Πέντε brunch που πρέπει να δοκιμάσεις

Τα καλύτερα αυγά benedict, οι πιο λαχταριστές ομελέτες και οι πιο μυρωδάτες σούπες σε πέντε must brunch-o- διευθύνσεις.
Πέντε brunch που πρέπει να δοκιμάσεις
Πού θα φάμε λαχταριστά αυγά benedict; Πού «παίζουν» λαχταριστές κρεμμυδόσουπες; Σε ποιο μέρος τρώνε οι fit τύποι brunch;

Ψάχνουμε νόστιμες απαντήσεις. Και τις βρίσκουμε στα καλύτερα brunch της πόλης.

Flocafe Εspresso Room

Περίμεναν το τέλος του ’16 για να μας φέρουν τα πιο νόστιμα νέα, και καλά έκαναν. Σε επιλεγμένα καταστήματα των Flocafe Espresso Room, η ατμόσφαιρα μυρίζει… brunch, και οι επιλογές μας ιντριγκάρουν. Τα αυγά έχουν την τιμητική τους στο νέο μενού, το οποίο περιλαμβάνει all time classic συνταγές (αφράτες ομελέτες, scrambled), αυγά μάτια ψημένα μέσα σε ψωμί, αυγά ποσέ ή benedict αλλά και ομελέτα μόνο με ασπράδια για τους fit τύπους. Συνεχίζουμε με αφράτα pancakes με βατόμουρο, μύρτιλο, και αρωματική κρέμα βανίλιας, ή - για αυτούς που δεν αποχωρίζονται τη σοκολάτα – περιχυμένα με ζεστή πραλίνα και κροκάν φουντουκιού. Κάνετε διατροφή; Ακόμα καλύτερα. Στο μενού θα βρείτε Healthy Bowls, με βάση γιαούρτι, γάλα, ρόφημα σόγιας ή αμυγδάλου και θα τα συνοδεύσετε με όποια και όσα toppings σας ενδιαφέρουν: δημητριακά, νιφάδες βρώμης, granola, superfoods, φρούτα και μέλι «χτυπώντας» μαζί και κάποιο από τα σούπερ θρεπτικά smoothies.

Σαλάτα για τη μέση; Τσεκ. Επιλέξτε μια λαχταριστή με κινόα, γλυκά τοματίνια, κάσιους και βινεγκρέτ παλαιωμένου βαλσάμικου και μυρωδικών ή μια με ανάμεικτα λαχανικά και αυγό ποσέ παναρισμένο σε μείγμα πάνο. Και αν δεν μπορείτε να απολαύσετε brunch χωρίς αλκοόλ, τα Flocafe Espresso Room προσφέρουν δύο κλασσικές επιλογές brunch cocktails: το κλασσικό και αγαπημένο Bloody Mary και την κλασσική Mimosa με αφρώδη οίνο και χυμό πορτοκαλιού. Το λουκούλειο brunch απολαμβάνετε καθημερινά, έως τις 17.00, στα καταστήματα The Mall Athens, Athens Metro Mall, Ν. Ερυθραίας και Golden Hall.

Μπελ Ρέυ
Φαλήρου 88, Κουκάκι, τηλ.: 213 0326450

Ένα όνομα, μια… ιστορία στο Κουκάκι, το Μπελ Ρέυ – αν και μπαράκι- σερβίρει εξαιρετικό brunch κάθε μέρα από τις 11.00 το πρωί μέχρι… βράδυ. Πιάνουμε θέση σε όποιο τραπεζάκι βρούμε και παραγγέλνουμε σούπερ Croque Madame με καπνιστό ζαμπόν, ελβετικό τυρί, μπεσαμέλ, ντομάτα και τηγανητό αυγό, λαχταριστές τάρτες λαχανικών, αλλά και σούπες που εντυπωσιάζουν με τη γεύση τους – όπως η φοβερή κρεμμυδόσουπα. Οι fit θαμώνες θα δοκιμάσουν και τους ωραιότατους detox χυμούς τους, με πρωτότυπους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών.

Harvest
Αιόλου 64 και Ευριπίδου, τηλ: 2130252284

Στην πιο ήσυχη και μποέμ γωνιά του πεζοδρόμου της Αιόλου, το Harvest σερβίρει λαχταριστές γεύσεις σε καθημερινή βάση. Ξεχωρίζουν τα υπέροχα pancakes με πραλίνα και crème anglaise ή αυτά με την γεύση cheesecake και μαρμελάδα φράουλα. Για τους φίλους των αλμυρών, τα ιβηρικά πιάτα αυγών, που μπορούν να συνοδευτούν με ισπανικά λουκάνικα, χαμόν και καραμελωμένα κρεμμύδια, θα συνοδεύσουν εξαιρετικά τον πρωινό καφέ σας ή το μεσημεριανό κρασί σας.

New York Sandwiches 
Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ: 2103216000

Στο Σύνταγμα πλέον, το αγαπημένο μπραντσάδικο ενίσχυσε το μενού του και σερβίρει κάθε Σάββατο και Κυριακή 12.00-18.00 εκλεκτές νοστιμιές που θα σας ενθουσιάσουν. Εδώ δοκιμάζουμε bagel με καπνιστό σολομό και κρεμμύδι ή με φιστικοβούτυρο, σαλάτα με μπέικον μαρούλι, σπανάκι, ντοματίνια και κρουτόν, σούπες ημέρας με ζεστό ψωμάκι ή κρουτόν, αυγά σε κάθε εκδοχή (τηγανητά, ομελέτες, scrambled, benedict, Florentine), steak με αυγά, bagels με bacon και τσένταρ, BLT σε χωριάτικο ψωμί και φυσικά pancakes σε 6 διαφορετικές, γλυκές και αλμυρές εκδοχές.

Κύριος Χου 
Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3423972

Στην υπέροχη αυλίτσα του Κύριου Χου –αλλά και στο εσωτερικό του όμορφου νεοκλασικού όταν ο καιρός μας τα χαλάει– απολαμβάνουμε σπιτικές λιχουδιές όπως η τάρτα με σπανάκι, ανθότυρο και μπέικον, το τοστ με ρικότα, σοκολάτα και μπανάνα, η σκοπελίτικη τυρόπιττα, τα pancakes με μέλι, σοκολάτα και σιρόπι σφενδάμου, το νεοϋρκέζικο cheesecake με μαρμελάδα βύσσινο, τα croque madames και τα σκωτσέζικα αυγά. Χορταστικό και οικονομικότατο, το brunch του «Κυρίου» σερβίρεται από τις 11.00 ως τις 16.00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v