Sushi θες(αλονίκη): Οι καλύτερες διευθύνσεις

Συγκεντρώνουμε τις καλύτερες διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης για maki, nigiri, sashimi και λοιπές λαχταριστές συνταγές sushi.
Sushi θες(αλονίκη): Οι καλύτερες διευθύνσεις
Πού θα δοκιμάσετε τα καλύτερα nigiri με τόνο, και από πού θα παραγγείλετε sashimi τσιπούρας; Ποιος φτιάχνει Alaska Maki με σολομό και αβοκάντο, και ποια είναι η κορυφαία θεσσαλονικιώτικη διεύθυνση για να συνδυάσετε τα rolls σας με φανταστικά κοκτέιλ; Χαρτογραφούμε την ιαπωνική σκηνή της Θεσσαλονίκης, και φτιάχνουμε τη λίστα με τα κορυφαία σουσάδικα της πόλης. 

Sushija 
Μητροπόλεως 70, τηλ.: 2310 229000

Η Νέα Υόρκη στη Θεσσαλονίκη! Ασπρόμαυρο ντεκόρ, ποπ πινελιές και ωραία ατμόσφαιρα συνθέτουν το δημοφιλές σουσάδικο της οδού Μητροπόλεως. Στο μενού του πρωταγωνιστούν γεύσεις όπως μαριναρισμένο λαυράκι με μάνγκο και μπαχαρικά, sashimi με ρύζι και τόνο, σολομό ή λαυράκι, maki rolls με χέλι καμπαγιάκι, γαρίδα tempura και σουσάμι και (τα αγαπημένα μας) maki rolls με καβούρι καλυμμένο με τόνο, σολομό, λαυράκι, αβοκάντο, σως από χέλι, πικάντικη και μαγιονέζα. Όλα αυτά συνοδεύονται με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ (στα 8-12€) και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 35€ το άτομο, με ποτό. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά, από τις 14.00 το μεσημέρι μέχρι τη 1.00 το βράδυ. Σύντομα (στις 18 Μαρτίου 2015, συγκεκριμένα) ετοιμάζεται για grand opening και στην Αθήνα, στη γλυφαδιώτικη Πλατεία Νυμφών.

Mongo Asian Food
Κούσκουρα 6, τηλ.: 2310 256777
Και σε άλλες διευθύνσεις τις οποίες 
μπορείτε να δείτε εδώ 

Κατά πολλούς σερβίρει το καλύτερο sushi στη Θεσσαλονίκη –και μάλιστα σε καλές τιμές. Συνδυάζει επιτυχώς τη λογική του street food με εκείνη του εστιατορίου, και περιλαμβάνει στο μενού –πέραν του sushi– πολλές ακόμα ασιατικές γεύσεις και πιάτα με DIY συνδυασμούς που ετοιμάζονται μπροστά μας την στιγμή της παραγγελίας. Κι όσο για sushi; Έχουμε και λέμε: nigiri τόνου, γαρίδας ή χελιού (1,20-1,60€ το τεμάχιο), sashimi σολομού και sushi mix με 30 τεμάχια στα 27€. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη 1.30 το βράδυ. 

Sun Chinese Restaurant and Sushi 
25ης Μαρτίου 2, τηλ.: 2310 402890

Αυθεντικά έθνικ, με ωραία χαλαρή ατμόσφαιρα και νοστιμότατο φρέσκο sushi, που παντρεύεται με την κινέζικη κουζίνα, για να μην αφήνει παραπονεμένη καμία διχασμένη παρέα. Αξίζει να δοκιμάσετε τα maki με τόνο ή σολωμό (στα 5,90€ τα έξι τεμάχια), τα Alaska Maki με σολομό και αβοκάντο και τα California Maki με καβούρι, αβοκάντο και αγγούρι (στα 7,90€ ανά οκτώ τεμάχια), τα nigiri τόνου ή γαρίδας (στα 7,90€ τα τέσσερα τεμάχια) και το sashimi τσιπούρας (7,90€ τα οκτώ τεμάχια). Εξαιρετικό συνοδευτικό είναι και η σαλάτα φυκιών. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 13.00 το μεσημέρι μέχρι τα Μεσάνυχτα. Οι γείτονες σημειώστε ότι κάνει και delivery.

Chan Bar Restaurant
26ης Οκτωβρίου 48, τηλ.: 2310 017000

Μέσα στο πολυτελές The Met Hotel, πλάι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το στιλάτο Chan σερβίρει τις γευστικές δημιουργίες του βρετανού κριτικού εστίασης και επιχειρηματία Oliver Peyton, που αντλεί την έμπνευσή του από την ασιατική κουζίνα. Το sushi, φυσικά, έχει την τιμητική του εδώ, παντρεύεται όμως σε ένα ευφάνταστο μενού με γεύσεις από κάθε γωνιά της Ασίας, αλλά και ελληνικές επιρροές. Οι τιμές κυμαίνονται στα 40-50€ το άτομο, με ποτήρι κρασί. Θα το βρείτε ανοιχτό μόνο από Σεπτέμβριο έως Μάιο, από τις 20.00 μέχρι τη 1.00 Τετάρτη και Πέμπτη και από τις 19.00 μέχρι τις 2.00 Παρασκευή και Σάββατο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v