Πού να φάτε τα πρώτα οικονομικά… υπαίθρια μεζεδάκια

Πέντε αγαπημένα οικονομικά μεζεδοπωλεία απλώνουν τραπεζάκια έξω και μας προκαλούν για τις πρώτες ουζοποικιλίες στις ανοιξιάτικες λιακάδες.
Πού να φάτε τα πρώτα οικονομικά… υπαίθρια μεζεδάκια
Έφτασε η ώρα που σιγά-σιγά εγκαταλείπουμε τις ζεστές σάλες με τα τζάκια, και ονειρευόμαστε πιο ανοιξιάτικες εξόδους: Άραγμα στις πρώτες γερές λιακάδες σε πεζόδρομους, μεζεδάκια σε αυλές, τα πρώτα υπαίθρια ουζάκια. Κι όλα αυτά, τα βρίσκουμε σε καλές τιμές, με λιγότερα από 15€ σε πέντε αθηναϊκά μεζεδοπωλεία που απλώνουν τραπεζάκια έξω.

Συγγρουόμενο
Φαλήρου 57, τηλ: 210 9227270

Μία από τις πρώτες κολεκτίβες που άνοιξαν τις πόρτες τους στην Αθήνα, το Συγγρουόμενο απλώνει τραπεζάκια στην άκρη του πεζόδρομου στο Κουκάκι και σερβίρει μεζεδάκια από προϊόντα μικρών παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα. Θα παραγγείλετε ουζάκι και θα δοκιμάσετε ποικιλίες με αυγά, γραβιέρα, τουρσί, κρασάτο καπνιστό χοιρομέρι, λουκάνικο, τυροσαλάτα, πατατοσαλάτα, καβουρμά, χταπόδι ξυδάτο και άλλα πιατάκια από 2 ως 4,50€ (η ποικιλία στοιχίζει 6€). Υπολογίστε περί τα 10€ κατ’ άτομο.

Μοτοσακό
Παναγή Τσαλδάρη 157, Καλλιθέα, τηλ.: 210 9588390

Το συμπαθέστατο στέκι της Καλλιθέας, εκτός από τον όμορφο εσωτερικό του χώρο, απλώνει τραπεζάκια και έξω, ανάμεσα στα παρτέρια του πλακόστρωτου, και τα γεμίζει με χορτοσαλάτες, φάβα, μελιτζανοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, βραστό χταποδάκι, χοχλιούς και αυγά με στάκα, τηγανιά κοτόπουλου, μύδια με φέτα και ντομάτα, γουρουνάκι στη λαδόκολλα, αλλά και ορισμένα μαγειρευτά και θαλασσινά ημέρας. Συνοδεύστε με μπύρες ελληνικής μικροζυθοποιίας και υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Μικρή Βενετία
Γεωργίου Ολυμπίου 15, τηλ.: 213 0259158

Μπροστά από τις μεγάλες τζαμαρίες, στο πλακόστρωτο του πιο όμορφου πεζόδρομου στο Κουκάκι, η Μικρή Βενετία στρώνει τραπέζια για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Εδώ απολαμβάνουμε λευκό ταραμά, μελιτζανοσαλάτα, ξανθιώτικο καβουρμά, μανιτάρια γεμιστά με πολύχρωμες πιπεριές, μπέικον και τυρί κρέμα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, κρητικά καλτσούνια, αυγά με γραβιέρα και λουκάνικο, κεφαλογραβιέρα Επιδαύρου, γαρίδες σαγανάκι, μπακαλιαροκεφτέδες και άλλες νόστιμες ιδέες από διάφορες περιοχές της χώρας. Συνοδεύουμε με ρακή, τσίπουρο, ούζο ή ωραίο χύμα Chardonnay και υπολογίζουμε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Αυλή
Αγ. Δημητρίου 12, Ψυρρή
Πίσω από την σχεδόν κρυμμένη πόρτα στην πιο απρόσμενη γωνιά του Ψυρρή, κρύβεται αυτή η παλιά εσωτερική αθηναϊκή αυλή με τα τραπεζάκια ανάμεσα στις παλιές κατοικίες της γειτονιάς. Τα τηγάνια… παίρνουν φωτιά στην άκρη της αυλής, και ετοιμάζουν σπέσιαλ κεφτεδάκια, ωραία λουκάνικα, και λίγα αλλά καλά ορεκτικά και σαλάτες για συνοδεία. Παραγγέλνουμε και χύμα ουζάκι και δεν πληρώνουμε πάνω από 10€ το άτομο.

Μυστικός Κήπος
Καραολη Δημητρίου 21, Χαλάνδρι

Σε έναν, πράγματι, μυστικό κήπο στο Χαλάνδρι, παίρνουμε το βάπτισμα… της άνοιξης, με ουζάκι στον ήλιο, ανάμεσα στις πέργκολες, τα λουλούδια και τους πετρόχτιστους τοίχους. Δοκιμάζουμε μεζέδες από μικρούς έλληνες παραγωγούς, αλλά εκτελεσμένους με φαντασία – συνδυάζουμε γαύρο και ταραμά με κινόα και μπρόκολο, σκορδάτες πατάτες με κοτόπουλο παντρεμένο με πέστο ρόκας, χοιρινό κότσι, σεβίτσε τόνου και άλλα θαλασσινά. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v