5 σούπερ μεζεδοπωλεία για το Σάββατο

Φτηνά μεζεδάκια, ωραίο ουζάκι και παρεΐστικη ατμόσφαιρα σε πέντε μεζεδο-διευθύνσεις για σαββατιάτικο τσιμπολόγημα.
5 σούπερ μεζεδοπωλεία για το Σάββατο
Ο καιρός το τριήμερο δεν μας τα λέει καλά. Δεν του κάνουμε τη χάρη να κάτσουμε μέσα, παίρνουμε την παρέα, σποτάρουμε σούπερ διευθύνσεις για μεζέ και… ξεχυνόμαστε στην άδεια Αθήνα για ουζάκι, ρακή ή τσίπουρο και τσιμπολόγημα.

Λέι Λιμ Λέι 
Βαλτινών 2, Γκύζη

Σε μια ήσυχη γωνιά του Γκύζη μια πολυεθνική παρέα μας σερβίρει μεζέδες εξίσου πολυσυλλεκτικούς, από χανούμ κιοφτέ (κεφτέδες με πληγούρι και κιμά με σος γιαουρτιού) και χουνκιάρ μπεγιεντί, μέχρι χορτοφαγικό μεϊχανέ πιλάφ, χούμους, μανιταροσαλάτες και κεμπάπ με πουρέ μελιτζάνας. Για ένα χορταστικό μεζεδο-γεύμα συνοδεία άφθονης ρακήs, υπολογίστε περί τα 12€ κατ’ άτομο.

Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, τηλ: 2155506414

Η αγαπημένη μεζεδο-διεύθυνση του Κεραμεικού,  φιλοξενεί τα παρεΐστικα τσιμπούσια μας κάτω από τα ψηλά δέντρα της «χύμα» αυλής του με το στρωμένο χαλίκι και τα ρεμπέτικα που παίζουν (συχνά υπό τη μορφή αυτοσχέδιων unplugged βραδιών) ως soundtrack. Για μπύρες μαζί με κεφτεδάκια, ανθοτυροκεφτέδες, burger κοτόπουλου, τηγανητή φέτα και άλλα μεζεδάκια που δεν ξεπερνούν τα 5€, υπολογίστε λιγότερα από 12€ το άτομο.

Ρακαδημία 
Αγίας Λαύρας 9, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5909809

Μεταφερόμαστε προς τα δυτικά, και πιάνουμε θέση στον πεζόδρομο στον οποίο απλώνει τραπέζια η Ρακαδημία, που ειδικεύεται στη ρακή, τα τσίπουρα και τα ούζα από όλη την Ελλάδα και μας προτείνει να τα συνδυάσουμε με μεζέδες όπως απάκι, λουκουμάδες τυριών, γεμιστούς κολοκυθανθούς και σμυρναίικα σουτζουκάκια. Υπολογίστε περί τα 12€ κατ’ άτομο για ρακές και 3-4 πιάτα μεζέδων το μέγεθος των οποίων εγγυάται χορτάτα στομάχια.

Δάφνη 
Μ. Αλεξάνδρου 86, Περιστέρι, τηλ: 2105773721

Παραμένουμε στα δυτικά προάστια και απολαμβάνουμε την παρεΐστικη ατμόσφαιρα σε ένα από τα «κοινά μυστικά» των κατοίκων του Περιστερίου: Στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Δάφνη σερβίρει σπιτικούς μεζέδες και λαχταριστά κρεατικά, καθώς και μαγειρευτά με υλικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Οι μερίδες είναι αρκετά μεγάλες, γι’ αυτό καλό είναι να παραγγείλετε συγκρατημένα. Συνοδεύστε με ελληνικό κρασί από μία ικανοποιητική ποικιλία ετικετών και υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Μυλόλιθος
Πανόρμου 20, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106465731 

Στην υπέροχη αυλή και στην ακόμη πιο υπέροχη και δροσερή ταράτσα του όμορφου αρχοντικού της Πανόρμου, πιάνουμε πολύχρωμο τραπεζάκι, απολαμβάνουμε τη σκιά των δέντρων και περιμένουμε να καταφτάσουν οι νόστιμοι μεζέδες. Ο κατάλογος δεν διαθέτει κυρίως πιάτα παρά πιατάκια «για τη μέση», επομένως παραγγέλνετε ουζάκι ή κρασί και τσιμπολογάτε όλοι μαζί από τις χοιρινές μπουκίτσες, το κοτόπουλο με την ωραία σάλτσα, τις μεγάλες σαλάτες, τους μεζέδες θαλασσινών και υπολογίζετε περί τα 10€ κατ’ άτομο, με το γλυκάκι κερασμένο στο τέλος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v