Τα αγαπημένα μας μέρη για μπουγάτσα στην Αθήνα

Με κρέμα ή τυρί, με τραγανό φύλλο και βελούδινη γέμιση, με καφεδάκι ή σοκολατούχο γάλα, παραδοσιακή ή μοντέρνα, η μπουγάτσα έχει τις δικές της διευθύνσεις στην Αθήνα.
Τα αγαπημένα μας μέρη για μπουγάτσα στην Αθήνα
Κομμένη στα εννιά, πασπαλισμένη με άχνη και κανέλλα, και συνοδευμένη από σοκολατούχο γάλα μετά από ξενύχτι. Έτσι καταναλώνεται σωστά, υπεύθυνα και… σαλονικιώτικα η μπουγάτσα. Οι βορειοελλαδίτες θα σπεύσουν να προσθέσουν ότι η σωστή μπουγάτσα καταναλώνεται μόνο στα μέρη τους. Έχει όμως και η Αθήνα τα μυστικά της. Και τα ξετρυπώνουμε συγκεντρώνοντας διευθύνσεις όπου θα απολαύσετε καλή – παραδοσιακή ή και πιο «μοντέρνα»- μπουγάτσα με τραγανό φύλλο και βελούδινη γέμιση.

Μακεδονία
Μιχαλακοπούλου 27, Χίλτον, τηλ: 2107210682
Καταφθάνει από τις Σέρρες με την αυθεντική μακεδονίτικη συνταγή και ψήνεται στην περιοχή των Ιλισίων, όπου γίνεται ανάρπαστη τις πρώτες πρωινές ώρες – είτε από τους ξενύχτηδες της περιοχής είτε από όσους ξυπνούν νωρίς για το πρωινό τους. Θα την εκτιμήσετε για το χοντρό φύλλο και την γλυκιά της κρέμα. Θα βρείτε επίσης εξαιρετικό πεϊνιρλί.

Crème Royale
Ελ. Βενιζέλου 136, Καλλιθέα, τηλ: 2109512200
Μια γωνιά στην Καλλιθέα που θυμίζει κάτι από κομψή γαλλική boulangerie, δίνει μια πιο «μοντέρνα» νότα στην μπουγάτσα της – χωρίς να απογοητεύει και τους βέρους Θεσσαλονικιούς, με λεπτό φύλλο, πλούσια αλλά «ελαφριά» κρέμα και την επιλογή να την απολαύσετε με σοκολάτα. Θα βρείτε επίσης μπουγάτσα με τυρί και εξαιρετικά γλυκά, όπως μηλόπιτα και σοκολατόπιτα – μένει ανοιχτό ως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα. Θα βρείτε επίσης και νέο υποκατάστημα στο κέντρο (Αθηνάς 37), καθώς και 24ωρο εργαστήρι στο 39 της Σιβιτανίδου (Καλλιθέα).

Η Μπουγάτσα του Παππού
Δεμερτζή 6, Κερατσίνι, τηλ: 2104310044 
Με «χοντρή» κρέμα ή σκέτο φύλλο, λεπτό και χειροποίητο, πασπαλισμένο με χοντρή ζάχαρη. Αυτές είναι οι δύο παραδοσιακές γεύσεις μπουγάτσας που σερβίρει ο κυρ Χρήστος, έχοντας δημιουργήσει τον δικό του μίνι «μύθο» στις γειτονιές του λιμανιού, όπου ψήνει μπουγάτσες εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Η Θεσσαλονίκη στου Ψυρρή 
Πλατεία Ηρώων 1, Ψυρρή, τηλ: 2103222088
Αφράτη μπουγάτσα σκέτη, με κρέμα, με κιμά, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή με σοκολάτα, και όλα αυτά μέχρι τις 3.00 τα ξημερώματα τις καθημερινές ή 24 ώρες το 24ωρο τα σαββατοκύριακα. Θα βρείτε επίσης παραδοσιακή στριφτή κιμαδόπιτα ή κοτόπιτα και λουκουμάδες με θυμαρίσιο μέλι.

Βόσπορος
Εθνικής Αντιστάσεως 20, Καισαριανή, τηλ: 2107010155
Εδώ θα δοκιμάσετε πολίτικη μπουγάτσα, με χειροποίητο φύλλο αέρος και έντονο άρωμα βουτύρου. Θα την βρείτε με κρέμα, τυρί ή κιμά σε γενναιόδωρες δόσεις. Δοκιμάστε επίσης την κοτόπιτα και την τυρόπιτα ταψιού

Το Μπουγατσάκι
Εθνικής Αντιστάσεως 145, Καισαριανή, τηλ: 2107236660
Άλλη μια γωνιά στην Καισαριανή αποδεικνύει την αγάπη της γειτονιάς στην μπουγάτσα. Από τις 7.00 το πρωί, στα τραπεζάκια του «Μπουγατσάκι» θα απολαύσετε μπουγάτσα με τυρί ή κρέμα και μπόλικη κανέλα, μαζί με καφεδάκι και θέα στην περαντζάδα από τις τζαμαρίες. Δοκιμάστε επίσης το θεϊκό πεϊνιρλί ή την χωριάτικη σπανακόπιτα με το τραγανιστό φύλλο.

Κρίνος
Αιόλου 87, τηλ: 2103216852
Φημίζεται για τους λουκουμάδες του, αλλά δεν θα χάσετε αν «ποντάρετε» στην μπουγάτσα βουτύρου του, η οποία καταφθάνει στα μαρμάρινα τραπεζάκια καφενείου ζεστή και ολόκληρη (όχι κομμένη σε κομμάτια, όπως στα βόρεια), με φύλλο από φρέσκο βούτυρο και γεμάτη, βαριά γέμιση.

Ο Μακεδόνας
Παλαμηδίου 75, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ: 2105222792
Από εκείνες τις ρετρό γωνιές με τις παλιές επιγραφές και τον λιτό, απέριττο χώρο «κυλικείου», που όμως ξεφουρνίζει θεϊκές γεύσεις, ο Μακεδόνας ξεχωρίζει για την φοβερή μπουγάτσα με κιμά με πλούσιο φύλλο – δεν θα χάσετε φυσικά αν δοκιμάσετε με κρέμα ή τυρί.

Προσθέστε κι εσείς τις αγαπημένες σας διευθύνσεις για μπουγάτσα στην Αθήνα σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v