Κήπος: Δημιουργική κουζίνα που… ανθίζει

Σε έναν άνετο χώρο στην Αγία Παρασκευή ο «Κήπος» σερβίρει ξεχωριστές γεύσεις δημιουργικής κουζίνας σε ικανοποιητικές για την εποχή τιμές.
Κήπος: Δημιουργική κουζίνα που… ανθίζει
Στο τέλος της Αγίου Ιωάννου, λίγο πριν το Αμερικάνικο Κολλέγιο, ένας «Κήπος» γεύσεων ξεκίνησε να ανθίζει τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Ο χώρος που παλαιότερα στέγαζε το Beer Academy έχει διαμορφωθεί για να στεγάσει τρεις άνετες σάλες, διακοσμημένες με έργα τέχνης και ιδιαίτερο φωτισμό σε όμορφες αποχρώσεις.

Ξεκινώντας από τον μέσα χώρο, η πρώτη «βλέπει» στον κήπο με τα μυρωδικά τα οποία χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους, η δεύτερη είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε να φιλοξενεί live σχήματα, ενώ η «κύρια» διαθέτει ένα επιβλητικό μοναστηριακό τραπέζι, αναπαυτικές πολυθρόνες και άνετα στημένα τραπεζάκια.

Ο εξωτερικός χώρος του εστιατορίου αναμφίβολα θα αποτελέσει το δυνατό χαρτί του καλοκαιριού:  Μια τεράστια αυλή σε δύο επίπεδα, με μια μεγάλη φιστικιά στο κέντρο της και ένα μεγάλο μπαρ που όπως πληροφορηθήκαμε θα φιλοξενήσει μπόλικα cocktails όταν «ανοίξει» ο καιρός.

Στα του μενού τώρα, ο σεφ Νίκος Κουτρουμπάνος φτιάχνει πιάτα δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας, βασισμένος σε βιολογικά προϊόντα από την Άνδρο, κρέατα από ελληνικές φάρμες και φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά στην κουζίνα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει ικανοποιητική ποικιλία από σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα τα οποία καλύπτουν κάθε απαίτηση του ουρανίσκου μας.

Από ορεκτικά δοκιμάσαμε φάβα Σαντορίνης με φρέσκο κρεμμυδάκι και κάπαρη, πλούσια σε γεύση στην «ζουμερή» εκδοχή της, τραγανά ρολάκια φέτας σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι πιάτο – σταθερή αξία εξαιρετικά εκτελεσμένο και προσούτο Πάρμας με βραχάκια Παρμεζάνας τα οποία συνόδευσαν ιδανικά το κρασί μας. Η τηγανιτή ψίχα καραβίδας με βαλεριάνα και καρδιές από σέλερι συνοδεία σάλτσας ταρτάρ ήταν απλά καλή.

Στις σαλάτες βρίσκουμε αρκετά ενδιαφέρουσες γευστικά επιλογές, όπως αυτή με το αβοκάντο, το πεκορίνο αρωματισμένο με τρούφα και ντρέσινγκ λεμονιού και η ρόκα-σπανάκι με ψητό λαδοτύρι Άνδρου, τοματίνια και ντρέσινγκ μελιού με μουστάρδα. Οι λάτρεις των φρέσκων ζυμαρικών θα βρουν αρκετές και «δυνατές» επιλογές: φουσίλι με pesto a la Genovese, λιγκουίνι με θαλασσινά, σβησμένα με ούζο και ριζότο με σουπιά στο μελάνι της είναι μερικές από τις επιλογές που ξεχωρίσαμε.

Το μοσχαράκι οσομπούκο του σεφ είναι αναμφίβολα από τα highlights των κυρίως πιάτων, και σερβίρεται με έναν βελούδινο καπνιστό πουρέ καρότου που του ταιριάζει άψογα, ενώ το μεδούλι του αποτέλεσε γευστικό αποκορύφωμα. Το αλανιάρικο κοκκοράκι από την άλλη πλευρά, ήταν ένα πιάτο που έφερε στο νου αρώματα και γεύσεις από το χωριό, σερβιρισμένο με ταλιατέλες, μελιτζάνα και δενδρολίβανο.

Τα επιδόρπια του καταλόγου είναι εξίσου προσεγμένα με το υπόλοιπο μενού. Δοκιμάσαμε μπανόφι με καραμελωμένες μπανάνες, αμύγδαλο και φυστίκι Αιγίνης και τιραμισού με κρέμα μασκαρπόνε αρωματισμένο με εσπρέσο και μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο «Κήπος» σερβίρει «τίμια» δημιουργική κουζίνα, ποντάροντας στην φρεσκάδα των πρώτων υλών, στην πολλά υποσχόμενη διάθεση του σεφ για πειραματισμούς σε ευρεία γκάμα πιάτων και τις προσιτές – δεδομένης της ποιότητας των γεύσεων – τιμές του. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 30€ κατ’ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v