Αγορά: Καλό φαγητό για "μια μέρα σαν όλες τις άλλες"

Ικανοποιητική επιλογή για καθημερινό βράδυ με περίπου 22- 25 ευρώ το άτομο αποτελούν τα εστιατόρια "Αγορά". Μεσογειακά, χορταστικά και σε λογικές τιμές. Πήγαμε σε αυτό του Hilton και καταγράψαμε τις γευστικές εμπειρίες μας.    
Αγορά: Καλό φαγητό για μια μέρα σαν όλες τις άλλες
του Ιάσονα Τάπα

Κατά κοινή παραδοχή, τα τελευταία χρόνια, τα εστιατόρια του τύπου «μοντέρνο μαγειρίο» κερδίζουν έδαφος. Η επιστροφή σε πιο μεσογειακές και ελληνικές γεύσεις σε τιμές πιο λογικές από τα εστιατόρια με τα πιάτα γαλλικής κουζίνας που δεν ξέρεις τι ακριβώς σημαίνουν αποτελούν το νέο trend στην αθηναϊκή- και θα έλεγα και στην ελληνική γενικά- γεύση.

Στο γενικό αυτό πλαίσιο κινείται και η «Αγορά» το brand με τα τρία καταστήματα σε λεωφόρο Αλεξάνδρας, Χαλάνδρι και πίσω από το Hilton. Αν και γευστικά τα πιάτα δεν παρουσιάζουν διαφορές, και κινούνται από ένα δεδομένο επίπεδο και πάνω, εμείς θα ασχοληθούμε με αυτό της αγοράς των Ιλισσίων- καθαρά για λόγους προσωπικού γούστου.

Πρόκειται για «αστικό» χώρο που εκπέμπει την «after business» αίσθηση, που επίσης αποτελεί δυτικόφερτη τάση. Ο κόσμος είναι από τα «τριαντακάτι» έως τα πενήντα, ενώ η διακόσμηση, που ως επί το πλείστον είναι ξύλινη- ντύνει επαρκώς το απρόσωπο ενός μεγάλου χώρου, αλλά μέχρι εκεί. Αναφορά αξίζει η ισόγεια βεράντα του καταστήματος που δεν βλέπει σε κάποια μαγευτική θέα- αλλά τι περιμένετε; Στο κέντρο της Αθήνας είστε.

Στο κάπως στενάχωρο μπαρ μπορείτε να πιείτε κάτι περιμένοντας να αδειάσει κάποιο τραπέζι, αφού αρκετά συχνά, ακόμα και τις καθημερινές η κίνηση ελιναι αυξημένη κυρίως μέχρι τις 11- 11.15.

Το σέρβις είναι γρήγορο και κάπως πιο... οικείο από ό,τι θα θέλαμε, μια που την ατάκα- συχνά όχι και τόσο επιτυχημένη- την έχει «κάτω από τη γλώσσα». Ας μείνουμε όμως στις προθέσεις που είναι προφανώς καλές και υπονοούν άνεση και εγγύτητα.

Το δυνατό σημείο της αλυσίδας είναι το φαγητό. Δεν πρόκειται βεβαίως για το απαύγασμα της γευσιγνωσίας, αλλά για ποιοτικά πιάτα που έρχονται σε χορταστικές μερίδες και όλο αυτό σε λογικές τιμές.

Ξεκινώντας με σαλάτα, δοκιμάσαμε την υπερμεγέθη πρόταση του κοτόπουλου με αβοκάντο, ροκφόρ και σος μουστάρδας, χωρίς να ξετρελαθούμε, όπως επίσης και την εξαιρετική ρόκα με μετσοβόνε και μπαλσάμικο. Από τα ορεκτικά ξεχωρίσαμε το πολύ καλό μιλφέιγ μελιτζάνας, το οποίο θα θέλαμε να έχει σερβιριστεί σε λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία, αλλά και την εξαιρετική σπεσιαλιτέ «φέτα αγορά φούρνου».

Από τα κυρίως δοκιμάσαμε τις πέννες με κολοκύθι, με τις οποίες δεν ενθουσιαστήκαμε, μια και θα θέλαμε το σαφράν λίγο πιο «στιβαρό», ανταμειφθήκαμε όμως από τις φαρφάλες, οι οποίες μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν εξαιρετικές. Στα κρέατα, θετικές ήταν οι εντυπώσεις μας από το ψαρονέφρι με σος πικάντ, ενώ αρνητικές από το «αδελφάκι» του με δαμάσκηνο και χαλούμι. Ισως η κορυφαία γευστική στιγμή να ήταν τα ριγκατόνι με μελιτζάνα, μπούκοβο και μοτσαρέλα- ένα πιάτο που αν αντέχετε τα πικάντικα, πρέπει να δοκιμάσετε.

Από τα γλυκά. ξεχωρίζει με διαφορά η πανακότα την οποία και συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Στις κατά τόπους «Αγορές» θα φάτε πολύ καλά με 20- 22 ευρώ το άτομο αν δεν προτιμήσετε κάποιο εμφιαλωμένο κρασία από την ικανοποιητική λίστα, αλλά αρκεστείτε στο συμπαθητικό δικό τους. Αν επιλέξετε εμφιαλωμένο κρασία το κόστος θα είναι πιο κοντά στα 30 ευρώ.

Αγορά
Hilton

Χατζ. Μέξη 8 και Βεντήρη 9
210 7252252

Λ. Αλεξάνδρας και Βουρνάζου 31
210 6426 238

Χαλάνδρι
Αριστοτέλους 52
210 6857626


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v