5 εστιατόρια που… νηστεύουν
Τα θαλασσινά πρωταγωνιστούν, οι ελληνικές γεύσεις βάζουν τα… σαρακοστιανά τους και πέντε αθηναϊκά εστιατόρια μας κακομαθαίνουν με νηστίσιμα μενού που υστερούν σε κρέας αλλά όχι σε γεύση.

Το καλαίσθητο εστιατόριο της Αγίας Παρασκευής κάνει για λίγες ημέρες στην άκρη το πρώτο μισό του χαρακτηρισμού «Meat+Wine» που συνοδεύει το όνομά του και προσφέρει νόστιμες επιλογές στους πελάτες που νηστεύουν. Καθημερινά ετοιμάζονται νέα πιάτα (μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πιάτα ημέρας καλώντας στο τηλ. 213 00449626). Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικές από τις γεύσεις που υπόσχονται νηστίσιμη γαστριμαργική απόλαυση, πάντα συνδυασμένη με καλό κρασί: Καλαμάρι σχάρας με πέστο κόλιανδρο, σουπιά σχάρας με ρεβιθάδα, σπανάκι με βινεγκρέτ ντομάτας και σπαγγέτι γαρίδες με καραμελωμένη ντομάτα, μυρωδικά και Pernod. (ενδεικτική τιμή 15-25 ευρώ). Στα συν του εστιατορίου, η γευστική προσφορά του tapas bar που διαθέτει: tapas και ένα ποτήρι κρασί, μόνο 8 ευρώ (ισχύει μετά τις 17.00).
Μόλις ενός μηνός, το φρέσκο ψαρο-εστιατόριο που στρατοπέδευσε στην περιοχή του Χίλτον δεν θα μπορούσε παρά να ταιριάξει «γάντι» το μενού του στην Σαρακοστή, που απαιτεί θαλασσινούς μεζέδες και νηστίσιμα ορεκτικά. Στον κομψό αλλά ζεστό και παρεϊστικο χώρο της Fishαλίδας, θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε λιαστό χταπόδι, λακέρδα Θεσσαλονίκης, φρέσκα όστρακα, μακαρονάδα με καραβίδες, κομμένες στο χέρι τηγανιτές πατάτες και θεσσαλικό τσίπουρο. 






