Gourmet εκπτώσεις σε 7 αθηναϊκά εστιατόρια

Ακριβή η υψηλή γαστρονομία; Όχι πια. Επτά από τα καλύτερα αθηναϊκά εστιατόρια προσαρμόζονται στις τάσεις των καιρών και προσφέρουν οικονομικά μενού που ξεκινούν από 25 ευρώ το άτομο. Ναι, ισχύουν και βράδια και Σαββατοκύριακα.
Gourmet εκπτώσεις σε 7 αθηναϊκά εστιατόρια
Δυο δεκαετίες πριν, για έναν βραβευμένο σεφ ενός gourmet εστιατορίου, η παρουσία ενός οικονομικού μενού στον κατάλογό του θα ισοδυναμούσε με ύβρη. Αλλά δυο δεκαετίες πριν –τουλάχιστον στην Ελλάδα– το να κοιτάξεις τις τιμές του μενού πριν μπεις σε ένα εστιατόριο ήταν ντροπή. Όλοι ξέρουμε πού μας έφτασαν αυτές οι πρακτικές –και εμάς και τα gourmet εστιατόρια, που δείχνουν να συνειδητοποιούν πως θα πρέπει να βάλουν λίγο νερό στο (παλαιωμένο) κρασί τους, αν θέλουν να ξαναδούν τις σάλες τους γεμάτες.

Χαιρόμαστε πάντα όταν ακούμε για μειώσεις τιμών και εκπτώσεις, ειδικά από επιχειρήσεις που λίγο καιρό πριν κανείς δεν πίστευε πως θα μπορούσαν να χαμηλώσουν το... βλέμμα, πόσο μάλλον τις τιμές τους. Και γιατί πιστεύουμε πως η υψηλή κουζίνα είναι εμπειρία –και ως τέτοια δεν θα έπρεπε να προορίζεται αποκλειστικά για λίγους κι εκλεκτούς– αλλά και γιατί θεωρούμε πως ήταν κρίμα τόση έμπνευση και τόση γεύση να περιφέρεται ανάμεσα σε άδεια τραπέζια.

Ιδού, λοιπόν, τα οικονομικά μενού που ετοίμασαν και προτείνουν επτά εστιατόρια υψηλής κουζίνας για κάποιες ή, σε μερικές περιπτώσεις, για όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Αθήρι
Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983
Όλες τις καθημερινές αλλά και τα κυριακάτικα μεσημέρια του Φεβρουαρίου, ο σεφ Αλέξης Καρδάσης δημιουργεί επτά πιάτα βασισμένα στο μενού του πολυσυζητημένου του εστιατορίου, και τα σερβίρει με ένα μπουκάλι Παράγκα του Κυρ-Γιάννη (ανά δύο άτομα) στην τιμή των 25 ευρώ κατ’ άτομο.

Milos
Ξενοδοχείο Hilton, Βασσιλίσης Σοφίας 46, τηλ. 210 724 4416
Το εστιατόριο του Hilton προτείνει ένα μενού πέντε πιάτων, με έμπνευση από την ελληνική παράδοση, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε στην τιμή των 25 ευρώ κατ’ άτομο, χωρίς το κρασί, όποτε θέλετε: μεσημέρι και βράδυ, καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Σε κάθε πιάτο έχετε να διαλέξετε από δύο διαφορετικές επιλογές (τρεις στο κυρίως). Στα hit του μενού, τα σουτζουκάκια από angus beef με πουρέ ελαιόλαδου και το ψητό χταπόδι με κρέμα φάβας.

Cibus
Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), 210 3369364, 210 3369300
Ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης προτείνει κάθε Τετάρτη, από τις 19.00 μέχρι τη 1.00, ένα menu degustation, εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα, το οποίο κοστίζει 35 ευρώ κατ’ άτομο. Το μενού «Ελληνικά Δημιουργικά» αποτελείται από τέσσερα πιάτα, αρχής γινομένης με μυλοκόπι σχάρας συνοδευόμενο από παραπούλια φρικασέ και κρέμα φινόκιο. Συνέχεια με ποικιλία από δύο τομάτες, σαλάτα μυρωδικών και κινόα, πρόταση σε κυρίως το Κοκκοράκι “παστιτσάδα” με ανθό μοσχοκάρυδου και ζεστή κρέμα κατσικίσιου τυριού και το ελληνικό γλυκό μελιτζανάκι με παγωτό βασιλικού- lime και αφρό ανθότυρου.

Baraonda
Τσόχα 43, Αθήνα, τηλ. : 210 6444308, 210 6441778
Και gourmet εστιατόριο, και δυνατό clubbing για την συνέχεια, και ειδικές προσφορές από Δευτέρα έως Πέμπτη: δύο διαφορετικά μενού, στην τιμή των 34 και 36 ευρώ κατ’ άτομο, χωρίς κρασί. Το πρώτο μενού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ριζότο γλυκοκολοκύθας με γλάσσο βαλσάμικου ξυδιού και καπνιστό κόντρα φιλέτο και σολομό ψημένο στα τρία τέταρτα με κρέμα πατάτας και σάλτσα μπουγιαμπέσας,ενώ στο δεύτερο μενού ξεχωρίζει το μαριναρισμένο και ελαφροπικάντικο φιλέτο με το tartare του, κρέμα μουστάρδας, παλαιωμένη παρμεζάνα και βινεγκρέτ τρούφας. Και τα δύο μενού ολοκληρώνονται με λαχταριστά επιδόρπια - έκπληξη.

Dionysos
Ροβέρτου Γκάλι 43, τηλ.: 210 9233182, 210 9231936
Ο βραβευμένος σεφ Mιχάλης Ντουνέτας υπογράφει ένα δημιουργικό μενού που περιλαμβάνει παραδοσιακές ελληνικές δημιουργίες, όπως ντολμαδάκια, κριθαρωτό με μανιτάρια δάσους, μοσχαράκι γάλακτος γιουβέτσι και χοιρινή μπριζόλα με κόκκινο κρασί και δενδρολίβανο, και λαχταριστά επιδόρπια. Το μενού κοστίζει 38 ευρώ κατ’ άτομο, και σερβίρεται καθημερινές από τις 12.00 έως τις 18.00.

The Parliament
NJV Athens Plaza, τηλ.: 210 3352400
Ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο και ποτήρι κρασί, και όλα αυτά με 32 ευρώ το άτομο, στο πολυτελές The Parliament του Athens Plaza. Οι επιλογές σας περιλαμβάνουν πέντε σαλάτες και πρώτα πιάτα, τέσσερα διαφορετικά κυρίως και ένα γλυκό ημέρας. Το μενού αλλάζει καθημερινά, βασίζεται όμως πάντα στην ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα. Η προσφορά ισχύει καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ: από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι μισή ώρα μετά τα Μεσάνυχτα.

Εδωδή
Βεΐκου 80, Κουκάκι, τηλ. 210 9213013
Καθημερινά από τις 17.00 μέχρι τις 20.00 μπορείτε να επιλέξετε δύο διαφορετικά menu degustation. Το πρώτο, των τεσσάρων πιάτων, περιλαμβάνει μαριναρισμένο ρολό σολομού, σούπα γλυκιάς κολοκύθας, μοσχαρίσιο φιλέτο σε λεπτές φέτες και μους μαστίχας με κανταΐφι. Το δεύτερο μενού των πέντε πιάτων περιλαμβάνει καρπάτσιο τόνου με σος από άνηθο, μπουκέτο καραβίδας τυλιγμένο με κανταΐφι, ορτύκι γεμισμένο με μανιτάρια και σος μορίγ, φιλέτο αγριογούρουνου και μους πικρής σοκολάτας με σος αρωματισμένη με Tia Maria και παγωτό καρύδι. Το πρώτο μενού κοστίζει 34€ και το δεύτερο 46 ευρώ. Η Εδωδή ξεκουράζεται τις Κυριακές.

Και δύο… περιορισμένες κυκλοφορίες
Τζουγκρί
Θουκυδίδου 53 - 55 Άλιμος, τηλ.: 210 9836320
Το φημισμένο κρητικό εστιατόριο του Γιώργου Παρτσαλάκη συμμετέχει στο πρόγραμμα WineNot της Οινοποιίας Τσάνταλη με ένα μενού που περιλαμβάνει τέσσερα πιάτα και ένα μπουκάλι κρασί «Κανένας» (ανά δύο άτομα) στην τιμή των 25 ευρώ το άτομο. Καλιτσούνια με μυζήθρα και απάκι, σαλάτα τζουγκρί, σφακιανό τσιγαριστό κοτόπουλο σχάρας ή Μπιφτέκι σχάρας και ξεροτήγανα για το τέλος συναποτελούν το μενού, το οποίο θα σερβίρεται από Τετάρτη 9/2 έως Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Χρύσα
Αρτεμισίου 4 & Κεραμεικού, Κεραμεικός, τηλ. 210 3412515
Η αγαπημένη «Χρύσα του Μεταξουργείου», όπως την ξέρουν οι σταθεροί θαμώνες της, προτείνει ένα λαχταριστό μενού έξι πιάτων δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας, σε συνδυασμό με ένα μπουκάλι κρασί «Κανένας» από την οινοποιεία Tsantali Wines and Spirits (ανά δύο άτομα), στην τιμή των 30 ευρώ το άτομο. Το μενού περιλαμβάνει σούπα βελουτέ από κολοκύθα, σύγκλινο Μάνης, σαλάτα ατομική με κατσικίσιο τυρί, και τα hit του καταλόγου ψαρονέφρι με γλυκόξινη σάλτσα και σύκα ή Λαυράκι με σάλτσα λεμόνι και σταμναγκάθι. Για επιδόρπιο, διαλέγετε ανάμεσα σε μους σοκολάτα ή χαλβά σιμιγδαλένιο. Το συγκεκριμένο μενού ισχύει μόνο για τρεις μέρες, από Δευτέρα 21 έως και Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, γι’ αυτό φροντίστε τις κρατήσεις σας έγκαιρα.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v