Τσικνοπέμπτη: 10 γευστικές προτάσεις!

Αυτήν την εβδομάδα αφήνουμε τη δίαιτα στην άκρη, κλείνουμε τραπέζι στο αγαπημένο μας εστιατόριο-ψησταριά και το τσικνίζουμε... παραδοσιακά, αργεντίνικα, με πολυτέλεια ή μετά μουσικής. Η τελική επιλογή είναι δική σας.
Τσικνοπέμπτη: 10 γευστικές προτάσεις!
των Έλενας Μπούλια, Ηρώς Κουνάδη

Είχε δεν είχε ο Φλεβάρης μας έκανε τις εκπλήξεις του. Χιόνια, μικροσεισμοί… και ο μήνας που περιμέναμε πως θα κυλήσει πιο αργά από κάθε άλλον, λόγω και του ότι υστερεί αργιών, πέρασε τελικά γρήγορα σα νεράκι. Και όχι μόνο πέρασε αλλά μας αποχαιρετά με υπέροχες, ηλιόλουστες μέρες, ντυμένος στα καρναβαλικά και με τη μεγαλύτερη φιέστα μετά από αυτές των γιορτών, την Τσικνοπέμπτη!

Θέλετε να το πούμε παράδοση, θέλετε μία ακόμα ευκαιρία να βγούμε έξω, να φάμε καλά και να διασκεδάσουμε με φίλους, η ουσία είναι μία (κρυμμένη μάλιστα σε καλοψημένες μπριζόλες!) την Πέμπτη το βράδυ θα το τσικνίσουμε! Δεν θα επιστρέψουμε στο σπίτι μετά τη δουλειά, θα έχουμε ετοιμαστεί από το πρωί, και νωρίς το βραδάκι θα συναντήσουμε την παρέα στην αγαπημένη μας ψησταριά. Και επειδή την ιδέα αυτή δεν την έχουμε μόνο εμείς, επιλέγουμε από σήμερα το πού και το πόσοι και κλείνουμε γρήγορα τραπέζι…

* Τέλης (αρχές Ευριπίδου στο κέντρο της Αθήνας, τηλ. 210 32 42 775): Μην ετοιμαστείτε καν, ελάτε κατευθείαν μετά τη δουλειά, ή απλά φορέστε ένα τζιν και αθλητικά. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε στον Τέλη είναι άδειο στομάχι, για να απολαύσετε τα περίφημα μπριζολάκια του. (Τιμή κατ’άτομο: 15 - 20 ευρώ).

* Τσέλιγκας (στα Βλάχικα της Βάρης, τηλ. 210 89 52 371): Αρνάκι, κατσικάκι, κοψίδια, κοκορέτσια… όλα στη σούβλα! Ο κύριος Γούλας ξέρει καλά την τέχνη του ψησίματος και η ψησταριά του φημίζεται στα νότια προάστια για το καλό κρέας. Κλείστε, όμως, τραπέζι εγκαίρως γιατί το βράδυ της Τσικνοπέμπτης θα γίνεται, όπως κάθε χρόνο, πανικός! (Τιμή κατ’άτομο: 15 με 20 ευρώ).

* 8theplate (Εθνικής Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι, τηλ. 210 68 57 181): Μοντέρνο και ρομαντικό ταυτόχρονα, το 8theplate δεν έχει πολύ καιρό που λειτουργεί κι όμως έχει ήδη αποκτήσει πολλούς φίλους. Τι θα φάτε; Σπαλομπριζόλα με σως μπάρμπεκιου, χοιρινά παϊδάκια με σως μήλου, ζουμερό κόντρα φιλέτο με σως béarnaise, και όλα αυτά συνοδευμένα με πατάτες ψητές στη χόβολη. (Τιμή κατ’άτομο: 20 με 30 ευρώ).

* Meat Me (Χαρ. Τρικούπη 93, Κεφαλάρι, τηλ. 210 62 32 358): Από τα πλέον value for money εστιατόρια-ψητοπωλεία της πόλης, που αγαπήθηκε πολύ γρήγορα και από το αθηναϊκό κοινό (μετά από το κοινό της Θεσσαλονίκης) όχι μόνο για τις καλοψημένες λιχουδιές του (νόστιμες πανσέτες, ζουμερά παϊδάκια και συκώτι) αλλά και για το πολύ ευχάριστο περιβάλλον του. (Τιμή κατ’ άτομο: 20 με 30 ευρώ).

* Meat Square (Εθν. Αντιστάσεως 9-11, Χαλάνδρι, στο εμπορικό κέντρο ”Κεράμειος”, τηλ. 210 68 31 300 και Λεωφ. Σταμάτας 5Α & Σολωμού, Δροσιά, στο εμπορικό κέντρο ”Φάρος”, τηλ. 210 80 04 700): Χαρακτηριστικό δείγμα μοντέρνας ταβέρνας με λιτό αλλά προσεγμένο περιβάλλον και ακόμα πιο διαλεχτό κρέας. Σωστά ψημένες μπριζόλες, φρέσκες τηγανητές πατάτες και ζουμερή χωριάτικη σαλάτα. Ό,τι πρέπει για Τσικνοπέμπτη μετά τη δουλειά. (Τιμή κατ’άτομο: 25 με 30 ευρώ).

* Butcher Shop (Περσεφόνης 19, Γκάζι, Τηλ. 210 34 13 440): Οι τακτικοί επισκέπτες του Γκαζιού το επισκέπτονται πλέον χειμώνα-καλοκαίρι. Το Butcher Shop μας εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή, τόσο για το όμορφο, ζεστό περιβάλλον του όσο και για την ποιότητα του φαγητού του, που μπορεί να μην διακρίνεται από μεγάλη ποικιλία και πρωτοτυπία αλλά είναι τόσο νόστιμο και τόσο γνήσια ελληνικό που κερδίζει τελικά και τον πιο απαιτητικό. Τα ζουμερά μπριζολάκια με φρέσκια ντομάτα, τα τραγανά κεφτεδάκια, αλλά και τα διάφορα αλλαντικά συνοδεία αυγών τηγανητών αποτελούν highlights του μενού, ενώ μην ξεχάσετε να παραγγείλετε και πατάτες τηγανητές που είναι ολόφρεσκες και κομμένες στο χέρι. (Τιμή κατ’άτομο: 25 με 30 ευρώ).

* Oro Toro (Λ. Βάρης – Κορωπίου 73, τηλ. 210 89 94 514 και Λεωφ. Πεντέλης 108, τηλ. 210 81 00 150). Αν αναζητάτε καλά ψημένο κρέας σε ένα περιβάλλον, ωστόσο, λιγότερο… τσικνιστό, το Oro Toro αποτελεί την καλύτερη λύση. Εξαιρετικά φιλέτα σχάρας, φωλιά από πατάτα γεμιστή με κρεατομπουκιές, αρνίσια παϊδάκια με δενδρολίβανο και σκόρδο στο τηγάνι. Ακόμα δεν σας άνοιξε η όρεξη; (Τιμή κατ’άτομο: 30 με 40 ευρώ).

* El Bandoneon (Βιργινίας Μπενάκη 7, Αθήνα - απέναντι από την πλατεία Μεταξουργείου, τηλ. 210 52 24 346): Αν πάλι θέλετε να το τσικνίσετε με κομψότητα και στυλ, σε ένα αργεντίνικο περιβάλλον και με τις μουσικές του τάνγκο, σας προτείνουμε το μοναδικό Bandoneon. Εδώ θα δοκιμάσετε Fueye Doble (παραδοσιακό σουβλάκι με φιλέτο μοσχαρίσιο και κοτόπουλο, ελιές, πιπεριές και λαχανικά του πάθους), Buenos Aires Lomo (φιλέτο μοσχαρίσιο Αργεντινής στο grill με πατάτα ranchera), ή ακόμα καλύτερα Parrillada Comun (παραδοσιακή ποικιλία κρεάτων σερβιρισμένη πάνω σε parilla με αναμμένα κάρβουνα). Και όλα αυτά θα τα συνοδεύσετε με εκπληκτικές σαλάτες και μοναδικά επιδόρπια. (Τιμή κατ’άτομο: 50 με 60 ευρώ).

* Amigos
(Κύπρου 65Α, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8983167, Θηβών 228, Village Park Ρέντη, τηλ.: 210 4922960, Αγίου Ιωάννου 84, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6011555, Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9332220): «Tsikna con Carne» λέγεται το event που διοργανώνει, ειδικά για την Τσικνοπέμπτη, η αλυσίδα μεξικανικών εστιατορίωνAmigos που υπόσχεται να μας μάθει πώς… τσικνίζουν στο Μεξικό. Γνωστά εδώ και καιρό για τις αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις της, τους ατμοσφαιρικούς χώρους και τις Μαργαρίτες που έχουν αφήσει εποχή, τα Amigos περιμένουν, και την Τσικνοπέμπτη, όσους βαρέθηκαν τα ελληνικά «κοψίδια» αλλά δε θέλουν και να αφήσουν τη γιορτή της κρεατοφαγίας να πάει χαμένη. (Τιμή κατ'άτομο: 20 με 25 ευρώ).

* Lallabai (Κήπος Ζαππείου, τηλ.: 210 3369364, 210 3369302): Άλλη μία έκπληξη έρχεται από τον Κήπο του Ζαππείου, που μας έχει συνηθίσει σε προτάσεις έκπληξη και αυτοσχέδια πάρτι. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα αυθόρμητο food party, γεμάτο μυστικά της σχάρας σε δίσκους και λαδόκολλα. Λουκάνικα χωριάτικα, παϊδάκια αρνίσια σχάρας, χοιρινή πανσέτα στα κάρβουνα, κοτόπουλο παϊδάκια ψητά, γύρος ντονέρ, γαρδουμπάκια με φρέσκια ρίγανη, έξι διαφορετικές σαλάτες, μια εκπλητκική ποικιλία σαλτσών και… γλυκά για όποιον αντέξει επιδόρπιο. (Τιμή κατ'άτομο: 50 ευρώ και 30 ευρώ για τα παιδιά).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v