Τι κάνετε αυτή την Κυριακή; Στο Βρυσάκι στρώνουν τραπέζι και μας περιμένουν για μια δωρεάν γαστρονομική γνωριμία με την κουζίνα της Γκάνας.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Πόσα ξέρετε για τις κουζίνες της Αφρικής; Αν το διαβατήριό σας δεν φέρει υπερήφανα μερικές σφραγίδες της Μαύρης Ηπείρου, πιθανότατα όχι πολλά. Αυτό σκέφτηκε η ομάδα του Culinary Backstreets, του γαστρονομικού οδηγού πόλης που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και έφτασε πρόσφατα στην Αθήνα, και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Migrant Kitchen: Μιας ανοιχτής σειράς εκδηλώσεων που υπόσχονται να μας συστήσουν τις κουζίνες των μεταναστών που ζουν στην Αθήνα.
«Ο Έλληνας έχει αρχίσει να εξοικειώνεται με αυτές τις κουζίνες» λέει η Δέσποινα Τριβόλη, υπεύθυνη του Culinary Backstreetsστην Αθήνα, το οποίο χρηματοδοτεί και συνδιοργανώνει, μαζί με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Δώσε Ελπίδα και την Ομάδα Άστυ, το Migrant Kitchen στο υπέροχο κτίριο που στεγάζει το Βρυσάκι, στην Πλάκα. «Βλέπεις, ας πούμε, ότι η Αθήνα έχει γεμίσει ξαφνικά ινδικά εστιατόρια, στα οποία δουλεύουν Ινδοί, Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί μετανάστες. Σκεφτήκαμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία, κι ότι θα έχει ενδιαφέρον να γνωρίσουμε και τις άλλες κουζίνες των μεταναστών που ζουν εδώ. Γκανέζικη, για παράδειγμα, κουζίνα σπάνια έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ένας Έλληνας».
Την πρώτη Κυριακή, λοιπόν, στις 28 Απριλίου, από τις 16.00 και μετά, στο Βρυσάκι θα μας περιμένουν ο Benny και ο Ριχάρδος, οι οποίοι μαγειρεύουν κρέας με πικάντικη σάλτσα και μπάμιες, συνοδεύοντας με έναν παραδοσιακό πουρέ από σιμιγδάλι. Και το καλύτερο; Τόσο η είσοδος όσο και το λουκούλλειο γεύμα θα είναι δωρεάν.
Το Migrant Kitchen θα συνεχιστεί, με περισσότερες «άγνωστες» κουζίνες στο εγγύς μέλλον. «Θέλουμε να συμπεριλάβουμε οποιαδήποτε κουζίνα, από όποιο μέρος του κόσμου υπάρχουν πολλοί μετανάστες εδώ» λέει η κ. Τριβόλη. Θα επανέλθουμε με νεότερα μόλις ανακοινωθεί το πρόγραμμα. Μέχρι τότε, ραντεβού αυτή την Κυριακή στο Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Πλάκα).