Υπέροχα δείπνα σε ταράτσες της Αθήνας

Ταράτσες και roof gardens σε ξενοδοχεία και εστιατόρια προσφέρουν απλόχερα θέα και εκλεκτές γεύσεις στην πόλη.
Υπέροχα δείπνα σε ταράτσες της Αθήνας

Πανοραμική θέα στην Αθήνα, εκλεκτές γεύσεις από διακεκριμένους σεφ, ρομαντζάδα και ένα απολαυστικό δείπνο για δύο σε εστιατόρια και ταράτσες ξενοδοχείων που ατενίζουν τα αστέρια και προσφέρουν γευστικές εμπειρίες που μένουν αξέχαστες.

Συν Αθηνά
Ηρακλειδών 2, Θησείο, τηλ: 210 3455550

Με υπέροχη θέα Ακρόπολη, Αστεροσκοπείο, λίγο Λυκαβηττό, αλλά και χάζι στην περατζάδα της Αποστόλου Παύλου το Συν Αθηνά είναι ένα από τα πιο οικονομικά εστιατόρια για δείπνο κάτω από τα αστέρια. To roof garden του έχει άνετα καθίσματα, τραπέζια ντυμένα με λευκό ύφασμα και κεριά για το απαραίτητο ρομάντζο. Εδώ θα δοκιμάσετε σαλάτα καπνιστού σολομού με βινεγκρέτ μαγιονέζας και καπνιστό σολομό με σάλτσα μέλι και μουστάρδα, ψητό χαλουμι με πιτούλες και κρέμα βαλσάμικο, πουγκί γεμιστό με λαχανικά, μπέικον και γραβιέρα, σπιτικό μπιφτέκι με φρέσκες τηγανιτές πατάτες και ωραιότατο μενταγιόν χοιρινού φιλέτου με σως μουστάρδας και λαχανικά. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί (ποτήρι) ο λογαριασμός θα έρθει στα 40€/ άτομο με κερασμένο γλυκό. Με μπουκάλι κρασί, υπολογίστε γύρω στα 50€.

Balcony
Βεΐκου 1, Κουκάκι, τηλ.: 211 4118437

Στεγασμένο σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1920, με θέα στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και το Μουσείο της Ακρόπολης, το Balcony εμπνέεται τις νοστιμιές του από τοπικές ελληνικές συνταγές της Βόρειας Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Πόντου. Εδώ θα δοκιμάσετε καπνιστό χέλι καρπάτσιο με σαλάτα από ξινόμηλο, ελληνικό «σασίμι» με καπνιστό χταπόδι και μους ψητής μελιτζάνας, κυκλαδίτικη σαλάτα με ντοματίνια, καπαρόφυλλα και ξινοτύρι Ίου, ριζότο με μυρωδικά, γαρίδες και κλωστοτύρι, μυλοκόπι φιλεταρισμένο με σοφρεγάδα με βλήτα, κολοκύθι και καρότο και κοτόπουλο αρωματισμένο με βούτυρο σε κρούστα μυρωδικών και πουρέ καρότων. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 25€ περίπου το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Οlive Garden
Ξεν. «Titania», Πανεπιστημίου 52, τηλ: 21 0332 6000

Στον ενδέκατο όροφο του ξενοδοχείου Τιτάνια το Olive Garden, με την μαγευτική πανοραμική θέα στον βράχο της Ακρόπολης και τον Λυκαβηττό, παραδίδει μαθήματα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με μπόλικες τοπικές αναφορές. Στον αεράτο εσωτερικό του χώρο, ο οποίος το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε ένα πανέμορφο roof garden, καθόμαστε στα φερ φορζέ τραπέζια και δοκιμάζουμε πιάτα μεσογειακής κουζίνας «πειραγμένα», όπως σαλάτα σε κριθαρένιο πιάτο με τοματίνια Μεσσηνίας, φέτα, κάπαρη και μαρινάτο γαύρο, παπαρδέλες με κρέμα κόκκινης κολοκύθας και φιλέτο κοτόπουλο, φοβερό rib eye από black angus με κρεμμύδια στιφάδο και σάλτσα κόκκινου κρασιού, χοιρινό φιλέτο μαριναρισμένο με σινάπι και μέλι και γεμιστό μπούτι από κατσικάκι με αμπελόφυλλα και λιαστή ντομάτα. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 40€/ άτομο.

GB Roof Garden
Βασ. Γεωργίου Α 1, Αθήνα, τηλ: 21 0333 0000

Στον 8ο όροφο του Grand Bretagne, βρίσκεται εδώ και χρόνια ίσως το πιο κοσμοπολίτικο εστιατόριο της πόλης. Το GB Roof Garden έχει όλα τα στοιχεία ενός classy εστιατορίου με αρχοντικό ντεκόρ, χαμηλό φωτισμό και εξαιρετικές δημιουργίες στο μενού που επιμελούνται ο Σωτήρης Ευαγγέλου και ο Αστέριος Κουστούδης. Καπνιστός σολομός με ψητά παντζάρια και αβοκάντο, ψητά χτένια με πουρέ από ψητό κουνουπίδι, γαρίδες στο γκριλ με μαραθόριζα μαγειρεμένη με εσπεριδοειδή, λαυράκι στον ατμό με τορτελίνι γαρίδας και πουρέ μαραθόριζας, μπριζόλα από μοσχάρι γάλακτος με ριζότο μανιταριών αρωματισμένο με καφέ και το διεθνούς φήμης Steak Tomahawk δύο ατόμων (1000γρ/ 90€), δίνουν το στίγμα του εκλεπτυσμένου μενού που τιμά εξίσου γη και θάλασσα. Από 80€/άτομο με κρασί ή 95€ για σετ μεσημεριανό μενού δύο ατόμων με ποτήρι κρασί ή 175€ για σετ βραδινό μενού δύο ατόμων με φιάλη κρασί. 

Point a Bar and Restaurant
Ξενοδοχείο Ηρώδειο, Ροβέρτου Γκάλι 4, τηλ: 21092368326

Με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το Μουσείο και τις στέγες της Πλάκας, το roof garden του κλασσικού ξενοδοχείου φτιάχνει την ιδανική ρομαντική ατμόσφαιρα για ένα καθώς πρέπει δείπνο. Δύο Κρητικοί σεφ, ο Μανώλης Μαυριγιαννάκης και ο Μάριος Πιρπιρίδης επιμελούνται το μενού, το οποίο εστιάζει στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, με πιάτα όπως λουκουμάδες με μανούρι μέλι και σουσάμι, Κερκυραϊκό σοφρίτο από κόντρα φιλέτο, κατσικάκι με πράσινα φασολάκια και σφακιανή μυζήθρα, πεϊνιρλί με τρούφα και τυρί Ξάνθης, κριθαρώτο με καλαμάρι, ταρτάρ Κολιού με περγαμόντο και ελιά και καβουρμά από τη Θράκη. Εξίσου «δυνατή» και η λίστα των κοκτέιλ, με επίσης ελληνικές επιρροές, όπως το Cloud of Zeus με τζιν και το Drama με ούζο. Ο λογαριασμός αγγίζει τα 40€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v