Dal Professore: Κερδίστε μαθήματα ιταλικής κουζίνας

Ξέρετε από... pasta; Οι σεφ της τρατορίας Dal Professore υπόσχονται να σας μυήσουν στα μυστικά της ιταλικής κουζίνας, σε επτά δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα μαγειρικής. Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό του in2life για να συμμετέχετε δωρεάν.
Dal Professore: Κερδίστε μαθήματα ιταλικής κουζίνας
Οι δύο τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν από μία υποτροφία για ένα μάθημα Italian Cooking Class δύο ωρών είναι οι Κατερίνα Συκιώτη και Παύλος Παναγής. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου και θα λαμβάνει χώρα κάθε Δευτέρα έως τις 29 Νοεμβρίου. Αδράξτε την ευκαιρία να ξεκινήσετε μια μαγειρική περιπέτεια, μαθαίνοντας τις βάσεις της μαγειρικής τέχνης και πολλά από τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας.

Κάθε μάθημα θα είναι και μία μοναδική εμπειρία, με τους μαθητές να συγκεντρώνονται στο τέλος γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι και να δοκιμάζουν τα πιάτα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Βεβαίως, τα μαθήματα σκοπό έχουν εκτός από την ψυχαγωγία, να δώσουν τις σωστές βάσεις της ιταλικής μαγειρικής τέχνης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ιδιοκτήτης και chef patron Νίκος Δημητροκάλης, “Στόχος μας είναι να δώσουμε στους ενδιαφερόμενους όλα τα βασικά εφόδια και τις απαραίτητες ικανότητες που θα τους βοηθήσουν να πειραματιστούν και μόνοι τους στο σπίτι τους, στο τεράστιο αυτό κεφάλαιο που λέγεται Ιταλική κουζίνα…”.

Κάθε μαθητής στα Italian cooking classes του Dal Professore θα έχει το δικό του πάγκο με ολόφρεσκα υλικά ημέρας με τα οποία θα μαγειρεύει και θα πειραματίζεται καθ’όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Το πρόγραμμα των μαθημάτων χωρίζεται σε επτά ενότητες με κύρια έμφαση στα χειροποίητα Ιταλικά ζυμαρικά και risotti. Το κόστος συμμετοχής για ένα δίωρο μάθημα είναι €50,00.

To πρόγραμμα των Italian Cooking Classes του Dal Professore μέχρις τέλος Νοεμβρίου περιλαμβάνει:
25 Οκτωβρίου
– Pasta Fresca II (Γεμιστά ζυμαρικά, Tortellini – Tortelloni- Tortellacci).
01 Νοεμβρίου – Pasta Fresca Colorata (Χρωματιστά ζυμαρικά από αγνές πρώτες ύλες. Al nero di seppia (ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς), Αgli spinaci (ζυμαρικά με σπανάκι), Alle erbe aromatische (ζυμαρικά με αρωματικά βότανα), alle barbabietola (ζυμαρικά με παντζάρι), allo zaferrano (ζυμαρικά με σαφράν).
08 Νοεμβρίου – Risotti Ι (Παρασκευή Ιταλικού Ριζότο, Risotto Base Alla Parmigiana, Risotto alla Parmigiana, Risotto Alla Milanese (με σαφράν)).
15 Νοεμβρίου – Risotti ΙΙ (Risotto Al Tartufo - Ριζότο με Ταρτούφο, Risotto Al Limone – Ριζότο με Λεμόνι, Risotto Agli Asparagi – Ριζότο με σπαράγγια, Risotto Allo Champagne- Ριζότο με σαμπάνια).
22 Νοεμβρίου – Pane – PIZZA – Focaccia, παρασκευή βασικής ζύμης για ψωμί, pizza και focaccia - Pane Impasto Base, Pizza Impasto Base, Focaccia Impasto Base).
29 Νοεμβρίου – Pan alle Olive – Ψωμί με ελιές, Pane Al Nero Di Seppia – Ψωμί με μελάνι σουπιάς, Pan Brioche- Ψωμί Brioche

Είτε θέλετε να μάθετε τα μυστικά των χειροποίητων Ιταλικών ζυμαρικών, είτε ονειρεύστε να ζήσετε την εμπειρία του να δημιουργείτε από απλά καθημερινά υλικά τη δική σας pizza, τα Cooking Classes του Dal Professore θα αποδειχθούν μία πραγματικά αξέχαστη εμπειρία! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα μαγειρικής επικοινωνήστε με τον κ. Νίκο Δημητροκάλη, τηλ. 210 – 6149000 από τις 16:30-21:30, Τρίτη – Σάββατο.

To Dal Professore είναι μία αυθεντική Ιταλική trattoria όπου το φαγητό έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα από το τελετουργικό παρασκευής όπου τηρούνται οι διαδικασίες της υψηλής μαγειρικής μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Η κουζίνα του στηρίζεται στον πλάστη της νοικοκυράς και στις χειροποίητες γεύσεις. Η πίτσα, τα ζυμαρικά, το ψωμί όλα βγαίνουν καθημερινά φρέσκα. Το μενού σε μεγάλο βαθμό διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου το ίδιο, αλλά έχετε τη δυνατότητα να απολαμβάνετε κάθε φορά μία μεγάλη ποικιλία σε πιάτα ημέρας.

Info:
Ώρες λειτουργίας
Trattoria & Vineria: Δευτέρα Κλειστά
Τρίτη,Τετάρτη,Πέπτη,Παρασκευή 17:30-00:30
Σάββατο 13:00-00:30 Κυριακή 13:00 – 17:30
Διεύθυνση: Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου 22, Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210 6149000-1

Italian Cooking Classes
Διάρκεια Μαθημάτων: 11 Οκτωβρίου έως 29 Νοεμβρίου 2010
Μέρα: Δευτέρα
Ώρες: 18:00 – 20:00, 1o group
20:00 – 22:00, 2o group

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v