Golden Phoenix: Από την Κίνα με αγάπη

Από τα παλαιότερα εστιατόρια-εκπροσώπους της αυθεντικής κινέζικης κουζίνας, η αλυσίδα Golden Phoenix παραμένει πάντα πιστή στην ανατολίτικη παράδοση, με εκπληκτικές σπεσιαλιτέ και όμορφο περιβάλλον.
Golden Phoenix: Από την Κίνα με αγάπη
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Η «κρίση ταυτότητας»
των περισσότερων εστιατορίων, που τα κάνει συχνά να ανακατεύουν κινέζικη με ιαπωνική κουζίνα, μας προκαλεί σύγχυση με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουμε εν τέλει ποια από τις δύο κουζίνες γευόμαστε. Τα Golden Phoenix ανήκουν στα λίγα πλέον, αυθεντικά, παραδοσιακά κινέζικα εστιατόρια με προσεγμένη κουζίνα και εκλεκτές σπεσιαλιτέ.

Για την έξοδό μας προτιμήσαμε το εκείνο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Τατοΐου στην Κηφισιά. Άψογη εξωτερική διακόσμηση σε τόνους σκούρου κόκκινου και χρυσού, η οποία επεκτείνεται και στο εσωτερικό του εστιατορίου, δημιουργώντας μία αυθεντική ανατολίτικη ατμόσφαιρα, στην οποία σημαντικό ρόλο παίζει και η μουσική. Στους τοίχους υπάρχουν παραδοσιακοί πίνακες, ενώ το υπόλοιπο ντεκόρ συμπληρώνεται από δεκάδες κινέζικα βάζα.

Τα πιάτα και οι σπεσιαλιτέ είναι πεντανόστιμα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα τραγανά και αρωματικά spring rolls με την ζουμερή γέμιση λαχανικών, τα τηγανητά ντάμπλινγκς γεμιστά με χοιρινό ή τα εξαιρετικά won ton με θαλασσινά και κρεμώδες τυρί. Από σαλάτα δοκιμάστε χωρίς ενδοιασμούς την δροσερή Ebi Kani Salad, ένα συνδυασμό λαχανικών με γαρίδα και καβούρι. Από τα πιο «δυνατά» κυρίως πιάτα η πάπια Πεκίνου φυσικά, τραγανή και μυρωδάτη με την αυθεντική γεύση της. Επίσης πολύ καλό το «κλασσικό» πλέον γλυκόξινο κοτόπουλο, καθώς και το καυτερό μοσχάρι Σετσουάν. Από επιδόρπια ξεχωρίσαμε το τηγανιτό παγωτό με σως σοκολάτας και το κέικ σοκολάτας με Καλούα.

Η λίστα κρασιού του εστιατορίου είναι ικανοποιητική και ενημερωμένη με όλα τα «μεγάλα ονόματα». Το σέρβις είναι διακριτικό, απόλυτα εξυπηρετικό και με άνεση, συμπληρώνοντας έτσι την γενικότερη θετική ατμόσφαιρα που εκπέμπει το εστιατόριο.Οι τιμές κυμαίνονται από 24-30 € το άτομο, χωρίς το κρασί. Σε γενικές γραμμές, μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από την κουζίνα και το περιβάλλον του Golden Phoenix. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις ότι υπάρχουν ακόμα εστιατόρια που εκπροσωπούν επάξια την κινέζικη κουζίνα, χωρίς να πέφτουν στην παγίδα του ψευτο-εντυπωσιασμού. Σας προτείνουμε να το επισκεφτείτε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει…
Σημείωση: Κάθε Κυριακή υπάρχει μπουφές από τις 12:30 μέχρι τις 16:30

Info:
Golden Phoenix, Λ. Τατοΐου 131, Νέα Κηφισιά. Τηλ. 210 8078640
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v