Σημεία και κρέατα: Μοντέρνα κρεατοφαγία στην Νέα Σμύρνη

Σε έναν μοντέρνο και πρωτότυπα διακοσμημένο χώρο κοντά στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, το «Σημεία και Κρέατα» ενδείκνυται για... ατελείωτη κρεατοφαγία που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Σημεία και κρέατα: Μοντέρνα κρεατοφαγία στην Νέα Σμύρνη
Η απόφαση να επισκεφτούμε το μοντέρνο εστιατόριο Σημεία και Κρέατα (πρώην Cook Eat) τις ημέρες των γιορτών θα μπορούσε να θεωρηθεί "τολμηρή", δεδομένου του προβλήματος πάρκινγκ στην περιοχή, αλλά ευτυχώς το παρκάρισμα δεν στάθηκε εμπόδιο στην έξοδό μας.

Το έξυπνο λογοπαίγνιο στο όνομά του, μας προδιαθέτει κατάλληλα για τον χώρο τον οποίο πρόκειται να αντικρύσουμε. Μπαίνοντας στο μαγαζί, μας υποδέχονται οι αγελάδες του ντεκόρ, ενώ τρίφτες, κατσαρόλες, μαγειρικά σκεύη, πολυέλαιοι από μαχαιροπήρουνα και ένα σωρό ακόμα «κουζινικά» αντικείμενα βρίσκονται διάσπαρτα στον άνετο εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, συνθέτοντας fancy και άκρως ευχάριστο σκηνικό.

Το μενού περιλαμβάνει – τι άλλο; - κρεατικά όλων των ειδών σε πολλούς γευστικούς συνδυασμούς. Αφού δοκιμάσαμε τις τραγανές πιττούλες του κουβέρ με τα δύο διαφορετικά ντιπς, ήρθε η ώρα να επιλέξουμε το κυρίως πιάτο και την σαλάτα.

Για ορεκτικά συστήνουμε ανεπιφύλακτα το αυγό μάτι πάνω σε τραγανή κρούστα πατάτας ( το οποίο μπορείτε να απολαύσετε «βουτώντας» τις πίτες στο ζουμερό κρόκο του), τα τηγανιτά κεφτεδάκια με γιαούρτι δυόσμου και τα αρωματικά μανιτάρια πορτομπέλο με την λιωμένη κρέμα τυριών. Οι σαλάτες του είναι αρκετά προσεγμένες, ιδιαίτερα τα ψητά λαχανικά στην σχάρα με σως vinaigrette.

Από τα κυρίως πιάτα, δοκιμάσαμε -την προφανώς εποχική- εξαιρετική γαλοπούλα φιλέτο με φρέσκια γέμιση από κιμά, κάστανο και κουκουνάρι, η οποία ήταν όσο μαλακή έπρεπε και αρκετά χορταστική, ενώ highlight του τραπεζιού δεν ήταν άλλο από την χοιρινή μελωμένη παντσέτα με bourbon ουίσκι George Dickel.

Οι μερίδες είναι αρκούντως χορταστικές και δυστυχώς δεν είχαμε την ευχέρεια να παραγγείλουμε και άλλα πιάτα – αν και πολύ θα το θέλαμε.


Επιφυλασσόμαστε λοιπόν, να δοκιμάσουμε την μοσχομυριστή του μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος για την οποία έχουμε ακούσει τα καλύτερα, αλλά και το χοιρινό κότσι. Τα επιδόρπιά του είναι εξίσου λαχταριστά με το cheesecake και το «κλασσικό» μωσαϊκό να ξεχωρίζουν. Θα χορτάσετε με 20€ το άτομο χωρίς το κρασί.

Σημεία και Κρέατα: Μεγάλου Αλεξάνδρου 74 & Αϊδινίου 2, Ν. Σμύρνη, τηλ. 2109313108. Ανοιχτά καθημερινές και Σαββατοκύριακα από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις μιάμιση. Και τις Κυριακές μεσημέρι.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v