Το Sushi Bar έγινε 20 και το γιορτάζει!

Γιορτάσαμε τα γενέθλια του Sushi Bar με λαχταριστά sashimi, nigiri και maki, και μεταφέρουμε εντυπώσεις και νέα για προσφορές που σας ενδιαφέρουν.
Το Sushi Bar έγινε 20 και το γιορτάζει!
της Ηρώς Κουνάδη

Απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό: Πέρασαν κιόλας είκοσι χρόνια από τότε που το the Sushi Bar μας σύστησε για πρώτη φορά την ιαπωνική κουζίνα, που μύησε τους Αθηναίους στον κόσμο του sushi, και μας έμαθε να ξεχωρίζουμε το maki από το nigiri και το maguro από το unagi.

Είκοσι χρόνια αργότερα, το Sushi Bar της Πλατείας Βαρνάβα στο Παγκράτι δεν είναι πια ένα, αλλά τρία, μαζί με εκείνο του Νέου Ψυχικού και αυτό του Παλαιού Φαλήρου. Όλα τους συνεχίζουν ακάθεκτα να παραδίδουν εντατικά μαθήματα ιαπωνικής γευσιγνωσίας, να τυλίγουν rolls από άριστης ποιότητας ψάρια και θαλασσινά, και να μας συστήνουν τη φιλοσοφία και την παράδοση μιας ολόκληρης κουλτούρας.

Αυτά τα τελευταία είναι εμφανή παντού, από τα πιάτα και τις γεύσεις μέχρι τους minimal chic χώρους των τριών αθηναϊκών Sushi Bars, που αποπνέουν ζεν πολυτέλεια, χωρίς ποτέ να γίνονται αυστηρά ή υπερβολικά στημένα. Το δύσκολο στοίχημα κερδίζουν οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, οι λιτές, καθαρές γραμμές και οι ανοιχτές κουζίνες στις οποίες απολαμβάνουμε να χαζεύουμε live την προετοιμασία των πιάτων μας.

Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια Sushi Bar



Με την αφορμή των γενεθλίων, βρεθήκαμε κι εμείς βραδάκι Τετάρτης στο the Sushi Bar του Παλαιού Φαλήρου, για να δοκιμάσουμε ξανά ένα μεγάλο κομμάτι του μενού και να βεβαιωθούμε πως το επίπεδο της ποιότητας κρατιέται ακόμα στα ίδια δυσθεώρητα ύψη. Και βεβαιωθήκαμε.

Δοκιμάσαμε για αρχή τα αλατισμένα φασολάκια σόγιας Edamame, το τέλειο τσιμπολόγημα για να ανοίξει η όρεξη, και συνεχίσαμε με Mediterranean Sashimi, λαυράκι της Μεσογείου εμποτισμένο στην φιλοσοφία της Ανατολής, και Yioki Shiro Ceviche: ένα πικάντικο ceviche από τσιπούρα που κέρδισε τις εντυπώσεις απάντων των συνδαιτυμόνων. Σειρά είχαν το Salmon Tartar Akihiro Style, μπουκίτσες σολωμού λουσμένες σε μια υπέροχη σάλτσα, με ρόκα και άνιθο, και το Maguro Butsu, διαλεγμένα κομμάτια από κοιλιά τόνου με butsu σως.

Στο τραπέζι μας εν συνεχεία προσγειώθηκε το Wakame Oroshi, φύκι wakame με αγγούρι και τζίντζερ, και το –απόλυτο highlight της βραδιάς– Spicy Mediterranean Maguro, δηλαδή καψαλισμένος τόνος με σουσάμι, με επίγευση καυτερού wasabi, βουτηγμένος σε εξαίρετη μεσογειακή σάλτσα.



Η συνέχεια ανήκε δικαιωματικά στα ωραιότατα Nigiri: Unagi Avocado, χέλι και αβοκάντο δηλαδή, και Maguro, δηλαδή τόνος. Εντυπωσιακή ήταν, επίσης, η πολυπλοκότητα των γεύσεων που δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους, στα Ebi Tempura Rolls , με γαρίδες τεμπούρα, καπνιστό σολωμό, ανανά και λευκό τυρί. Το υπέροχο κλείσιμο –που θα εκτιμούσαμε καλύτερα αν είχαμε προβλέψει να αφήσουμε λίγο χώρο– είχε Cheesecake με γάλα καρύδας και φρέσκο χυμό μάνγκο χειροποίητο αποκλειστικά για τo the Sushi bar.

Γενέθλια σημαίνουν προσφορές

Από τις 25 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου 2016 το the Sushi bar γιορτάζει μαζί μας 20 χρόνια jap-διαδρομής και προσφέρει 20% έκπτωση σε όλα τα nigiri.

Επίσης, τρέχει πάντα η προσφορά των 22€ για όσα rolls μπορείτε να φάτε: Στο Νέο Ψυχικό Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από τις 12.30 ως τις 00.30, στο Παγκράτι τις ίδιες μέρες από τις 19.00 ως τις 00.30 και στο Παλαιό Φάληρο την Τρίτη από τις 18.30 ως τις 00.30 και την Κυριακή από τις 12.30 ως τις 00.30.

Εκτός προσφορών, για ένα πλήρες γεύμα στο Sushi Bar θα υπολογίσετε περί τα 30€ το άτομο.



Διευθύνσεις και ωράρια λειτουργίας

Παγκράτι │Πλ. Βαρνάβα, Τ. 210 75 24 354, 210 75 64 964 │Τρ. - Κυρ. 19.00-00.30

Ν. Ψυχικό│Γ. Βλάχου 38, Τ. 210 67 29 333-4 │ Δευτ. 18.30-00.30, Τρ. - Κυρ. 12.30-00.30

Π. Φάληρο│Άτλαντος 1, Τ. 210 98 02 111, 210 98 02 210 │Δευ.- Παρ. 18.30-00.30, Σάβ. & Κυρ. 12.30-00.30


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v