BAR.B.Q: Just Meat it!

Μοντέρνα industrial διακόσμηση, φοβερό κρέας, πλούσια λίστα κρασιών και μεγάλη ποικιλία από κοκτέιλς συνθέτουν τον χαρακτήρα του εστιατορίου του σεφ Άρη Τσανακλίδη. Σε αυτά προσθέστε και τις πολύ καλές τιμές και έχετε μία άριστη επιλογή για κρεατοφαγία και όχι μόνο.
BAR.B.Q: Just Meat it!
Πραγματικά το χαίρομαι όταν ανακαλύπτω μοντέρνα εστιατόρια με προσεγμένες γεύσεις, άψογο περιβάλλον και τιμές που δεν σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Ένα τέτοιο είναι και το Bar.B.Q, λίγα μέτρα από την πλατεία της Νέας Σμύρνης. Πρωτότυπο το λογοπαίγνιο στο όνομά του, χρησιμοποιήθηκε για να προετοιμάσει τον πελάτη για ο,τι πρόκειται να δει. Δεν είναι ένα κλασσικό εστιατόριο για κρέας, δεν είναι ούτε ακριβώς μπαράκι. Είναι κάτι στο ενδιάμεσο και το καλύτερο είναι ότι στέκεται επάξια απέναντι σε άλλα αντίστοιχα, τα οποία σε χρεώνουν μια περιουσία για μια κακοψημένη μπριζόλα. Ονόματα δεν λέμε, αλυσίδες δεν θίγουμε.

Προσπερνώντας το αιώνιο πρόβλημα του πάρκινγκ σε παρόμοια μέρη (ευτυχώς εμείς πήγαμε μεσημέρι και ήταν χαλαρά, αλλά τα βράδια θα δεινοπαθήσετε εκτός και αν μένετε κοντά), καθώς μπαίνουμε στο εστιατόριο διαπιστώνουμε ότι το ντεκόρ είναι άκρως εντυπωσιακό και ευφάνταστο. Ο Σωκράτης Γιοσμάς του "La Pasteria" έχει κάνει φοβερή δουλειά τόσο στους τοίχους όσο και στο γενικότερο feeling του μαγαζιού. Προσωπικά μου άρεσε πολύ που η κουζίνα ήταν σε κοινή θέα. Πείτε το ιδιότροπο, πείτε με υποχόνδριο αλλά θέλω να βλέπω πως ετοιμάζεται αυτό που τρώω. Γούστα.

Μπαίνουμε στο "ψητό" κυριολεκτικά και μεταφορικά. Έξι σαλάτες, ορεκτικά με βάση την πατάτα και όχι μόνο και 13 πρωτότυπες επιλογές κρέατος μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους. Δοκιμάσαμε φιλέτο κοτόπουλου με ατζέμ πιλάφ (ένα μείγμα από ρύζι, αμύγδαλα και φιδέ), το οποίο μας εντυπωσίασε μιας και ήταν αρκούντως ζουμερό και καλοψημένο. Αμετανόητος φαν των burger ο συντάκτης του άρθρου παρήγγειλε Bar.B.Q Burger με ολόφρεσκο μπιφτέκι, bacon και λιωμένο τυρί τσένταρ. Αν και όχι τόσο ζουμερό όσο θα έπρεπε, συνδυάστηκε έξοχα με τις ψητές πατάτες και την σως. Η σαλάτα που συνόδεψε τα πιάτα μας ήταν απλή, αλλά ταυτόχρονα εύγευστη και φρέσκια. Ψητά λαχανικά του αγρού με πράσινη σαλάτα και ψητό ταλαγάνι (ένα είδος τυριού που μοιάζει αρκετά στο χαλούμι), μας ξάφνιασαν ευχάριστα μιας και δεν περιμέναμε τόση φρεσκάδα και γεύση από μια απλή "πράσινη" σαλάτα.

Το σέρβις καθ'όλη την διάρκεια του γεύματος απόλυτα επαγγελματικό αλλά όχι ψυχρό. Είχα αρκετό καιρό να νιώσω ότι ο σερβιτόρος πραγματικά "νοιαζόταν" για το αν μου άρεσε το φαγητό. Χρειάζεται κάτι παραπάνω κάποιος πελάτης για να νιώσει οικεία σε ένα εστιατόριο; Η wine list απαρτίζεται από 30 ελληνικά  κρασιά και 4 ξένα και είναι αρκετά ικανοποιητική. Οι μερίδες θα σας χορτάσουν και με το παραπάνω και θα σας κάνουν να το επισκεφτείτε ξανά. Εγγυημένα. Εμείς ήδη το σκεφτόμαστε να ξαναπάμε και δεν είναι υπερβολή. Είναι φυσικό επόμενο να θες να ανακαλύψεις νέες γεύσεις από ένα μαγαζί που σέβεται τον εαυτό του και πάνω απ'όλα σέβεται τον πελάτη του.

Οι τιμές για ένα άτομο χωρίς κρασί είναι γύρω στα 20€. Ανοιχτά καθημερινές, Σαββατοκύριακα και το μεσημέρι. Αν δεν θέλετε να ψάχνετε πάρκινγκ στα γύρω στενάκια, το τραμ είναι μια πολύ καλή εναλλακτική μιας και κάνει στάση απέξω.

BAR.B.Q
Ελ. Βενιζέλου 46, Ν. Σμύρνη, 210-9319675


Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v