Σούπερ στάσεις για φαγητό στην Πλάκα

Σε καφενεία για μεζέδες, ταβερνάκια για παραδοσιακές συνταγές ή σε κομψά εστιατόρια για μοντέρνα κουζίνα, η Πλάκα έχει κάτι νόστιμο για όλους.
Σούπερ στάσεις για φαγητό στην Πλάκα
Ναι, είναι η πιο τουριστική περιοχή της Αθήνας. Κι αυτό ίσως ανεβάζει τις πιθανότητες να βρείτε πολύ κόσμο, υψηλές τιμές και σερβίρισμα… «πλαστικού» φαγητού αν θέλετε να φάτε στην Πλάκα και δεν γνωρίζετε πού να καθίσετε. Εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω νόστιμες πλακιώτικες διευθύνσεις για όλα τα γούστα, είτε θέλετε μεζεδάκια για να συνοδεύσετε την μπύρα σας, είτε ένα ρομαντικό γεύμα με γκουρμέ αναζητήσεις.

Το Καφενείο
Επιχάρμου 1 & Τριπόδων, 210-3246916
Στην παραδοσιακή του σάλα και στα τραπεζάκια του μικρού πλακόστρωτου δρόμου στην καρδιά της Πλάκας, το Καφενείο σερβίρει παραδοσιακούς αλλά δημιουργικούς ελληνικούς μεζέδες, όπως εξαιρετικά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, ρολό χοιρινού με σάλτσα πορτοκάλι, σούπερ παραδοσιακά γλυκίσματα και καλό χύμα κρασί από διάφορες ποικιλίες. Για τσιμπολόγημα μετά κρασιού, υπολογίστε περί τα 18€ το άτομο.

Γλυκύς 
Αγγέλου Γέροντα 2
Άλλη μια γωνιά με ατμόσφαιρα καφενείου απ’ τα παλιά, ο Γλυκύς βρίσκεται κρυμμένος μεταξύ Κυδαθηνάιων και Αδριανού, σε μια μίνι πλατειούλα με δέντρα, κληματαριές και γλάστρες. Στις ψάθινες καρέκλες αράζουμε και παραγγέλνουμε λιτές, αλλά ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουμε την παγωμένη μπύρα μας ποικιλίες μεζέδων. Μην περιμένετε γκουρμέ κουζίνα, αλλά κλασικά εδέσματα όπως κεφτεδάκια, ελληνικά τυριά, ντολμαδάκια κλπ – υπολογίστε γύρω στα 15€ το άτομο για ένα παρεΐστικο τσιμπολόγημα.



7 Food Sins
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, τηλ.: 210 7011108
Μια χαριτωμένη gastropub έφερε νέα πνοή στο νεοκλασικό της πλατείας Φιλομούσου Εταιρίας: Η 7 Food Sins λειτουργεί από το πρωί για ωραιότατο brunch (με σαλάτες, ομελέτες, fish and chips και άλλα ωραία), διαθέτει ειδικό «εργατικό μεσημεριανό μενού» από τις 13.00 ως τις 18.00 τις καθημερινές με μενού δύο πιάτων και μπύρα στα 12€ και τριών πιάτων στα 16€. Τα βράδια, βρίσκουμε περισσότερες επιλογές με δημιουργικά πιάτα που κυμαίνονται από 7 ως 20€ έκαστο. Δοκιμάστε τα Meat’n’Cheese, το λαβράκι με μελιτζάνα και κολοκύθι ή το καπνιστό ιβηρικό σουβλάκι με τσίλι σως. Για βραδινό υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο με κρασί.

Σχολαρχείο 
Τριπόδων 14, τηλ: 210 3247605
Σε ένα από τα πιο παραδοσιακά μεζεδοπωλεία της Πλάκας (και τα πιο δημοφιλή στις τάξεις των ξένων επισκεπτών της πόλης), θα καθίσετε και θα διαλέξετε από τον μεγάλο δίσκο μεταξύ 20 διαφορετικών ελληνικών σπεσιαλιτέ (κρεατικά, θαλασσινά, σαλάτες ή χορτοφαγικά πιάτα), σε τιμές από 3 ως 7€ ανά μερίδα. «Τρέχει» επίσης προσφορά με 15€ το άτομο, αν είστε παρέα των 4 και επιλέξετε να πάρετε 10 πιάτα, μαζί με ένα ποτό (μπύρα, κρασί, ούζο ή αναψυκτικό) κατ’ άτομο. Στο μενού θα βρείτε κλασικές επιλογές, όπως μουσακά, λαχανοντολμάδες, χοιρινά λουκάνικα, σπετζοφάι, τηγανιά κοτόπουλο και χταπόδι στιφάδο.



Τα Γιουβετσάκια
Ανδριανού 144, τηλ: 210 3227033
Στο νοσταλγικό κτίριο της Πλάκας που αποτελούσε το σπίτι του ηθοποιού Ορέστη Μακρή, ετοιμάζονται παραδοσιακά πιάτα ελληνικής κουζίνας εδώ και έξι δεκαετίες. Πρόκειται για οικογενειακή, γραφική ταβέρνα με νόστιμο σπιτικό φαγητό - ξεχωρίζει το γιουβέτσι, ο μουσακάς και ο σπιτικός μπακλαβάς για το τέλος. Μαζί με χύμα κρασί υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.



2 ΜΑΖΙ
Νίκης 48, τηλ: 21 0322 2839
Στις παρυφές της Πλάκας, σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα με κήπο μια ανάσα από το Σύνταγμα, ο σεφ Χάρης Νικολούζος εμπνέεται από τοπικά ελληνικά προϊόντα και σερβίρει δημιουργική κουζίνα. Θα δοκιμάσετε ριζότο παντζάρι με σύγκλινο και αποξηραμένο πράσο, σφυρίδα πλακί με κρούστα φουντουκιού και πουρέ λαχανικών, φραγκόκοτα παστιτσάδα με νιόκι με προσούτο Ευρυτανίας και τσιπς σπετσιερικό, χοιρινό φρικασέ με πουρέ από άγρια χόρτα και σελινόριζα και άλλα ωραία γκουρμέ πιάτα. Για ένα γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 35-40€ το άτομο.



Mono 
Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, τηλ.: 210 3226711
Στην γειτονιά της Πλάκας, κοντά στην Μητρόπολη, το Mono με την λιτή διακόσμηση, την ατμοσφαιρική μουσική και τη ρομαντική διάθεση, σερβίρει πάνω από 120 διαφορετικές ετικέτες κρασιού για να συνοδεύσετε τις συνταγές δημιουργικής κουζίνας του σεφ Βασίλη Βασιλείου. Στο καλοκαιρινό μενού βρίσκουμε νόστιμα ριζότο και ζυμαρικά με θαλασσινά ή παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και στα κυρίως βρίσκουμε ψάρια όπως μυλοκόπι με ρεβίθια φούρνου, σωτέ σολομό με καστανό ρύζι, τσιπούρα με κρίταμο και λαχανικά, ενώ από κρεατικά δοκιμάζουμε αρνί κοντοσούβλι, rib eye ή σιγομαγειρεμένο μπούτι κοτόπουλο με γραβιέρα Κρήτης. Για ένα γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 25-30€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v