YaMas: Από την Θεσσαλονίκη με... στυλ

Στην πιο κεντρική οδό της συμπρωτεύουσας δεσπόζει ένα άκρως συμπαθές εστιατόριο, στο οποίο η κρεατοφαγία και η ψαροφαγία "δένουν" αρμονικά. Το YaMas ήρθε για να ανεβάσει το γευστικό επίπεδο της Θεσσαλονίκης ένα σκαλί παραπάνω και όπως όλα δείχνουν το κατάφερε.
YaMas: Από την Θεσσαλονίκη με... στυλ
Ας είναι καλά το roadtrip της επιστροφής από το Exit Festival, που μας "ανάγκασε" να κάνουμε μια στάση στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη για το απαραίτητο βραδινό γεύμα. Στον χώρο που πέρσι βρισκόταν το "Πάρα Πολύ", στην λεωφόρο Νίκης, βρίσκεται πλέον το YaMas. Το κτίριο υπέστη ριζική ανανέωση όσον αφορά την διακόσμηση και φιλοξενεί πλέον καφενείο, ουζερί και εστιατόριο. Το ντεκόρ είναι μοντέρνο και πρωτότυπο. Μόλις μπείτε στον χώρο του εστιατορίου, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τον ισόγειο χώρο οινογνωσίας-εκδηλώσεων, οι τοίχοι του οποίου είναι καλυμμένοι από φιάλες κρασιού οργανωμένες ανά παραγωγό. Ανεβαίνοντας στον πάνω όροφο βρίσκουμε τα τραπέζια και το μπαλκόνι, όπου και καθίσαμε. Ευχάριστη προσθήκη στην διακόσμηση του χώρου, η βιβλιοθήκη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τις τουαλέτες.

Η κουζίνα του YaMas φέρνει την σφραγίδα του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Λευτέρη Λαζάρου και χωρίζεται περίτεχνα σε πολλές και γευστικές επιλογές από κρέας και ψάρι, οι οποίες βρίσκονται σε ξεχωριστά μενού. Ξεκινήσαμε με σαλάτα φρέσκων λαχανικών με μυρωδικά και βινεγκρέτ με μέλι, ζουμερά ντολμαδάκια με γιαούρτι, ψητά λουκάνικα με δύο σάλτσες και μοσχαρίσιο φιλέτο με καρπάτσιο. Στα κυρίως το μπιφτέκι από τρία είδη κιμά με τηγανιτά τσιπς ήταν όσο ζουμερό έπρεπε και αρκετά πικάντικο, γαρνιρισμένο με άφθονη ψιλοκομμένη ντοματούλα και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες. Τα εξωτικά μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα από κουρκουμά συνοδευόντουσαν από ένα υπέροχο ρύζι και ήταν αρκούντως ζουμερά. Η μοσχαρίσια μπριζόλα με πατάτες φούρνου τέλος, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ολόφρεσκη και γευστική.

Τα επιδόρπια ήταν εξίσου πρωτότυπα και λαχταριστά με τα υπόλοιπα πιάτα. Η πραλίνα σοκολάτας με γέμιση φρούτων του δάσους ήταν εξαιρετική, η κρέμα λεμονιού με γιαούρτι, καρύδια και παγωτό μαστίχα συνδύαζε έξοχα την ξινή γεύση του γιαουρτιού με το λεμόνι και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της μαστίχας, ενώ το προφιτερόλ ήταν χορταστικό και γευστικότατο.

Ο κατάλογος των κρασιών είναι κάτι παραπάνω από πλήρης, με μεγάλη ποικιλία ετικετών από παραγωγούς γνωστούς και μη. Σε γενικές γραμμές, το YaMas μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι τιμές του είναι πολύ προσιτές, συγκριτικά με αυτά που προσφέρει και η όμορφη ατμόσφαιρα του χώρου συμβάλλει τα μέγιστα στο να απολαύσετε το φαγητό ή το ποτάκι σας. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και την μαγευτική θέα στην θάλασσα και έχετε ένα ολοκληρωμένο γαστριμαργικό πακέτο που θα δοκιμάσετε ξανά και ξανά αν είστε τυχερός και κατοικείτε στην συμπρωτεύουσα. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, δυστυχώς θα πρέπει να αρκεστούμε στην τσουχτερή (από πλευράς τιμών) πολυτέλεια του "Βαρούλκο".

Τιμές: 30-40€ το άτομο με κρασί.

Ya Mas
Λεωφόρος Νίκης 15,
Θεσσαλονίκη, 2310- 253 097

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v