαριασμός λίγο κάτω από 10€ με καφεδάκι, λίγο πάνω από 10€ με αλκοόλ. Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ.

Το Latraac, ένα από τα πιο κουλ στέκια του Μεταξουργείου (Λεωνίδου 63) σερβίρει κι αυτό όλη μέρα, κάθε μέρα brunch. Στο μενού του περιλαμβάνονται νοστιμιές όπως σάντουιτς με προσούτο, χούμους, σύγκλινο ή αυγοσαλάτα, αυγά scrambled με σολομό, γλυκά pancakes με φρέσκα φρούτα και μέλι ή αλμυρά με καπνιστή πανσέτα και αυγά. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 3,50€-5,50€ ανά πιάτο. Αναλυτικό μενού εδώ.



Το Big Mouth του Χαλανδρίου (Γυφτοπούλου 8) σερβίρει το brunch του μέχρι τις 17.00 στην ηλιόλουστη ταράτσα όσο ακόμα ο Οκτώβριος το επιτρέπει. Δοκιμάστε τα Sunny Side Up Eggs με δύο αυγά πάνω σε φρυγανισμένο πολύσπορο ψωμί, με μπέικον και σάλτσα προβολόνε, το ανοιχτό σάντουιτς με τσιαπάτα γεμιστή με λιωμένο τσένταρ, μοτσαρέλα, καπνιστή γαλοπούλα, ρόκα, τοματίνια και παρμεζάνα και το χορταστικό Croque Madame. Τιμές, στα 4€-6€ ανά πιάτο. Αναλυτικά το μενού μπορείτε να το δείτε εδώ.

Το ξακουστό και κοσμαγάπητο Qahwa του Αιγάλεω (Μάρκου Μπότσαρη 1) σερβίρει τα Σαββατοκύριακα από τις 12.00 ως τις 18.00 ένα λαχταριστό brunch με αφράτα pancakes (δοκιμάστε την εκδοχή της μπουγάτσας, θα μας θυμηθείτε), αυγά Benedict, ομελέτες, cheesecakes και άλλες πεντανόστιμες brunch-o-δημιουργίες. Συνοδεύουμε με καφεδάκι –στο σπίτι του καφέ βρισκόμαστε, άλλωστε– και πληρώνουμε λιγότερα από 10€ το άτομο.



Το αγαπημένο μας εξαρχειώτικο Warehouse (Βαλτετσίου 21) σερβίρει πρωινό-brunch ως τις 14.00 όλες τις μέρες, καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Στο μενού του περιλαμβάνονται αυγά scrambled με καπνιστή πανσέτα, τυρί βολάκι από την Άνδρο και μαρμελάδα ντομάτας, στραπατσάδα με τσαλαφούτι και πιπεριά Φλωρίνης, ομελέτα με λουκανικάκια chorizo και sour cream, και brioche με απάκι, κόκκινο λάχανο, μπούκοβο και lime. Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ και υπολογίστε γύρω στα 10-15€ το άτομο, με καφεδάκι ή ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v