Εστιατόρια μοντέρνας κουζίνας που πρέπει να δοκιμάσετε

Πέντε αθηναϊκές διευθύνσεις που μας σερβίρουν άκρως ενδιαφέρουσα μοντέρνα κουζίνα, με ελληνικές – και όχι μόνο - γεύσεις.
Εστιατόρια μοντέρνας κουζίνας που πρέπει να δοκιμάσετε
Fusion γεύσεις που παντρεύουν δύση κι ανατολή, μεσογειακοί πειραματισμοί, «παιχνίδια» με την ελληνική παράδοση και όμορφοι, κομψοί χώροι που ταιριάζουν είτε για χαλαρά… urban lunch breaks, είτε για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις. Ιδού πέντε διευθύνσεις στο κέντρο της Αθήνας που μας σερβίρουν ενδιαφέρουσα μοντέρνα κουζίνα.

Nolan 
Βουλής 31-33, τηλ: 21 0324 3545
Μοντερνισμός, μίνιμαλ αισθητική και φαγητό που «πατά» στην Ελλάδα αλλά έχει επιρροές από το street food του Βιετνάμ μέχρι τις συνταγές από το Πεκίνο. Η Asian fusion κουζίνα του εστιατορίου είναι εμπνεύσεως του γνωστού (και από το Master Chef) ελληνοϊάπωνα σεφ Σωτήρη Κοντιζά. Στον μικρό αλλά φιλόξενο χώρο κοντά στο Σύνταγμα δοκιμάζουμε γεύσεις όπως μπαρμπούνι με καπνιστό μπέικον και κουκιά, donburi με αρνί, ψωμάκια ατμού με χοιρινά μάγουλα, αλμυρίκια με σουτζούκι και παλαμίδα και άλλα δημιουργικά και πρωτότυπα πιάτα. Οι μερίδες κυμαίνονται από 8 ως 15€ - για ένα πλήρες γεύμα με κρασί υπολογίστε περί τα 25€.

Feedέλ Urban Gastronomy
Κτενά 1, τηλ: 21 0321 0551
Η «αστική γαστρονομία» έχει βρει μια φιλόξενη όαση στην καταπράσινη γωνιά που απλώνει και τραπεζάκια έξω, στον μικρό πεζόδρομο της Κτενά στο κέντρο. Ο σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος επιλέγει συγκεκριμένες ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα και ένα cocktail menu με ελληνικά συστατικά, και δημιουργεί πρωτότυπες γκουρμέ γεύσεις: Εδώ έχουμε δοκιμάσει κουσκούς με θαλασσινά, σαφράν, σέλερι και λεμόνι, μοσχαράκι με σελινόριζα και μανιτάρια, χταπόδι με κρεμμυδάκι στιφάδο και μπούκοβο, φάβα με τρούφα και τσορίθο και άλλα ωραία. Υπολογίστε περί τα 20-25€ για γεύμα με κρασί ή κοκτέιλ.

Zampano 
Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ: 2130233244
Σε μία γειτονιά «πνιγμένη» στη street art, στην urban ατμόσφαιρα και στην ταξιδιάρικη διάθεση, το Zampano, στο ισόγειο του κτιρίου που φιλοξενεί και ένα από τα ομορφότερα hostel της πόλης (το City Circus), προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα. Ο γοητευτικός του χώρος παντρεύει τα industrial με τα κομψά vintage στοιχεία της μπελ επόκ. Η μουσική κινείται σε τζαζ μονοπάτια, ενώ το μενού βασίζεται σε φρέσκες πρώτες ύλες εποχής και ελληνικά τυριά και αλλαντικά. Για αρχή, δοκιμάζουμε φάβα Σαντορίνης με σαρδέλες σχάρας, καραμελωμένα κρρεμμύδια και τσάτνεϊ κάππαρης ή πιτάκια σπετσοφάι με μαρμελάδα ντομάτας. Συνεχίζουμε με λαβράκι σωτέ με ξινόχονδρο ή λιγκουίνι με πέστο από μάραθο, ξηρό ανθότυρο και καβουρδισμένα αμύγδαδα και κλείνουμε με κρέμα σοκολάτας 70% με φιλετάκια πορτοκαλιού, μαρεγκάκια κακάο και παγωτό καραμέλα. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 20-25€ το άτομο.

Prosopa 
Μ. Βασιλείου 52 και Κων/πόλεως 4, τηλ: 2103413433
Πλάι στις γραμμές του τρένου της Κωνσταντινουπόλεως, ανάμεσα στο Γκάζι και τον Βοτανικό, τα Prosopa προτείνουν κλασικές γεύσεις… with a twist, μέσα από ένα μενού μοντέρνας κουζίνας που σερβίρεται στον δροσερό εξωτερικό χώρο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τι τρώμε εδώ; Ορεκτικά όπως τάρτα με πράσο, κολοκύθι και γραβιέρα Κρήτης και Hawaiian poke σολομού με μάνγκο, άνηθο, λάιμ και σχινόπρασο, κυρίως πιάτα όπως satay κοτόπουλου με σως φιστικού και αρωματικό ρίζι, ιμπέρικο καρέ με πουρέ πατάτας και θυμάρι ή τόνο σε κρούστα από σουσάμι με αρωματική φάβα, wakame και πικάντικη κορεατική σως. Βρίσκουμε επίσης μια καλή λίστα κρασιών από τον μεσογειακό αμπελώνα και υπολογίζουμε για ένα πλήρες γεύμα με κρασί περί τα 30€ το άτομο.

Ζάχαρη κι αλάτι
Αναπήρων Πολέμου 22, Λυκαβηττός, τηλ: 2103801253
Σε ένα όμορφο κτίριο στους πρόποδες του Λυκαβηττού, στη δροσερή αυλή και το αίθριο, το στιλάτο wine restaurant ενδείκνυται για ρομαντικές περιστάσεις και μας προτείνει δημιουργικές συνταγές ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Εδώ δοκιμάζουμε αλμυρό cheesecake με κρίθινο παξιμάδι, κρέμα ανθότυρου, μαρμελάδα τομάτας και προσούτο Δράμας, λαβράκι ταρτάρ με γλυκόξινο κουνουπίδι και χαβιάρι blue curacao, κότσι αρνιού με τριλογία καρότου μαγειρεμένο σε κενό αέρος για 24 ώρες ή φρέσκα ραβιόλια μοσχαρίσιου κιμά σε πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και αφρό φέτας. Μαζί με κρασί υπολογίστε περί τα 30€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v