Twisted Burgers: Τα T.G.I. Friday’s® επανεφευρίσκουν το burger

Ελληνικό βουβαλίσιο κρέας, μυστική συνταγή απαλλαγμένη από κρέας για τους vegetarians, burger που… θεραπεύει το hangover και μια γεύση από Ινδία. Τα T.G.I. Friday’s® υπόσχονται να σας κάνουν να ξεχάσετε ό,τι ξέρατε για τα burgers.
Twisted Burgers: Τα T.G.I. Friday’s® επανεφευρίσκουν το burger
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα burgers και τις παραλλαγές τους. Τα T.G.I. Friday’s® μας καλούν να γευτούμε τα νέα Twisted Βurgers που ήρθαν να αλλάξουν τις γευστικές μας συνήθειες. Ποιότητα και φαντασία δένουν σε μοναδικούς συνδυασμούς και μας προσφέρουν πιάτα με πικάντικες δημιουργίες, ελληνικές πρώτες ύλες και φρέσκα λαχανικά.

Εδώ και λίγες μέρες, από τις 13 Νοεμβρίου 2012, το μενού των Friday’s εμπλουτίζουν το Buffalo Burger με πρώτη ύλη το Ελληνικό βουβαλίσιο κρέας, το Spicy Red Pepper Relish Burger, δημιουργία του food blog TasteFULL.gr, που προέκυψε από το διαγωνισμό δημιουργικότητας με τη συμμετοχή των Greek FoodBloggers, καθώς και τα Hangover Burger, Mushroom Chicken Burger και Indie Veggie Burger.

«Η έμπνευση ήρθε από διαφορετικές κατευθύνσεις αλλά με κοινό στόχο να αποδώσουμε αυτό που πιστεύουμε απόλυτα ότι έχουμε: υπέροχα αυθεντικά burgers με μια πινελιά Friday’s» λέει στο in2life η κ. Έρση Ανδριτσάκη, Διευθύντρια Λειτουργίας και Ποιοτικού Ελέγχου των T.G.I. Friday's®. «Ξεκίνησε από συνταγές βασισμένες σε προτάσεις του Executive chef Jeremy Hanlon (του T.G.I. Friday’s International) και ενισχύθηκε με δημιουργίες που είχαν στόχο την κάλυψη όλων των γευστικών απαιτήσεων με εστίαση στην γεύση, στην χορταστική παρουσίαση και τις προσιτές τιμές. Μία από τις ξεχωριστές γεύσεις, το Spicy Red Pepper Relish Burger προέκυψε από το διαγωνισμό δημιουργικότητας “Το δικό σου πιάτο στο μενού των T.G.I. Friday’s” με τα Greekfoodblogs. Το blog TasteFULL.gr εμπνεύστηκε το πιάτο και προστέθηκε στο συγκεκριμένο μενού».

Πέντε νέα burgers – πειρασμοί

«Γνωρίζουμε ότι όσοι αγαπούν τις καυτερές γεύσεις θα επιλέξουν το Spicy Red Pepper Relish Burger, ενώ αυτοί που τους αρέσει το παραδοσιακό burger με μυρωδικά θα λατρέψουν το buffalo burger» αναφέρει η κ. Ανδριτσάκη. «Oι vegetarian θα έχουν την επιλογή ενός σπιτικού burger λαχανικών βασισμένο σε ινδική συνταγή με ήπια πικάντικη επίγευση. Το Mushroom Chicken Burger είναι μια εξαιρετική εκδοχή σε κοτόπουλο με balsamic οnions και μανιτάρια σωτέ που φέρνουν μια άριστη ισορροπία γεύσης. Το προσωπικό αγαπημένο είναι το hangover που αποτελεί κλασσική εκδοχή burger με τηγανητό αυγό, η πινελιά Friday’s® έρχεται από το ελβετικό τυρί και την σπιτική dijonnaise».



Τι θα δοκιμάσετε, λοιπόν, από το νέο μενού των T.G.I. Friday’s®; Δύσκολη επιλογή, το ξέρουμε. Ιδού ένας μίνι χάρτης… για να σας διευκολύνουμε.

Buffalo Burger: Για τη δημιουργία του Buffalo Burger, αναζητήσαμε την καλύτερη και αγνότερη πρώτη ύλη, το Ελληνικό βουβαλίσιο κρέας προερχόμενο από τη Λίμνη Κερκίνης Σερρών, όπου τα βουβάλια αποτελούν μέρος της πανίδας. Το βουβαλίσιο κρέας δεν είναι μόνο πλούσιο σε θρεπτικές αξίες καθώς περιέχει πρωτεΐνες, διπλάσιο σίδηρο, φώσφορο και βιταμίνη Α, αλλά διαθέτει και μοναδική γεύση καθώς τα βουβάλια εκτρέφονται, μεγαλώνουν και αναπαράγονται σε φυσικές συνθήκες. Το Buffalo Burger γαρνίρεται με bruschetta mix και ψιλοκομμένα φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια και σερβίρεται πάνω σε φύλλο γαλλικής σαλάτας, ντομάτα, κρεμμύδι και πίκλες.

Spicy Red Pepper Relish Burger: To Spicy Red Pepper Relish Burger είναι δημιουργία του food blog TasteFULL.gr και προέκυψε από το διαγωνισμό δημιουργικότητας «Το δικό σου πιάτο στο μενού των Τ.G.I. FRIDAY'S®», με τη συμμετοχή των Greek FoodBloggers. O διαγωνισμός αυτός έδωσε την ευκαιρία στα μέλη της κοινότητας των Greek foodblogs να δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό πιάτο με αγνές πρώτες ύλες με έπαθλο την ένταξη των τριών καλύτερων πιάτων στο επίσημο μενού των T.G.I. Friday's®. Έτσι λοιπόν, με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε το 1ο από αυτά, μια πικάντικη δημιουργία, με σάλτσα φρέσκιας κόκκινης πιπεριάς και κόλιανδρο σερβιρισμένο πάνω σε μοσχαρίσιο burger με λιωμένο τυρί Emmental και γλυκοκαυτερή Chili Jam!

Hangover Burger: Ένα burger ανατρεπτικό και λαχταριστό όπως μόνο τα T.G.I. Friday’s® ξέρουν! Αντιμετωπίστε το χθεσινοβραδινό hangover με μία έξοδο για φαγητό και μία αλάνθαστη συνταγή. Γευθείτε ένα ζουμερό μοσχαρίσιο burger με καπνιστό μπέικον, με λιωμένο τυρί Emmental, Dijonnaise sauce, τηγανητό αυγό, ντομάτα και φύλλο γαλλικής σαλάτας.

Mushroom Chicken Burger: Εάν πάλι θέλετε να αλλάξετε γευστικό προσανατολισμό, τα
Τ.G.I. FRIDAY'S® ετοίμασαν για εσάς κάτι διαφορετικό. Για τους λάτρεις του κοτόπουλου και τους φανατικούς των μανιταριών, προστέθηκε στον κατάλογο ακόμα ένα απολαυστικό burger: το Mushroom Chicken Burger. Ένα εξαιρετικό παναρισμένο στήθος κοτόπουλου που επικαλύπτεται με λιωμένο τυρί Provolone, μανιτάρια σωτέ, γκλασαρισμένα κρεμμύδια με βαλσάμικο, piquant sauce και λαχανικά. Ένα burger που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Indie Veggie Burger: Για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και αγαπούν τα φρέσκα λαχανικά τα Τ.G.I. FRIDAY'S® ετοίμασαν το Indie Veggie Burger. Ένα παναρισμένο burger με μίγμα φρέσκων λαχανικών και πατάτας που ετοιμάζεται καθημερινά από τους σεφ των Τ.G.I. FRIDAY'S®. Επικαλύπτεται με λιωμένο τυρί Emmental και σερβίρεται πάνω σε φύλλο γαλλικής σαλάτας, ντομάτα, κρεμμύδι και πίκλες.

Το ελληνικό βουβαλίσιο κρέας στα T.G.I. Friday’s®

«Είναι προτεραιότητά μας να αναζητούμε διαρκώς υψηλής ποιότητας υλικά τα οποία να μπορούμε να διαχειριζόμαστε με ασφάλεια μέσα στα καταστήματά μας. Οτιδήποτε μπορεί να υποστηριχτεί από την τοπική παραγωγή και να βρει εφαρμογή στις συνταγές μας είναι προτεραιότητα στις επιλογές μας» επισημαίνει η κ. Ανδριτσάκη, όταν τη ρωτάμε σχετικά με την επιλογή του ελληνικού βουβαλίσιου κρέατος στο νέο Buffalo Burger. «Στην λίμνη Κερκίνης έχει στηθεί μια μονάδα παραγωγής και τυποποίησης υψηλών προδιαγραφών που μας έκανε να νιώσουμε την ασφάλεια ότι ανταπεξέρχεται στις ανάγκες μας.

»Όσον αφορά τα ελληνικά κρέατα, δυστυχώς η Ελλάδα δεν παράγει επαρκείς ποσότητες που να καλύπτουν την ζήτηση. Τα κρέατα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά στην πλειονότητά τους είναι εισαγόμενα και απλώς υπάρχουν μονάδες τυποποίησης που διαχειρίζονται αυτά τα κρέατα και τα εμπορεύονται. Δεν λέμε όχι στα ελληνικά, λέμε ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν τοπικοί προμηθευτές που παράλληλα να έχουν την θέληση να τηρήσουν τις δικές μας προδιαγραφές τυποποίησης αλλά και να έχουν και την δυνατότητα κάλυψης του όγκου. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλα άλματα στις μονάδες τυποποίησης κρεάτων και κρεατοσκευσμάτων όσον αφορά το κομμάτι των υποδομών τους και της δυνατότητας παραγωγής όγκου. Δυστυχώς αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συνοδεύεται και από την δυνατότητα παράκαμψης μιας βιομηχανικής παραγωγής και εκτέλεσης βάσει ιδιαίτερων προδιαγραφών ενός πελάτη. Σε προϊόντα όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα και διαθεσιμότητα έχουμε αποκλειστικές συνεργασίες μόνο με Έλληνες παραγωγούς, όπως σε κοτόπουλα, και χοιρινά».



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v