6 delivery που θα σε ταξιδέψουν σε διαφορετικούς κόσμους!

Έξι σούπερ προτάσεις για να δοκιμάσεις πεντανόστιμες έθνικ κουζίνες που μπορούν να φτάσουν στην πόρτα σου με ένα κλικ.
6 delivery που θα σε ταξιδέψουν σε διαφορετικούς κόσμους!

Και ερωτώ φίλοι μου. Τι είναι το φαγητό; Και απαντώ. Εκτός από άλλη μία απόλαυση, είναι σίγουρα και μία ευκαιρία να γνωρίσεις νέους πολιτισμούς. Ακόμα και αν είναι από το online delivery της γειτονιάς και το deliveras.gr


Ινδική κουζίνα

Η παραδοσιακή ινδική κουζίνα φημίζεται για τα μπαχαρικά της και το πάντρεμά τους με απλά καθημερινά προϊόντα, όπως το γάλα και το γιαούρτι! Και όταν λέμε μπαχαρικά, αναφερόμαστε σε μία πραγματικά τεράστια ποικιλία όπως κάρυ, κάρδαμο, κύμινο, κιτρινόριζα (κουρκουμάς ή τούρμερικ), πιπερόριζα (τζίντζερ), σκόρδο, κορίανδρο, καυτερή πιπεριά (τσίλι), το περίφημο garam masala (ζεστό μείγμα), γαρύφαλλο, κανέλα και η λίστα είναι ατελείωτη!

Ινδικό ψωμάκι τσαπάτι, ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο, ένας διαφορετικός και αρωματικός αρακάς, πικάντικο κοτόπουλο, μια εξαιρετική σούπα με φάβα ή κίτρινη φακή και για φινάλε το ιδιαίτερο επιδόρπιό τους από γάλα και ρύζι.

Ένα ταξίδι στην Ινδική χερσόνησο, σε περιμένει!

Βρες το πιο κοντινό σου εστιατόριο Ινδικής Κουζίνας για online παραγγελία!

 

Ιταλική κουζίνα

Δεν είναι τυχαίο που η ιταλική κουζίνα είναι η πιο δημοφιλής στον κόσμο! Η προετοιμασία των ιταλικών φαγητών συνήθως είναι αρκετά απλή, αλλά πάντα χρησιμοποιούνται τα καλύτερα υλικά. Αρκετά σημαντικό συστατικό είναι η παρμεζάνα, τόσο στα ζυμαρικά και τις σούπες, όσο και στα ψητά. Τα λαχανικά μαγειρεύονται ελαφρά, άλλες φορές με σκόρδο και βούτυρο ή λάδι, ή μπορούν να αποτελέσουν μία δροσιστική σαλάτα με λάδι και χυμό λεμονιού. Τα μυρωδικά όπως ο βασιλικός, η ματζουράνα, η ρίγανη και το δεντρολίβανο, είναι επίσης βασικά συστατικά για πολλά φαγητά.

Φυσικά όλα αυτά, με τη συνοδεία εκπληκτικού ιταλικού κρασιού.

Βάλε λίγο από την όμορφη τρέλα για ζωή των Ιταλών, παραγγέλνοντας τώρα online από το κοντινότερο Ιταλικό!

 

Αμερικάνικο burger

Κατ’ αρχάς ήξερες πως το όνομά του οφείλεται στη γερμανική πόλη του Αμβούργου; Κατά την περίοδο της μεγάλης μετανάστευσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, η διάσημη συνταγή πέρασε τον Ατλαντικό και έμελλε να γίνει το πιο χαρακτηριστικό γεύμα των Αμερικανών. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο πρώτος που το έφτιαξε. Λέγεται ότι ο Τσάρλι Νάγκριν πούλησε κεφτέδες μέσα σε δύο κομμάτια ψωμί το 1885 σε ένα πανηγύρι στο Ουϊσκόνσιν, ενώ άλλοι θεωρούν ότι ήταν ένα κομμάτι βοδινού σε σάντουιτς που πουλήθηκε το 1885 από τους Φρανκ και Τσαρλς Μέντσες στη Νέα Υόρκη το 1885. Το 1900 ο Λούις Λάσεν πουλούσε στο Νιου Χάβεν κομμάτια βοδινού κιμά μέσα σε φέτες του τοστ. Η δημοφιλία του αυξήθηκε με την έλευση του αυτοκινήτου και την ανάγκη για φαγητό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Τα χρόνια πέρασαν και το burger έχει γίνει τρόπος ζωής για χιλιάδες κατοίκους του πλανήτη Γη. Ευτυχώς, γιατί έτσι δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις στην άλλη άκρη της γης, για να το βρεις!

Βρες το μπεργκεράδικο που σου ταιριάζει και κάνε online παραγγελία!

 

Ιαπωνική Κουζίνα

Η ιαπωνική κουζίνα χρησιμοποιεί ως βάση τροφές όπως το ιαπωνικό ρύζι και τα νουντλ, τις οποίες αναμιγνύει με σούπα ή οκάζου - πιάτα από ψάρι, λαχανικά, τόφου κ.ά.- για να τους δώσεις extra χαρακτηριστική γεύση. Στην αρχή της σύγχρονης περιόδου εισήχθησαν στην Ιαπωνία συστατικά όπως το κόκκινο κρέας τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί παλαιότερα. Ο οδηγός Μισελίν έχει δώσει στα εστιατόρια στην Ιαπωνία περισσότερα αστέρια απ' ότι σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο μαζί.

Βρες το πιο κοντινό σου εστιατόριο Ιαπωνικής Κουζίνας για online παραγγελία!

 

Κινέζικη κουζίνα

Το παραδοσιακό κινέζικο φαγητό μπορεί να διακριθεί σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή του Πεκίνου (αποκαλούμενη κάποτε Μανδαρινή) και Σαντόνγκ, της Καντόνας (Καντονησιακή) και Τσαοτζού, της Σαγκάης και της Τζιανγκτζέν, και της Σιτσουάν. Οι δύο πρώτες είναι οι πιο διάσημες.

Στην κουζίνα του Πεκίνου και Σαντόνγκ, τα δημητριακά διαδραματίζουν κύριο ρόλο. Η κύρια σπεσιαλιτέ είναι η τραγανή ψητή πάπια του Πεκίνου, που συνοδεύεται από τηγανίτες, τεμαχισμένα ανοιξιάτικα κρεμμύδια με σάλτσα από δαμάσκηνα.

H κουζίνα της Καντόνας και Τσαοτζού είναι η πιο διάσημη στην Ευρώπη. Πρόκειται οπωσδήποτε για μια γευστικότατη κουζίνα - οι άφθονοι τηγανισμένοι με καυτό λάδι κυπρίνοι και οι γλυκόξινες σάλτσες φροντίζουν γι' αυτό, δεν είναι όμως απαραίτητα λιπαρή και υπάρχει ποικιλία νόστιμων τηγανιτών πιάτων και πιάτων στον ατμό. Σε αυτήν την κουζίνα συναντάμε και τις περίεργες επιλογές κρέατος, από φίδια έως μαϊμού.

Βρες το καλύτερο πλησιέστερο κινέζικο και παράγγειλε online τώρα!

 

Μεξικάνικη κουζίνα

Η Μεξικάνικη κουζίνα είναι γνωστή για τις ποικίλες γεύσεις της, το πολύχρωμο στολισμό των πιάτων της και τη ποικιλία των συστατικών και των καρυκευμάτων, πολλά από τα οποία είναι βασικά προϊόντα της χώρας.

Τα κύρια εμπορεύματα της Μεξικάνικης κουζίνας είναι κυρίως το καλαμπόκι και τα φασόλια. Το καλαμπόκι είναι το παραδοσιακό βασικό προϊόν του Μεξικού και η χρήση του είναι ευρεία. Τρώγεται ακατέργαστο ακριβώς όπως είναι και ως συστατικό πολλών πιάτων.

Η μεγαλύτερη μάζα καλαμποκιού όμως, χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί η 'masa', η ζύμη δηλαδή για τις ταμάλες, τις τορτίγιες και πολλά άλλα φαγητά που βασίζονται στο καλαμπόκι. Τα γλυκοκολόκυθα και οι πιπεριές παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη Μεξικάνικη Κουζίνα.

Τα πιο σημαντικά και συχνά καρυκεύματα στη Μεξικάνικη κουζίνα είναι η σκόνη τσίλι, το κύμινο, η ρίγανη, το κόλιανδρο, το επασότε (epazote), η κανέλα και το κακάο. Το τσιπότλε (chipotle), ένα καπνιστό τσίλι φτιαγμένο από το φυτό χαλαπένιο (jalapeño), είναι επίσης διαδεδομένο στη Μεξικάνικη κουζίνα. Πολλά Μεξικάνικα πιάτα περιλαμβάνουν σκόρδο και κρεμμύδια. Όπως το καλαμπόκι, έτσι και το ρύζι είναι το πιο διαδεδομένο σιτηρό στη Μεξικάνικη διατροφή.

Vamos!

Βρες το καλύτερο πλησιέστερο μεξικάνικο και παράγγειλε online τώρα!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v