5 μεζεδοπωλεία για το πρώτο τσιμπολόγημα του 2016

Οικονομικοί μεζέδες, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, τσίπουρο, ουζάκι και συμπάθεια σε 4 μεζεδοπωλεία για να υποδεχτούμε το 2016.
5 μεζεδοπωλεία για το πρώτο τσιμπολόγημα του 2016

Το πρώτο Σάββατο του νέου έτους βγαίνουμε Αθήνα και πέριξ για να απολαύσουμε νοστιμότατα μεζεδάκια και να τσουγκρίζουμε ουζάκι και τσίπουρο με την παρέα σε 4 αγαπημένες μεζεδο-διευθύνσεις.

Κρίκος 
Γενναίου Κολοκοτρώνη 49, Κουκάκι, τηλ: 210 9210060

Μια παρέα φίλων έστησε το δικό της συνεργατικό μεζεδοπωλείο σε έναν γλυκύτατο, φωτεινό χώρο για όλες τις ώρες, και μάλιστα στην πιο ήσυχη γειτονιά της παλιάς Αθήνας, εκεί που το Κουκάκι συναντά τα Άνω Πετράλωνα. Στα τραπεζάκια ή τους μεγάλους πάγκους του Κρίκου, παραγγέλνουμε πάμφθηνο κρασάκι ή μπύρα (από 2€) και μεζέδες ημέρας, από κεφτεδάκια και χειροποίητες πίτες μέχρι τηγανιές και ψητές πατάτες – ο λογαριασμός δύσκολα ξεπερνά τα 10€ το άτομο.

Τσουλήθρα
Σαλαμίνος 64, Κεραμεικός

Αγαπημένο μέρος για χειμωνιάτικη ρακο-κρασοκατάνυξη, η Τσουλήθρα στον Κεραμεικό σερβίρει εκλεκτούς σπιτικούς μεζέδες όπως παστουρμαδοπιτάκια, κεφτεδάκια, συκωτάκι, σουτζούκι και κεφτεδάκια για να ταιριάξετε όπως πρέπει την ρακή, το ρακόμελο, το κρασάκι ή το τσίπουρό σας. Για μεζεδάκια και ρακές υπολογίστε περί τα 10€ ανά άτομο.

Άμα λάχει στης Νεφέλης
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ: 2103845978

Tο πιο «πράσινο» μυστικό της γειτονιάς των Εξαρχείων, ακριβώς στα «πόδια» του λόφου του Στρέφη, το Άμα λάχει είναι τυπικό «τίμιο» μεζεδοπωλείο που ενδείκνυται για αραλίκι με ουζάκι και μεζέδες χωρίς φανφάρες – δοκιμάστε τα κλασικά, όπως κεφτεδάκια, ψαρομεζέδες και απλά πιάτα κρεατικών – υπολογίστε περί τα 10-15€ κατ’ άτομο.


Ρακαδημία
Αγίας Λαύρας 9,Αιγάλεω, τηλ.: 210 5909809

Ξακουστό πολύ πέρα από τα σύνορα των δυτικών προαστίων μεζεδοπωλείο-ρακάδικο, το οποίο εμπνέεται από την κρητική παράδοση, την οποία όμως πηγαίνει δυο βήματα παραπέρα: Πέρα από τους εξαιρετικούς χοχλιούς και το πολύ καλό απάκι, θα δοκιμάσετε επίσης λουκουμάδες τυριών, κολοκυθανθούς γεμιστούς με φέτα και αρνάκι κλέφτικο. Τα μεζεδάκια σας θα τα συνοδεύσετε απαραιτήτως με απόσταγμα –διαθέτει ποικιλία ρακής, τσίπουρου και ούζου από όλη την Ελλάδα– και ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Κονσερβοκούτι 
Ιπποκράτους 148 και Βατατζή, τηλ: 210 6461244

Παρεΐστικο μεζεδοπωλείο με χύμα διάθεση και σπιτικές, προσεγμένες γεύσεις, στα μαρμάρινα τραπεζάκια του οποίου καταφθάνουν σούπες μπρόκολου με τυρί κρέμα, κρέμα με τραγανό μπέικον και ψημένη μπαγκέτα, χοιρινό γεμιστό με ρόκα και γραβιέρα που λιώνει στο στόμα, πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου, μπριζολάκια, πικάντικος πουρές και άλλα πιάτα ημέρας. Οι μεζέδες κυμαίνονται στα 2-3€ και τα πιάτα ως τα 5-6€, ενώ μαζί με χύμα κρασάκι θα υπολογίσετε περί τα 10€ κατ’ άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v