Taf Coffee: Ο απολαυστικότερος καφές της πόλης έχει στέκι

Αν έχετε πάθος με τον καφέ, μόλις βρήκατε το ιδανικό στέκι στο κέντρο της πόλης για να απολαύσετε εκπληκτικές ποικιλίες φίλτρου ή espresso σε "specialty" ποιότητα. Αν δεν έχετε, στο ανανεωμένο Taf Coffee δε μπορεί παρά να αποκτήσετε.
Taf Coffee: Ο απολαυστικότερος καφές της πόλης έχει στέκι
Ένα νέο στέκι για καφέ λειτουργεί εδώ και μερικές μέρες στο κέντρο της Αθήνας, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού λάτρη του καφέ. Οι θαμώνες της Εμμανουήλ Μπενάκη γνώριζαν το Taf Coffee ως ένα εξαιρετικό καφεκοπτείο με σπάνιες ποικιλίες από Κόστα Ρίκα, Παναμά, Πουέρτο Ρίκο, Αιθιοπία και γρήγορο καφέ στο χέρι. Σήμερα το γνωρίζουν και ως έναν ζεστό, ευχάριστο χώρο, με προσεγμένη διακόσμηση, άψογο service και κυρίως για τον «specialty» καφέ του. Μία νέα, καινοτόμο πρόταση στην αγορά του καφέ που ερεθίζει τις αισθήσεις…

«Specialty coffee» σημαίνει υψηλότατη ποιότητα πράσινων κόκκων καφέ, οι οποίοι ψήνονται με τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο αρωματικοί από αληθινούς «τεχνίτες» (roasters) και στην συνέχεια παρασκευάζονται (ως ρόφημα) με βάση τα καθιερωμένα standards. Ο όρος «specialty coffee» δεν χαρακτηρίζει μία μέθοδο παρασκευής, όπως για παράδειγμα την χρήση μιας μηχανής espresso. Ο καφές specialty στην φάση που είναι ακόμα πράσινος κόκκος ορίζεται ως ένας καφές που δεν έχει ατέλειες και έχει έναν «ξεχωριστό» χαρακτήρα στο φλιτζάνι. Δεν είναι μόνο η εξαιρετική του γεύση. Για να χαρακτηριστεί ένας καφές specialty θα πρέπει να είναι αξιοσημείωτα καλός.

Πέρα, όμως, από τους καταπληκτικούς καφέδες που θα απολαύσετε, στο Taf Coffee έχετε την δυνατότητα να συμμετέχετε στην διαδικασία παρασκευής του ροφήματος που έχετε επιλέξει, μέσα από την άμεση οπτική επαφή με την μηχανή του καφέ και τον barista. Παράλληλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αισθήσεις σας -αφή, όσφρηση, όραση- για να γνωρίσετε καλύτερα το αγαπημένο σας ρόφημα.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταναλωτές ενημερώνονται από τον πίνακα για τους καφέδες που μπορούν να απολαύσουν είτε στο brew bar -άμεση εκχύλιση καφέ φίλτρου- είτε στο espresso bar, με την χρήση της μηχανής του espresso. Στο brew bar ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει μεταξύ του καφέ από την φάρμα Hacienda La Esmeralda (ποικιλία 100% Geisha) στον Παναμά, του Αιθιοπικού καφέ Aleta Wondo από την περιοχή Sidamo, του καφέ από την φάρμα Finca La Montana (ποικιλία 100% Pacamara) στο Ελ Σαλβαδόρ και του καφέ από την Cooperative Rio Azul (ποικιλίες Bourbon, Caturra, San Ramon) από την περιοχή Huehuetenango στην Γουατεμάλα. Στο espresso bar ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει μεταξύ του καφέ από την φάρμα Hacienda San Pedro στο Πουέρτο Ρίκο και ενός house blend από επιλεγμένες φάρμες. Στο Taf coffee ο καταναλωτής μπορεί επίσης να απολαύσει βιολογικό Αιθιοπικό καφέ από την περιοχή Sidamo.

Το coffee menu ανανεώνεται τακτικά έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να έρχεται σε επαφή με διαφορετικές γεύσεις και αρώματα. Ενώ στα πλαίσια του coffee menu αξίζει να δοκιμάσετε και κάποιο από τα ολόφρεσκα σνακ του καταστήματος, μία δροσερή σαλάτα, ένα κρουασάν, ένα σάντουιτς ή ένα muffin. Αυτά σε συνδυασμό με έναν απολαυστικό Taf organic moka θα εκτινάξουν τις αισθήσεις σας και θα δημιουργήσουν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα υπέροχο ξεκίνημα της μέρας σας.

Taf Coffee: Εμμ.Μπενάκη 7-9, Αθήνα, τηλ. 210-3800014
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 6.30πμ-21.00μμ, Σάββατο 7.30πμ-16.30μμ

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v