Οι αθηναϊκές αυλές που μας σερβίρουν φτηνά ποτά

Γυρνάμε τις αυλές του κέντρου, των Αμπελοκήπων και του Χαλανδρίου, τσουγκρίζοντας ωραία, καθαρά ποτά που κοστίζουν 5-6€ το πολύ.
Οι αθηναϊκές αυλές που μας σερβίρουν φτηνά ποτά
της Ηρώς Κουνάδη

Όσο πιο πολύ πλησιάζουμε στο καλοκαίρι –ή το καλοκαίρι πλησιάζει εμάς– τόσο οι συζητήσεις για το πού θα πιούμε το επόμενο ποτό καταλήγουν στο «να έχει και έξω όμως, ε;». Και σε αυτό το «έξω» μια όμορφη, περιποιημένη αυλίτσα κερδίζει σχεδόν πάντα το αντίπαλο δέος των τραπεζιών που απλώνονται σε πεζοδρόμια ή πλατείες. Από την άλλη, βέβαια, δεν θέλουμε να πληρώσουμε και πολλά. Με αυτά τα κριτήρια κατά νου, καταλήξαμε στις παρακάτω έξι αθηναϊκές αυλές που θα μας βρείτε να ξεκαλοκαιριάζουμε φέτος. 

Μια ζωή την έχουμε
Σφακτηρίας 20, Μεταξουργείο

Μπορεί το όνομα να παραπέμπει σε μεζεδοπωλείο (είναι και τέτοιο) όμως στην πανέμορφη χειροποίητη αυλή του πεζόδρομου της Σαλαμίνος με τις φερ φορζέ πολυθρόνες, τα ψηλά δέντρα με τις αιώρες και τους καναπέδες-κούνιες που στόλιζαν τις βεράντες των παιδικών μας χρόνων απολαμβάνουμε και ωραιότατα οικονομικά ποτάκια (στα 6€). Για του λόγου το αληθές, ρίξτε μια ματιά στην μπάρα, στα δεξιά της αυλής, αλλά και στα γεμάτα τραπεζάκια της που από τις 23.00 και μετά είναι φορτωμένα κυρίως με ποτά –αλλά και ούζα, τσίπουρα και ωραίες ρακές.

Metropolis
Λαρίσης 49, Αμπελόκηποι

Μετρά περίπου έναν χρόνο ζωής στα πέριξ της πολύβουης πιάτσας της Πανόρμου, ακριβώς τόσο μακριά αλλά και όσο κοντά χρειάζεται στην κοσμοσυρροή της «παραλίας». Μας αρέσει για το ντεκ του εξωτερικού του χώρου, τις γλάστρες με τα φυτά που τον στολίζουν, τα live που φιλοξενεί συχνά-πυκνά μέσα, αλλά και την βιβλιοθήκη του, από την οποία μπορούμε να δανειστούμε βιβλία για διάβασμα ή ξεφύλλισμα. Τα ωραιότατα και καθαρότατα ποτά του κοστίζουν 5,50€. 

Paralelo 33
Αμφικτύονος 33, Θησείο

Είναι μακράν ένα από τα ομορφότερα (και από τα λίγα οικονομικά) μπαράκια του Θησείου. Στεγάζεται σε μια πανέμορφη παλιά μονοκατοικία με εσωτερική αυλή ανάμεσα σε δύο δωμάτια. Χαμηλά, χτιστά καναπεδάκια, καθαρά και γενναιόδωρα ποτά που δεν ξεπερνούν τα 5,50€ και μουσικές που αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεση και τον DJ από ethnic και funk σε soul και psy ambient είναι τα δυνατά χαρτιά του. Αν πεινάσετε, όλο και κάποιο τσιμπολόγημα θα βρείτε (πρόσφατα πετύχαμε ένα ωραιότατο πιάτο με σύγκλινο, διάφορα τυριά και παξιμάδια).

Πυρολίκι
Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, Μεταξουργείο

Άλλη μια φετινή άφιξη στο Μεταξουργείο, αυτή εδώ η πανέμορφη αυλή με τους πέτρινους τοίχους και τα αναρριχώμενα λουλούδια ανοίγει από νωρίς το πρωί για να μας σερβίρει καφεδάκι (που κάνει μόλις 1€, ό,τι καφεδάκι και αν είναι) και αργότερα συνεχίζει με αποστάγματα –κρητικές ρακές, κρασάκια και ούζο– συνοδεία νοστιμότατων σπιτικών μεζέδων, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 10€ το άτομο για να πιεί και να τσιμπολογήσει όλη η παρέα.

Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, Κεραμεικός, τηλ.: 215 5506414

Στα όρια μεταξύ Μεταξουργείου και Γκαζιού, μια ανάσα από την Ιερά Οδό, κρύβεται μια από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης: Στρωμένη με χαλικάκι, περιτριγυρισμένη από ψηλούς πέτρινους τοίχους και στολισμένη από ψηλά δέντρα για έξτρα δόσεις καλοκαιρινής δροσιάς. Το απόλυτα παρεΐστικο Καμπεθόν κινείται στη λογική του νέο-καφενείου, σερβίροντας μεζεδάκια και αποστάγματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε πολύ καλές τιμές. Έχει όμως και «κανονικά» ποτά, τα οποία δεν ξεπερνούν τα 5€. 

Snatch
25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6891262

Δεν βρίσκονται όλες οι οικονομικές αυλές στο κέντρο. Το Snatch του Χαλανδρίου, έτη φωτός (αλλά στην πραγματικότητα καμιά 500αριά μέτρα) μακριά από την βοή των πεζοδρόμων γύρω από την πλατεία, έχει μια από τις ομορφότερες αυλές του Χαλανδρίου: Με ξύλινους πάγκους, πέτρινα πεζούλια, χρωματιστές μαξιλάρες και πολύ πράσινο να την (μισο)κρύβει από τον δρόμο. Παίζει ροκ και indie μουσικές, και σερβίρει ωραία καθαρά ποτά στα 6€, και κοκτέιλ σαν το πολυαγαπημένο μας Alice in Cocoland (με παλαιωμένο ρούμι 5 ετών, στυμμένο lime, στυμμένο λεμόνι, χυμό ανανά, σιρόπι καρύδα και σιρόπι passion fruit) στα 8€.

Έχουμε κι άλλα φτηνά ποτά σε αθηναϊκές αυλές, εδώ – Ποτά έως 6€ στην αυλή: Κι όμως, υπάρχουν!




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v