Οι αυλές που μας σερβίρουν νόστιμα μεζεδάκια με 10€

Στου Ψυρρή, το Μεταξουργείο και τα Πετράλωνα, πέντε φανταστικές αυλές μας σερβίρουν νοστιμότατα και πάμφθηνα μεζεδάκια.
Οι αυλές που μας σερβίρουν νόστιμα μεζεδάκια με 10€
της Ηρώς Κουνάδη 

Καθώς το καλοκαίρι καλά κρατεί τουλάχιστον για ένα μήνα ακόμα, αλλά για τα οικονομικά μας δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο, όλο κι αναζητούμε καινούριες αυλές για να αράξουμε και να τσιμπολογήσουμε μεζεδάκια με την παρέα, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε πάνω από 10€ ο καθένας. 

Μια Ζωή την Έχουμε
Σφακτηρίας 20, Μεταξουργείο

Τι λέει η αυλή; Ένα πολύχρωμο, χειροποίητο χάρμα οφθαλμών. Είναι στρωμένη με χαλικάκι και «εξοπλισμένη» με: Καναπέδες κούνιες σαν αυτές που είχαν οι γιαγιάδες στις βεράντες, αιώρες να κρέμονται από πανύψηλα δέντρα, χρωματιστές καρέκλες σκηνοθέτη, λουλουδάκια περιμετρικά και παλιά ποδήλατα να δίνουν το κατιτίς παραπάνω στη διακόσμηση.
Τι θα φάμε; Πικάντικη τυροκαυτερή, νόστιμα κεφτεδάκια, σπιτικούς κολοκυθοκεφτέδες, δροσερή χωριάτικη και ωραίο μπεκρή μεζέ.

Αυλή
Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή

Τι λέει η αυλή; Η πιο ρετρό των ρετρό αυλών της Αθήνας, είναι μια «αυλή των θαυμάτων» από εκείνες που μοιράζονταν τα σπίτια των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Τα τραπεζάκια της απλώνονται ανάμεσα σε παλιές περίτεχνες πόρτες και χαμηλές κεραμιδοσκεπές, και η αυτοσχέδια κουζίνα είναι υπαίθρια, πλάι στα ψυγεία με τις μπύρες. Η Αυλή είναι «κρυμμένη» πίσω από μια μπλε πόρτα που λειτουργεί και ως πύλη στον χωροχρόνο.
Τι θα φάμε; Τα κεφτεδάκια που αποτελούν αθηναϊκό θρύλο, και τα λουκάνικα που είναι επίσης νόστιμα. Συνοδεύετε με μυρωδάτη χωριάτικη και φρεσκοκομμένες πατατούλες.

Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο

Τι λέει η αυλή; Στρωμένη με χαλικάκι σαν παλιό θερινό σινεμά, περιστοιχισμένη από ψηλά δέντρα και στολισμένη με γιρλάντες με λάμπες που θυμίζουν Κυριακή στο χωριό. Είναι σούπερ παρεΐστικη και χαλαρή, με παρέες να ξεκινούν ενίοτε αυθόρμητα sessions live μουσικής.
Τι θα φάμε; Οικονομικότατα μεζεδάκια που έρχονται από διάφορες γωνιές της Ελλάδας (το μενού αλλάζει συχνά-πυκνά, αναλόγως πρώτων υλών) τα οποία συνδυάζονται τέλεια με μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Το Περιβολάκι
Αθηναίου 7 και Πλατεία Ηούς, τηλ: 2130237687

Τι λέει η αυλή; Δεν είναι ακριβώς αυλή, είναι τραπεζάκια έξω στην ήσυχη Πλατεία Ηούς των Πετραλώνων. Ξύλινες καρέκλες και τραπεζάκια καφενείου, χαλαρός κόσμος και παρεΐστικη διάθεση, σε ένα από τα ομορφότερα συνεργατικά καφενεία της πόλης.
Τι θα φάμε; Πολύ καλή πατατοσαλάτα, δροσερό ταμπουλέ, μελωμένη τηγανιά ή λουκάνικο απ’ το Πήλιο, συνοδεία κρασιού, που ξεκινά από 1€ το ποτήρι. 

Η Αυλή του Πέτρου
Λεωνίδου 86 και Πλαταιών, Μεταξουργείο

Τι λέει η αυλή; Ήσυχη, ατμοσφαιρικά φωτισμένη, και έξτρα πολύχρωμη μετά την πρόσφατη ανακαίνισή της, είναι μια από τις ωραιότερες μυστικές αυλές του Μεταξουργείου.
Τι θα φάμε; Αναλόγως φρέσκων υλικών και… έμπνευσης της ημέρας, τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες, σπιτικές πίτες, αλλά και πιο «ψαγμένες» συνταγές, όπως τα μανιτάρια γεμιστά με κίτρινα τυριά και τα πικάντικα ρουμάνικα σουτζουκάκια mici.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v