4 εστιατόρια για δείπνο πάνω στο κύμα

Από την αθηναϊκή ριβιέρα μέχρι το Μικρολίμανο, γευματίζουμε με θέα το γαλάζιο ουρανού και θάλασσας σε τέσσερα παραθαλάσσια εστιατόρια.
4 εστιατόρια για δείπνο πάνω στο κύμα

Λίγη ρομαντζάδα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, κι ας την πληρώσουμε κατι τις παραπάνω.

Τέσσερα εστιατόρια για κρέας και για ψάρι (ή και τα δύο) βγάζουν τραπέζια σε deck που ακουμπούν το κύμα και υποδέχονται τα πιο ρομαντικά μας δείπνα.

Riviera Coast
Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 18, Βούλα, τηλ: 21 0899 2453




Πήρε τα σκήπτρα φέτος το καλοκαίρι από το Vive Mar, ανανέωσε το μενού του, ανακαινίστηκε και προσφέρει απλόχερα θέα θάλασσα και ρομαντζάδα, μια ανάσα από εκεί που σκάει το κύμα. Το μενού του ανανεωμένου bar restaurant στη Βούλα περιλαμβάνει δημιουργικές γεύσεις μεσογειακής κουζίνας από γη και θάλασσα, όπως χταπόδι με φάβα, κρέμα λευκού ταραμά, καραμελωμένα κρεμμύδια και τοματίνια κονφί, μαριναρισμένο φιλέτο φαγκρί με yuzu και κουμκουάτ, ταρτάρ μοσχαρίσιο από Black Angus, σαλάτα με πράσινα φύλα, πεπόνι, αχλάδι, γκοργκοντζόλα και καραμελωμένα καρύδια, Βραζιλιάνικη Picanha με πράσινα φασολάκια και σάλτσα πιπεριού και βιολογικό κοτόπουλο στήθος και μπούτι γεμιστό με χαλούμι και λιαστή ντομάτα. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί περίπου στα 60€/ άτομο. Δείτε το μενού εδώ.

Καστελόριζο Βάρκιζα
Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, Βάρη, τηλ: 2109655022




Με προνομιακή θέση επάνω στο λιμανάκι της Βάρκιζας και θέα Σαρωνικό, το εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο σερβίρει κλασικές προτάσεις, αλλά και πιο μοντέρνα πιάτα που περιστρέφονται γύρω από το ψάρι. Στο κανονικό μενού του, το οποίο ανανεώνεται συχνά, βρίσκουμε χωριάτικη μπουγιαμπέσα με πετρόψαρα, σφυρίδα και λαχανικά, πολύχρωμη σαλάτα με φιλέτο τόνου σωτέ, γλυκό σκόρδο και μοσχολέμονο, ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά και κρουτόν, ντολμαδάκια με σέσκουλο γεμιστοί με θαλασσινά, ριζότο με γαρίδες και φιλέτο σφυρίδας, φρέσκο ψάρι και κάποιες επιλογές σε κρέας. Σερβίρει και σετ μενού έξι πιάτων με κόστος 26€/άτομο και ένα ποτήρι κρασί λευκό ή κόκκινο. Για επιλογές από το κανονικό μενού, υπολογίστε περί τα 35€/άτομο με κρασί.

Moorings
Μαρίνα Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη, τηλ: 2109670659




Μοντέρνο, ειδυλλιακό και τοποθετημένο σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Μαρίνας Βουλιαγμένης, το Moorings σερβίρει καφέ από το πρωί με θέα το γαλάζιο, όμως το βράδυ οι φωτισμοί και η τοποθεσία του σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες γεύσεις αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το μενού ισορροπεί μεταξύ κρέατος και ψαριού χωρίς να παίρνει… μέρος, κι έτσι προσφέρει επιλογές όπως μυλοκόπι στη σχάρα με ψητά λαχανικά, φιλέτο μπακαλιάρου με μους από παντζάρι και πέστο καρυδιού, αλλά και μελωμένο κότσι από αρνί, μπιφτέκι μοσχαρίσιο σε πιπεράτη κρούστα με μανιτάρια και μοσχαρίσια φιλετάκια γάλακτος με μαύρη τρούφα και μπασμάτι. Σημειώστε πως κάθε εβδομάδα ο σεφ Ανδρέας Σχοινάς προτείνει έξτρα πιάτα με βάση εποχικές πρώτες ύλες. Δείτε το μενού εδώ. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 40€/ άτομο.

Βόσπορος
Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο, τηλ: 210 4127324




Από παραλιακή βάζουμε πλώρη προς το Μικρολίμανο, το οποίο προσφέρει εξίσου δυνατές δόσεις ρομαντζάδας και γαλάζιου. Σε μία από τις πιο καίριες θέσεις της περαντζάδας του, πλάι στη θάλασσα, απλώνει τα τραπέζια του ο Βόσπορος, όχι τόσο για να τον πιούμε ολόκληρο, όσο για να μας παρασύρει σε ένα γευστικό ταξίδι στην Πόλη. Εδώ δοκιμάζουμε κλασικά κρεατικά σχάρας αλλά και κεμπάπ – αδάνα ή σις), χιουνκιάρ μπεγιεντί (μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, σάλτσα ντομάτας και πιτάκια), πολίτικο σαγανάκι με αυγό, λουκάνικο, παστουρμά και σουτζούκι, κλασικό λαχματζούν, πολίτικο σαγανάκι με αυγό, κεφαλοτύρι, λουκάνικο, παστουρμά και σουτζούκι για τολμηρούς, ρολλά σε φύλλο ρυζιού γεμιστά με κιμά και πολλές ακόμα ανατολίτικες γεύσεις. Δείτε το μενού εδώ. Μαζί με χύμα κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v