Catering: Ο Αϊ-Βασίλης ντύνεται σεφ

Θέλετε γιορτινό τραπέζι στο σπίτι, αλλά δε θέλετε να περάσετε όλη την ημέρα στην κουζίνα; Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αλλά να έχετε και την ανάλογη –ξεκούραστη– διάθεση; Η λύση ακούσει στο όνομα "χριστουγεννιάτικο catering" και είναι πολύ οικονομικότερη απ' όσο φαντάζεστε.
Catering: Ο Αϊ-Βασίλης ντύνεται σεφ
της Ελένης Χρήστου

Στολίσατε, αγοράσατε δώρα, βρήκατε τι θα φορέσετε, αλλά δε θέλετε να χαλάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας μέσα στα λίγα τετραγωνικά της κουζίνας, μαγειρεύοντας. Ο Άγιος Βασίλης δεν αφήνει κανένα με παράπονο, ακόμη και εμάς τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά που, κουρασμένα από την καθημερινότητα, ναι μεν θα θέλαμε να μαγειρέψουμε, να μοσχοβολήσει το σπίτι για το καλό, αλλά παράλληλα θέλουμε να κανακέψουμε λίγο και τον εαυτό μας.

Ιδού λοιπόν μια εναλλακτική λύση: μυρωδιές φαγητών παντού να μας τρυπάνε την μύτη και εμείς ξεκούραστοι στον καναπέ, να περιμένουμε το κουδούνι να χτυπήσει από τους πρώτους καλεσμένους. Το μυστικό που μας έλυσε τα χέρια: catering. Απλά και λειτουργικά συνάμα, το μόνο που απαιτούν από εμάς είναι να βγάλουμε κάποια ευρώ από το πορτοφόλι μας, μέρος των οποίων έτσι και αλλιώς θα αποχωριζόμασταν για την αγορά των υλικών.

Εσείς θα διαλέξετε εάν θέλετε finger good που είναι ευέλικτο σε ένα μπουφέ, αφήνοντας την δυνατότητα στους καλεσμένους σας να μετακινούνται μέσα στον χώρο και να συναναστρέφονται μεταξύ τους. Στα μειονεκτήματά του, η πιθανότητα συνωστισμού και το γεγονός ότι δεν θεωρείται γεύμα. Το finger food είναι ένας μπουφές με ελαφριά σνακ, όπως οι κλασσικές μπόμπες, σπανακοπιτάκια, σουβλάκια, πολυσαλάτες και άλλα ευφάνταστα ή κλασσικά ελαφριά εδέσματα.

Οι πιο πολλοί βέβαια οικοδεσπότες σύμφωνα με τους υπεύθυνους των catering, επιλέγουν για τις εορτές ένα πλήρες μενού με μαγειρευτά πιάτα και με επισφράγισμα το γλυκό, ως παραδοσιακοί τύποι. Φυσικά, έχετε την επιλογή να διαμορφώσετε εσείς το μενού σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Εάν θελήσετε να δώσετε μια νότα πολυτέλειας στην σύναξη σας ή απλά περισσότερη άνεση στον εαυτό σας, οι πιο πολλές εταιρίες παρέχουν και βοηθητικό προσωπικό, όπως σερβιτόρους, barmen, DJ, καθώς και πλήρη κάβα, σερβίτσια, ακόμη και τραπέζια και καρέκλες. Μάλιστα, μας τόνισαν ότι εάν διαλέξουμε σερβιτόρους, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο καλύτρος "ενδιάμεσος κρίκος" ανάμεσα στον σεφ και στους προσκεκλημένους μας. Γι’ αυτό το λόγο, με σεβασμό και προσοχή επιλέγουν για το ανθρώπινο δυναμικό τους, μόνο χαμογελαστούς, εξυπηρετικούς, ευγενείς επαγγελματίες, "ετοιμοπόλεμους", με υπομονή και ευελιξία στις πιθανές παραξενιές των καλεσμένων.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να φροντίσουν εξ ολοκλήρου τη διακόσμηση της εκδήλωσής σας, με αμέριστη φινέτσα και φαντασία στην διακόσμηση του μπουφέ, στο στρώσιμο του τραπεζιού, καθώς και στον όλο στολισμό του χώρου της εκδήλωσης με φαναράκια, κεριά, συνθέσεις λουλουδιών, κατασκευές από μπαλόνια, τραπεζάκια ευχών και διάφορα άλλα –πχ θεματικά γεύματα.

Μια έρευνα τηλεφωνική, από κοντά κατόπιν ραντεβού ή μέσω διαδικτύου, θα σας λύσει τα χέρια. Εμείς κάναμε την αρχή, εσείς μένει μόνο να επιλέξετε, ανάλογα με το budget και τις προτιμήσεις σας. 

* Αlfa-cateringΜαρίνου Αντύπα 37, Ν.Ηράκλειο, τηλ.: 210 2720151-3. Μέση τιμή ανά άτομο 30 έως 70 ευρώ (ανάλογα το μενού)

* Chef at Ηome Κηφισίας 263, Κηφισιά, τηλ.: 210-8019465. Μέση τιμή ανά άτομο 80 εως 100 ευρώ (ανάλογα το μενού). Η έξτρα χρέωση για τον σερβιτόρο ανέρχεται στα 200 ευρώ τις ημέρες των γιορτών, ή 100 ευρώ τις υπόλοιπες.

* DessertsΘησέως 22, Μαρούσι, τηλ.: 210 8029324
Σπιτικού Τύπου Παροχή Υπηρεσιών. Μέση τιμή ανά άτομο 30 ευρώ και ανεβαίνει ανάλογα με το μενού. Η έξτρα χρέωση για τον σερβιτόρο ανέρχεται στα 200 ευρώ τις ημέρες των γιορτών, ή 100 ευρώ τις υπόλοιπες. 

* Despina Catering: Σωκράτους 49, τηλ.: 210 2850695. Ναι, πρόκειται για τη Δέσποινα με το διάσημο μιλφέιγ. Μέση τιμή ανά άτομο 35 ευρώ –ανεβαίνει ανάλογα με το μενού. Η έξτρα χρέωση για τον σερβιτόρο ανέρχεται στα 200 ευρώ τις ημέρες των γιορτών, ή 100 ευρώ τις υπόλοιπες. 

* Galaxy Catering:  Πατρ. Ιωακείμ 54, Κολωνάκι, τηλ.: 210-5540723, 210-5542159. Μέση τιμή ανά άτομο από 30 έως 150 ευρώ ανάλογα το μενού. 

* Petit Catering: Αγ. Κωνσταντίνου 6, Ομόνοια, Αθήνα, τηλ.: 210 5239779. Μέση τιμή ανά άτομο 30-40 ευρώ (μαζί με τον σερβιτόρο) 

* Bάρσος Catering: Αγίου Δημητρίου 12, Σπάτα, τηλ.: 210 6666114. Μέση τιμή ανά άτομο 30 ευρώ. Η έξτρα χρέωση για τον σερβιτόρο ανέρχεται στα 180 ευρώ τις ημέρες των γιορτών, ή 90 ευρώ τις υπόλοιπες.

* Μπαξεβάνης: Ηπείρου 12, Χαϊδάρι και Φιλελλήνων 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 5311616, 210 8315369. Μέση τιμή ανά άτομο 25 ευρώ. Η έξτρα χρέωση για τον σερβιτόρο ανέρχεται στα 150 ευρώ τις ημέρες των γιορτών, ή 75 ευρώ τις υπόλοιπες. 

* Το Σπιτικό: Φωκίωνος Νέγρη 26 Κυψέλη, τηλ. 210 8214143. Μέση τιμή ανά άτομο 25-40 ευρώ. Η έξτρα χρέωση για τον σερβιτόρο ανέρχεται στα 100 ευρώ.

*** Στα περισσότερα catering οι πρόσθετες υπηρεσίες όπως πορσελάνινα σερβίτσια, καθίσματα, διακόσμηση, ποτά διατίθενται κατόπιν συνεννόησης και χρεώνονται έξτρα. Τα ποτά μερικοί εκλεκτοί επαγγελματίες μας πρότειναν να τα προμηθευτούμε μόνοι μας, αν θέλουμε να αποφύγουμε την οικονομική επιβάρυνση, παρά το γεγονός ότι διέθεταν ενημερωμένες λίστες κρασιών και άλλων οινοπνευματωδών. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v