Με κρέμα ή τυρί, με τραγανό φύλλο και βελούδινη γέμιση, με καφεδάκι ή σοκολατούχο γάλα, παραδοσιακή ή μοντέρνα, η μπουγάτσα έχει τις δικές της διευθύνσεις στην Αθήνα.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Κομμένη στα εννιά, πασπαλισμένη με άχνη και κανέλλα, και συνοδευμένη από σοκολατούχο γάλα μετά από ξενύχτι. Έτσι καταναλώνεται σωστά, υπεύθυνα και… σαλονικιώτικα η μπουγάτσα. Οι βορειοελλαδίτες θα σπεύσουν να προσθέσουν ότι η σωστή μπουγάτσα καταναλώνεται μόνο στα μέρη τους. Έχει όμως και η Αθήνα τα μυστικά της. Και τα ξετρυπώνουμε συγκεντρώνοντας διευθύνσεις όπου θα απολαύσετε καλή – παραδοσιακή ή και πιο «μοντέρνα»- μπουγάτσα με τραγανό φύλλο και βελούδινη γέμιση.
Μακεδονία Μιχαλακοπούλου 27, Χίλτον, τηλ: 2107210682 Καταφθάνει από τις Σέρρες με την αυθεντική μακεδονίτικη συνταγή και ψήνεται στην περιοχή των Ιλισίων, όπου γίνεται ανάρπαστη τις πρώτες πρωινές ώρες – είτε από τους ξενύχτηδες της περιοχής είτε από όσους ξυπνούν νωρίς για το πρωινό τους. Θα την εκτιμήσετε για το χοντρό φύλλο και την γλυκιά της κρέμα. Θα βρείτε επίσης εξαιρετικό πεϊνιρλί.
Crème Royale Ελ. Βενιζέλου 136, Καλλιθέα, τηλ: 2109512200 Μια γωνιά στην Καλλιθέα που θυμίζει κάτι από κομψή γαλλική boulangerie, δίνει μια πιο «μοντέρνα» νότα στην μπουγάτσα της – χωρίς να απογοητεύει και τους βέρους Θεσσαλονικιούς, με λεπτό φύλλο, πλούσια αλλά «ελαφριά» κρέμα και την επιλογή να την απολαύσετε με σοκολάτα. Θα βρείτε επίσης μπουγάτσα με τυρί και εξαιρετικά γλυκά, όπως μηλόπιτα και σοκολατόπιτα – μένει ανοιχτό ως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα. Θα βρείτε επίσης και νέο υποκατάστημα στο κέντρο (Αθηνάς 37), καθώς και 24ωρο εργαστήρι στο 39 της Σιβιτανίδου (Καλλιθέα).
Η Μπουγάτσα του Παππού Δεμερτζή 6, Κερατσίνι, τηλ: 2104310044