6 αγαπημένα μέρη για μεζέδες στα δυτικά προάστια

Έξι διευθύνσεις στα δυτικά προάστια μας χορταίνουν θαλασσινούς μεζέδες, ουζάκι και παρεΐστικη ατμόσφαιρα στο πιο καλοκαιρινό (και οικονομικό) περιβάλλον.
6 αγαπημένα μέρη για μεζέδες στα δυτικά προάστια
Θαλασσινοί μεζέδες με ουζάκι, κυκλαδίτικο ντεκόρ, δροσιά, παρεΐστικη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και καλές τιμές. Αυτή είναι η συνταγή των μεζεδοπωλείων στα δυτικά προάστια, και εμείς εντοπίζουμε έξι από τα αγαπημένα μας για σούπερ μεζεδοκαταστάσεις από την Πετρούπολη και το Αιγάλεω ως το Χαϊδάρι και το Περιστέρι. 

Το Νησί 
Κώστα Βαρναλη 62, Πετρούπολη, τηλ: 210 5014133

Ένας χώρος «μυρίζει» Αιγαίο στην Πετρούπολη (κι άλλος ένας στο Αιγάλεω, καθώς θα βρείτε δεύτερο «Νησί» στην πλατεία Δαβάκη): Γαλάζιες καρεκλίτσες, κυκλαδίτικη βεράντα, νησιώτικη διακόσμηση και φυσικά άφθονα θαλασσινά είναι η συνταγή των παρεΐστικων τσιμπουσιών. Και το καλύτερο; Οικονομικότατα, αφού σε μεγάλο μέρος του μενού του Νησιού, ισχύει καθημερινά προσφορά για απεριόριστη κατανάλωση (επιλογές από φαγητό και αλκοόλ) με 13€ ανά ενήλικα και 6,50€ ανά παιδί. Δοκιμάστε καβουροσαλάτα, γαύρο, μύδια σαγανάκι, τηγανιά γαρίδας, καλαμαράκι, γλώσσα, μπακαλιάρο σκορδαλιά και μυδοπίλαφο, συνδυάστε το με μπύρα ή ούζο και ταξιδέψτε γευστικά και οικονομικά μέχρι τις Κυκλάδες. 

Τα Αχλάδια 
Κερασούντος 25 Αιγάλεω, τηλ: 2105986568

Στην μικρή δροσερή αυλίτσα των Αχλαδιών, η Κρήτη έχει την τιμητική της. Γνήσιο ρακάδικο, τα «Αχλάδια» θα σας «μεθύσουν» με τσικουδιές και θα φροντίσουν να μην μείνει κανένας από την παρέα παραπονεμένος, αφού ο κατάλογος διαθέτει μεζέδες για όλα τα γούστα, από καλαμαράκια, γαριδάκι και ντάκο για τους φίλους των θαλασσινών μέχρι στάκα, σφακιανές πίτες, χοχλιούς, τηγανιά, μοσχαράκι με σιουφηχτά ζυμαρικά και φουρνιστό κρέας με πατάτες για τους αμετανόητους κρεατοφάγους. Υπολογίστε περί τα 12€ κατ’ άτομο για άφθονο τσιμπολόγημα. 

Αγροτικόν 
Καρπενησίου 52, τηλ: 2105729629

Ένα τσιπουράδικο με «αγροτική διακόσμηση», παραδοσιακή φιλοσοφία του τσιπουρομεζέ, αλλά και φρέσκια νεανική διάθεση μας χορταίνει στο Περιστέρι: Εδώ παραγγέλνουμε τσίπουρο με γλυκάνισο ή χωρίς, ρακή (ψημένη και μη), ούζο από 2€, καθώς και μεζέδες από 2 ως 8€ - από φάβα και ταμπουλέ μέχρι ντάκο, σαγανάκια, σύγκλινο, ομελέτες, καγιανά, μπιφτεκάκια και χταποδάκι σχάρας. Το καφενείο λειτουργεί από νωρίς και για φθηνό καφεδάκι στα 2€ μαζί με πρωινό – τοστ (1€) ή αυγά μάτια με σύγκλινο (5€). 

ΑιγαλεΡάκι 
Αγίας Λαύρας 6 και Ξάνθου, Αιγάλεω, τηλ: 2167003297

«Το κατάστημα παρέχει αλκοολική και ψυχολογική υποστήριξη», γράφει το τραπεζάκι της υποδοχής στο νέο ρακάδικο του πεζόδρομου της Αγίας Λαύρας, και το κάνει πολύ καλά: Οι ρακές σερβίρονται με γρήγορους ρυθμούς, τα ποτήρια με το κρασί και τις παγωμένες μπύρες τσουγκρίζονται συνεχώς, οι κρητικές βραδιές ανεβάζουν το κέφι και οι μεζέδες μπαίνουν στη μέση για να χορτάσουν τα… νηστικά αρκούδια που δεν διστάζουν να ρίξουν μετά κι έναν χορό. Για άφθονες ρακές και μεζέδες υπολογίστε περί τα 12-15€. 

Ο Τέντζερης και το Καπάκι 
Ιωαννίνων 63, Κηπούπολη, τηλ: 2105765553

Λευκές και μπλε ψάθινες καρέκλες. Αιγαοπελαγίτικα βαμμένες πλάκες. Ομπρέλες, δέντρα και καλαμωτές πλάι στην πλατεία, που προστατεύουν τα τραπεζάκια από τη βουή του δρόμου. Ο καλοκαιρινός χώρος του «Τέντζερη» θα σας μεταφέρει μακριά από την Αθήνα, και θα το κάνει πολύ οικονομικά, αφού αυτό το καλοκαίρι «τρέχει» προσφορά, «ό,τι φας, όσο φας με 11€ το άτομο». Υπάρχουν κάποια πιάτα εκτός προσφοράς, αλλά όπως και να έχει θα χορτάσετε με λιγότερα από 15€ ούζο και θαλασσομεζέδες, όπως σαρδέλες τηγανητές, γαύρο μαρινάτο, ταραμοσαλάτα, καβουροσαλάτα, μύδια αχνιστά, χταποδάκι, γαρίδες ψητές κ.α. Το καρπούζι στο τέλος έρχεται φυσικά κερασμένο. 

Τραβόλτα 
Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, τηλ: 2105719222

Σε έναν καταπράσινο εξωτερικό χώρο στο Περιστέρι, ο «Τραβόλτας» των δυτικών σερβίρει ψαρικά και θαλασσινούς μεζέδες, παίζοντας ωραία και δημιουργικά με τις γεύσεις. Εδώ παραγγέλνετε χταποδάκι στη σχάρα, καλαμαράκια, χτένια, καβουροδαγκάνες, μακαρονάδες θαλασσινών, μιλφέιγ σαρδέλας, καπνιστό χέλι με φάβα, τσιπούρα σε εκδοχή… χουνκιάρ ή φρικασέ, και τα συνοδεύετε με ουζάκι. Υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v