Πράσινος λόφος: Σουβλάκι… grande

To όνομα του Γιάννη Μπαξεβάνη αποτελεί έτσι κι αλλιώς εγγύηση. Όταν όμως αυτό συνδυάζεται με ένα καταπράσινο περιβάλλον και με βασικό συστατικό το εθνικό μας έδεσμα, το σουβλάκι, το γεύμα μετατρέπεται στην πιο απολαυστική εμπειρία.
Πράσινος λόφος: Σουβλάκι… grande
* Τελευταία ανανέωση: 10/5/2010
Ο "Πράσινος Λόφος" λειτουργεί πλέον υπό άλλη διεύθυνση και το μενού έχει διαφοροποιηθεί εντελώς.

 
Καταρχήν να εξηγήσουμε πού είναι ο πράσινος λόφος Τρουμπάρι: Ενώ είστε στην Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, στρίβετε στην Αλίμου δεξιά (στο σήμα της Ολυμπιακής) και κατηφορίζετε για λίγα μέτρα την Αλίμου, μέχρι τον αριθμό 89, όπου στρίβετε πάλι δεξιά και θα δείτε την είσοδο του εστιατορίου απέναντι από μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Ανεβαίνετε τα σκαλάκια και μπαίνοντας αντικρίζετε έναν άνετο -όχι πολύ μεγάλο- μοντέρνο αλλά ζεστό και φωτεινό χώρο με περιποιημένη, αν και λίγο «χύμα» διακόσμηση. Ακριβώς απέναντι από την είσοδο υπάρχει μία μεγάλη βεράντα με τραπεζάκια, τα οποία «κοιτάνε» πάνω και μέσα στα καταπράσινα πεύκα. Ακόμα κι αν κανείς ζει στην περιοχή δύσκολα φαντάζεται ένα τόσο δροσερό, δασώδες μέρος στα νότια προάστια. Κι όμως, ο γνωστός σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης επέλεξε (για ακόμα μία φορά) ένα εξαιρετικό σημείο για να δημιουργήσει το εστιατόριό του, με μία μοναδική κουζίνα που συνεισφέρει τα μέγιστα στην εξαιρετική γαστριμαργική εμπειρία που ακολουθεί.

Στον Πράσινο Λόφο μπορεί κανείς να πάει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (μένει ανοιχτό έως τη 1.00) για καφέ, ούζο ή ποτό. Το φαγητό, όμως, και η όλη διαδικασία του σερβιρίσματος είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό. Γιατί; Γιατί με το που κάθεσαι η διαδικασία ξεκινάει. Πρώτα στο τραπέζι έρχονται μικρά μπολάκια με τα ορεκτικά και κάποια «αξεσουάρ» που θα χρειαστείς για το γεύμα σου: ντοματούλα, κρεμμυδάκι, μαρούλι, ταμπουλέ, χούμους, ένα εκπληκτικό κουνουπίδι με κάρυ, μελιτζανοσαλάτα, κεφτεδάκια κοκκινιστά με ρύζι (λίγο πικάντικα!) και τηγανιτές πατατούλες με την φλούδα. Ανοίγεις το συρτάρι που βρίσκεται πάνω από τα πόδια σου, παίρνεις τα μαχαιροπίρουνα και υποδέχεσαι όλο λαχτάρα το πιάτο με μία πλατιά, ολοστρόγγυλη και λεπτή πίτα, πάνω στην οποία απλώνονται λαχταριστά τρία είδη καλοψημένου γύρου αλλά και λεπτές σούβλες, που εμφανίζονται στην πορεία, με καμπάπ, χοιρινό με χαλούμι, σύκο και φύλλα δάφνης και μοσχαράκι (το ένα καλύτερο από το άλλο). Πραγματικά, τα βλέπεις και σου τρέχουν τα σάλια.

Αλλά δεν τελείωσε ακόμα. Αμέσως καταφθάνει ένα μικρό τρόλεϊ με μία συμπαθέστατη σερβιτόρα η οποία ετοιμάζει μπροστά στα μάτια σου μία υπέροχη σάλτσα για το σουβλάκι που -δεν κρατιέσαι άλλο!- ετοιμάζεσαι να φας. Σε ρωτάει πόσο πικάντικη την προτιμάς (πολύ, της είπαμε εμείς) και συνθέτει μέσα σε ένα μεγάλο γουδί με πιπέρια, αλάτι, τσίλι, σκόρδο, lemon grass, ξινόγαλο και χυμό φρέσκιας ντομάτας. Απλά εκπληκτική. Περιχύνεις με αυτήν το σουβλάκι σου, το οποίο είτε τυλίγεις ή αφήνεις απλωμένο με όλα τα προαναφερθέντα «αξεσουάρ» ενδιάμεσα και από πάνω να έχουν μπλέξει τις ξεχωριστές γεύσεις τους με αυτές των ζουμερών κρεάτων, και το αποτέλεσμα είναι η κάθε μία μπουκιά να αποτελεί μία διαφορετική, απολαυστική ιδέα.

Το γεύμα είναι άκρως χορταστικό (είναι σχεδόν αδύνατο να φας όλο το φαΐ σου), το σέρβις φιλικότατο, το περιβάλλον άνετο και ευχάριστο και η τιμή φιξ: 21 ευρώ το άτομο (χωρίς φυσικά αναψυκτικό ή κρασί ή γλυκό). Συμπερασματικά: Μία εξαιρετική πρόταση, αν έχεις όρεξη για κάτι παραπάνω από σουβλάκι.

Πράσινος Λόφος: Λόφος Τρουμπάρι (Λεωφ. Αλίμου 89), τηλ.: 210 9913811.

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v