5 νόστιμα μεζεδοπωλεία στη Νέα Ιωνία

Έχουν και τα βορειοδυτικά προάστια τα νόστιμα μυστικά τους… Κι εμείς τα ανακαλύπτουμε σε πέντε μεζεδοπωλεία στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας, όπου τρώμε καλά και οικονομικά.
5 νόστιμα μεζεδοπωλεία στη Νέα Ιωνία
του Γιώργου Κόκουβα

Θαλασσινά στην αυλή, μερακλίδικο κεμπάπ σε ήσυχες γειτονιές, νεομπακάλικα και παρεΐστικοι καφενέδες. Η Νέα Ιωνία έχει τις δικές της νόστιμες γωνιές, κι εμείς τις ανακαλύπτουμε σε πέντε διευθύνσεις όπου τρώμε χορταστικά και οικονομικά. 

Ο Καραβίδας 
Δεμιρδεσίου 89, τηλ: 2102714585

Γεύση από θάλασσα φέρνει ο Καραβίδας στη Νέα Ιωνία, σε αυτό το φιλόξενο στέκι για ψαροφαγάδες που απλώνει τραπεζάκια στη ζεστή σάλα αλλά και έξω, πλάι στα δέντρα. Εδώ απολαμβάνουμε θαλασσινούς μεζέδες, φρέσκο ψάρι, κυδώνια και γυαλιστερές, συμιακό γαριδάκι και άλλες γεύσεις συνοδεία τσίπουρου Πρέβεζας. Κάθε μέρα εκτός Κυριακής, ισχύει μενού δύο ατόμων με ορεκτικό, σαλάτα, δύο κυρίως πιάτα (με επιλογή από ριζότο θαλασσινών, γαριδομακαρονάδα, κουτσομούρα, μπακαλιάρο και γόπες) και γλυκά στα 28€, ήτοι τρώμε χορταστικά με 14€ κατ’ άτομο. 

Κωσταντώνηδες 
Αγνώστων Ηρώων 86, τηλ: 2102777911
Σε έναν όμορφο νοσταλγικό χώρο με πέτρινους τοίχους, σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Ιωνίας, οι Κωσταντώνηδες μας σερβίρουν μερακλίδικα κρεατικά και παραδοσιακές ελληνικές συνταγές. Εδώ τρώμε χοιρινό στη λαδόκολλα, μελωμένο κότσι, κριθαρότο με βοδινό κρέας, παστουρμά, ωραία φάβα, κρητικούς μεζέδες και χύμα κόκκινο κρασάκι, υπολογίζοντας περί τα 15€ κατ’ άτομο. Θα το βρείτε ανοιχτό κάθε βράδυ τις καθημερινές και από τις 13.00 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. 

Πιάτσα Μεζεδάκι
Ελ. Βενιζέλου 1 και Πάρσης, τηλ: 2102719129

Σε έναν όμορφο, καθαρό χώρο που παντρεύει την ατμόσφαιρα παλιού καφενέ με αυτή ενός παρεΐστικου μοντέρνου μεζεδοπωλείου, το Πιάτσα Μεζεδάκι σεβρίρει πρωτότυπους μεζέδες στα τραπεζάκια της σάλας ή της μικρής του σκεπαστής αυλής. Δοκιμάστε πατάτες με φρέσκο κρεμμύδι, φέτα και σκορδόλαδο, χαλουμοπιτάκια, μπουγιουρντί με σουτζούκι, κοτόπιτα με φύλλο τορτίγιας, μελωμένο σαγανάκι κανταΐφι, κρασάτες κοτομπουκιές, μπριζολάκια με baby πατάτες, σμυρναίικα σουτζουκάκια με τριμμένη μυζήθρα, σιουφηχτή μακαρονάδα με απάκι και γραβιέρα και άλλα νόστιμα πιάτα σε τιμές από 5 ως 7,50€. Συνοδεύστε με το ωραιότατο οινόμελο και υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο. 

Κεμπαμπτζίδικο Μπαρμπαλιάς 
Ελ. Βενιζέλου 146, τηλ: 2102770127

Η ουρά που κάνουν οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας για να δοκιμάσουν το κεμπάπ του Μπαρμπαλιά… δεν έχει τέλος: Σε αυτό το νέο κεμπαμπτζίδικο, οι χώροι με τα ρετρό διακοσμητικά στοιχεία, τις λεπτομέρειες «μπακάλικου» και την άνετη αυλή μοσχομυρίζουν από τα καλούδια πάνω στη σχάρα. Το γιαουρτλού κεμπάπ, τα κεμπαπάκια κοτόπουλου, το σις μοσχαριού ή χοιρινού, τα τυλιχτά με το κασερλί και τις φρεσκοψημένες πιτούλες, τα καλαμάκια και το σουτζούκι, όλα είναι νόστιμα χωρίς να βαραίνουν το στομάχι. Συνδυάστε με παγωμένη μπύρα και υπολογίστε περί τα 12-15€ κατ’ άτομο. 

Μπούκοβο 
Άγγελου Σικελιανού 26, τηλ: 210 2798175

Η φιλόξενη γωνιά του Μπούκοβου ξεκίνησε δειλά σαν ένα παρεΐστικο καφενεδάκι, που σιγά-σιγά άρχισε να προσφέρει μερικά μεζεδάκια, ξεφουρνίζοντας σταδιακά όλο και περισσότερα πιάτα από την κουζίνα του. Έτσι, εξελίχθηκε σερ ένα μερακλίδικο μεζεδοπωλείο, όπου οι ρακές συναντούν τα πιάτα ελληνικής κουζίνας, οι κλασικοί μεζέδες όπως τα μπουρεκάκια, οι κολοκυθοκεφτέδες και τα παστουρμαδοπιτάκια συνδυάζονται με γεμιστά κεμπάπ, μανιταρόπιτες, μπριζολάκια με χαλούμι και παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου. Οι μερίδες είναι χορταστικές, ο χώρος ευχάριστος και οι τιμές χαμηλές – υπολογίστε περί τα 10-15€ κατ’ άτομο για ρακές και τσιμπολόγημα – και γλυκάκι έκπληξη για το κλείσιμο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v