5 έθνικ street food στην καλοκαιρινή Αθήνα

Πέντε έθνικ γωνιές της Αθήνας για να δοκιμάσετε καυτές γεύσεις μαζί με εξωτικά, δροσιστικά γλυκά και κοκτέιλ στο κέντρο αυτό το καλοκαίρι.
5 έθνικ street food στην καλοκαιρινή Αθήνα
Μεξικάνικες γεύσεις, ινδικές νοστιμιές, ψωμάκια από την Ασία, σαντουιτσάκια από την Κολομβία και εξωτικά κοκτέιλ και γλυκά για να δροσίσουμε τον ουρανίσκο. Το κέντρο της Αθήνας είναι multi-ethnic και μας αρέσει πολύ – και το καλοκαίρι.

Taqueria Maya
Πετράκη 10, Σύνταγμα, τηλ.: 211 2167081

Τραγανά tacos, νόστιμα burritos, χορταστικές quesadillas. Το Μεξικό έκανε απόβαση στο κέντρο, στο στενάκι της οδού Πετράκη, για να μας μάθει πώς τρώγεται (στο χέρι) το κοτόπουλο με κύμινο και κανέλα, το χοιρινό με καπνιστή πάπρικα, και πώς δένουν υπέροχα η sour cream και το τσένταρ με το αυθεντικό γουακαμόλε, τις πικάντικες σάλτσες και τα μαύρα φασόλια. Για ένα χορταστικό Mexican street γεύμα, υπολογίστε περί τα 6-7€.

Baba Ganoush
Εμπεδοκλέους 25, Παγκράτι, τηλ: 21 2105 0351

Στην πιάτσα της πλατείας Βαρνάβα, ένα μεσανατολίτικο street food μαγαζάκι κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα café της περιοχής: Εδώ παίρνουμε στο χέρι – ή στον πάγκο και τα τραπεζάκια του πεζοδρομίου, να απολαύσουμε ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της Αθήνας. Επιλέγουμε από δύο «συνταγές», με μπάμπα γκανούς, ταχίνι, σαλάτα και χαρίσα, ή με χούμους, πολίτικη σαλάτα, ταχίνι και χαρίσα, σε μικρές ή μεγάλες εκδοχές τυλιχτού. Συνδυάζουμε με ροζ λεμονάδα με ρόδι, τζίντζερ και μέντα και υπολογίζουμε περί τα 5-6€.

Etnico
Κολοκοτρώνη 22 και Χαβρίου, τηλ: 211 4113880

Σε κομβικό σημείο της Κολοκοτρώνη, στην σκιά του πεζοδρομίου, παραγγέλνουμε νοστιμιές από τρεις διαφορετικές κουζίνες: Ινδική, μεξικάνικη και μεσανατολίτικη. Τα chimichangas με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε τεκίλα, κόλιανδρο, κύμινο και τσίλι είναι σούπερ, τα burrito verdure ό,τι πρέπει για «αρχάριους», τα samosas ενδείκνυνται για τους χορτοφάγους και τους φίλους των ινδικών μπαχαρικών, ενώ τα εξωτικά γλυκάκια μαζί με μαργαρίτες, μας σβήνουν την κάψα του κυρίως γεύματος. Τα απολαμβάνουμε όλα στους πάγκους του πεζοδρομίου με 10€ το άτομο περίπου.

Pink Flamingo Dim Sum
Σκούφου 2-4, Σύνταγμα, τηλ: 21 0331 6177

Στα dim sum, ένα ασιατικό έδεσμα από το Χονγκ Κονγκ, ειδικεύεται το μικρό αυτό μαγαζάκι του κέντρου, που ετοιμάζει τα dumplings του σε διαφορετικές, αλλά εξίσου ιδιαίτερες εκδοχές: Χορτοφαγικά, με κοτόπουλο και γαρίδα ή με χοιρινό και τζίντζερ. Κάθε εβδομάδα, στο μενού προστίθεται και ένα bao bun, λαχταριστό ασιατικό ψωμάκι – συνδυάζουμε με κινέζικες μπύρες ή αναψυκτικό από ροζ γκρέιπφρουτ. Μη χάσετε στο τέλος το δροσιστικό παγωτό βανίλια με σάλτσα μάνγκο. Η μερίδα (καλαθάκι με 5 dim sum) στοιχίζει περί τα 6€.

Los Loros
Ξενοφώντος 14 και Νίκης, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3243232

Κολομβιανές και βενεζουελικές γεύσεις ετοιμάζει το multi-ethnic Los Loros στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου. Τηγανητά πιτάκια empanadas και χορταστικά σαντουιτσάκια arepas είναι τα SOS του μενού, με πολλές διαφορετικές γεμίσεις, ενώ θα βρείτε και έθνικ ορεκτικά, εξωτικά γλυκά, λατίνες… σαλάτες και ωραία milkshake με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου και αβοκάντο, αγαύη, σπόρους chia, κακάο ή baobab. Οι τιμές κυμαίνονται στα 1,20€ για τα empanadas και στα 3,50-4€ για τα arepas.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v